Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες. Για την ασθένεια αυτή, όπως ονυχομυκητίαση, πιθανόν να ακούσει τα πάντα. Κάθε μέρα βλέπουμε να είναι αντι-μυκητιασική θεραπείες που υπόσχονται να αντιμετωπίσουν την ασθένεια στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αλλά για να θεραπεύσει πλήρως το μύκητα των νυχιών στα πόδια δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Υπάρχει απώλεια του νυχιού, η αποκατάσταση των οποίων θα πάρει χρόνο. Φυσικά, ονυχομυκητίαση δεν ταξινομείται ως επικίνδυνο ασθένειες, αλλά και να το εκτελέσετε και δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε απώλεια αισθητική εμφάνιση των νυχιών, αλλά και την πλήρη απώλεια.

μύκητα των νυχιών του αντίχειρα

Καλύτερα να μην φέρει τα νύχια σας σε αυτή την κατάσταση και όταν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου αρχίζουν την θεραπεία της. Κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τη μόλυνση από μύκητα, έτσι ώστε κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πώς να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού – θεραπεία στο σπίτι.

Γιατί έχω μύκητες στα νύχια – αίτια

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή. Κάποιος που αρρωσταίνει αμέσως μετά την επαφή με ένα άρρωστο άτομο, και κάποιος "παίρνει" ακόμη και στη μέση μιας επιδημίας γρίπης.

Όπως γνωρίζετε, εδώ τα πάντα εξαρτώνται από το επίπεδο της ανθρώπινης ασυλία. Η μείωση καθιστά τον οργανισμό ευάλωτο σε πολλές μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της onychomycosis και.

Προκαλεί μόλυνση με το μύκητα των νυχιών μπορεί να είναι όπως:

  • η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής για τη φροντίδα για τα πόδια σας. Πολλές εστιάσει την προσοχή σχετικά με την υγιεινή των χεριών, όμως τα πόδια της χρειάζονται την ίδια φροντίδα. Θα πρέπει πάντα να φέρει έξω θεραπείες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα φορώντας παπούτσια. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε την επαφή των ποδιών με τα παπούτσια κάποιου άλλου ή άλλων. Να πάρει ένα κοινόχρηστο ντους (στο γυμναστήριο, για παράδειγμα), το μόνο που χρειάζεται λαστιχένια παπούτσια;
  • μηχανική βλάβη στο νύχι ή ιστών από ένα δάχτυλο. Η παρουσία ανοικτές πληγές στην περιοχή του δακτύλου θα επιταχύνει τη διαδικασία της ανάπτυξης του μύκητα. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση της βλάβη των ιστών, θα πρέπει αμέσως να θεραπεύσει την πληγή με αντισηπτικό;
  • σταματήστε την υπερβολική εφίδρωση. Αν ό, τι ώρα του έτους θα πρέπει ιδρωμένος πόδια, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή. Ο μύκητας πολλαπλασιάζεται με ασφάλεια σε ένα υγρό περιβάλλον, έτσι ώστε τα παπούτσια πρέπει, επίσης, ιδιαίτερη φροντίδα;
  • άβολα ή κακή ποιότητα των υποδημάτων. Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε παπούτσια που κατασκευάζονται από την "αναπνοή" υλικά. Ώστε τα πόδια δεν είναι εφίδρωση σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει συνεχή κυκλοφορία του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την κρύα εποχή του έτους, όταν φοράμε κλειστά παπούτσια.

Αν διατηρηθεί συνεχώς το επίπεδο της ασυλίας, αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να είναι αιτίες του μύκητα των νυχιών στο μεγάλο μου δάχτυλο. Η παραμικρή αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη της νόσου.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να τηρεί τους κανόνες υγιεινής για τη φροντίδα για τα νύχια και το δέρμα των ποδιών για να εξασφαλιστεί ότι δεν προκαλούν την ανάπτυξη του μύκητα.

Τύποι μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού

Προκειμένου η θεραπεία να είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο φάρμακο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον καθορισμό του σωστή διάγνωση. Γι ' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά κάθε είδος μύκητα.

μύκητα ζύμης

Μύκητα ζύμης

Αυτή η μορφή θεωρείται ένα από τα πιο κοινά. Χαρακτηρίζεται από μια σημαντική μείωση του πάχους του νυχιού, με αποτέλεσμα ο διαχωρισμός του από το κρεβάτι.

Επίσης, υπάρχει μια αλλαγή στο χρώμα των νυχιών, η οποία γίνεται κίτρινο. Σε ιδιαίτερα προχωρημένες περιπτώσεις, το καρφί είναι βαμμένα σε καφέ χρώμα, που να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια.

Σε αυτή τη μορφή δεν επηρεάζει μόνο το καρφί, αλλά και το μαξιλάρι. Στη δομή του δέρματος είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και οίδημα.

Dermatophyte

Το καρφί πιάτο επηρεάζεται σταδιακά, και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των κάθετων κίτρινους λεκέδες. Η ήττα συνήθως ξεκινά από την άνω γωνία του νυχιού, με την οποία υπάρχει μια σταδιακή απαλλαγή της πλάκας από το δάχτυλο.

Αν αγνοήσετε τα συμπτώματα, ο μύκητας εξαπλώνεται σε όλο το νύχι, η οποία τελικά θα οδηγήσει στην πλήρη απώλεια.

Το ωίδιο

Αυτή η μορφή είναι η πιο απλή θεραπεία, δεδομένου ότι ο μύκητας δεν διεισδύουν βαθιά στο νύχι. Δηλαδή, δεν υπάρχει απώλεια μόνο τα ανώτερα στρώματα της πλάκας, η οποία χαρακτηρίζεται από την αλλαγή του χρώματός του.

Το χρώμα θα εξαρτηθεί από το στάδιο της νόσου. Έτσι, αυτό μπορεί να ποικίλει από πράσινο και, στη συνέχεια, να το μαύρο. Επιπλέον, στην επιφάνεια των νυχιών μπορεί να εμφανίζονται σκοτεινά σημεία και σημεία.

Με την πάροδο του χρόνου, το μύκητα των νυχιών μπορεί να πάει στο δέρμα που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο για τη θεραπεία του μύκητα πριν πάει σε άλλους ιστούς.

Αν παρατηρήσετε ότι η δομή των νυχιών σας υπάρχουν οποιεσδήποτε αλλαγές (διαστρωμάτωση πιάτο, λεκέδες), είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο.

Μετά τον καθορισμό του είδους του μύκητα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιλογή του φαρμάκου δεν μπορεί να παράγει κανένα αποτέλεσμα, μόνο και μόνο επειδή δεν σου ταιριάζει.

Καρφί μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς την παραδοσιακή ιατρική, διότι οι θεραπείες είναι πιο ασφαλές από φαρμακευτικές ουσίες. Εξάλλου, τιμή λαϊκές θεραπείες είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι πολλά φάρμακα.

Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους η θεραπεία θα είναι αποτελεσματική μόνο στα πρώτα στάδια του μύκητα.

Μπάνιο με ιώδιο

Καυτό λουτρό ποδιών προωθεί την αποσύνδεση, όχι μόνο του δέρματος, αλλά επίσης επηρεάζεται από το μύκητα των νυχιών πιάτο. Το ιώδιο σε αυτή την περίπτωση δρα ως αντισηπτικό που διαπερνά τη δομή των νυχιών.

Μετά την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέστε το προσβεβλημένο τμήμα του νυχιού. Μετά από αυτό, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δάχτυλο με αντιβακτηριακή αλοιφή και να εφαρμόσει ένα ειδικό περιτύλιγμα.

μύκητας μεταχείριση σαπούνι

Σαπούνι

Ως πρόσθετα κεφάλαια για να χρησιμοποιήσετε σαπούνι Πλυντηρίων. Τριμμένο σαπούνι διαλυμένο σε ζεστό νερό. Για να πάρει το μπάνιο για 20 λεπτά.

Υγρό, μαλακό νύχια μέγιστη καθαρισμού. Κόψτε το τμήμα του νυχιού που επηρεάζεται από μύκητες.

Μπάνιο με την προσθήκη του ξιδιού

Σε δύο λίτρα νερό θα απαιτήσει ένα λίτρο ξίδι λύση. Θα πρέπει να βάλετε τα πόδια του σε μια λεκάνη για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Η διαδικασία εκτελείται μία φορά την ημέρα, και συνιστάται να το κάνω λίγο πριν πάτε για ύπνο. Ξύδι καταπολεμά τους μύκητες, ενώ το ζεστό νερό προωθεί την αποσύνδεση του δέρματος και των νυχιών.

Λεμόνι

Όπως γνωρίζετε, το χυμό λεμονιού έχει μια αντισηπτική επίδραση που θα μας βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από το μύκητα.

Χρειαζόμαστε μόνο ένα κομμάτι, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται στην προσβεβλημένη περιοχή. Fix ένα κομμάτι με γύψο και το πλαστικό περικάλυμμα.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, είναι σημαντικό να το steam τα πόδια, κρατώντας τα σε ένα ζεστό μπάνιο. Κρατήστε αυτό κατά προτίμηση το βράδυ για το επόμενο πρωί ήταν δυνατόν για να αφαιρέσετε το μαλακωμένο τμήμα του νυχιού.

Φικαρία

Το φρέσκο χυμό του φυτού θα πρέπει να εφαρμόζεται για τις πληγείσες καρφί κάθε δύο ώρες όλη την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι δύο εβδομάδες.

Aspen φλοιό

Λύση λουτρά παρασκευάζονται με βάση το ξηρό aspen φλοιό. Για να προετοιμάσει χρειάζεστε 100 g πρώτων υλών που θέλετε να βράζουμε μισό λίτρο νερό.

Τα πόδια πρέπει να διατηρούνται στο διάλυμα για περίπου 15 λεπτά, μετά την οποία το καρφί είναι καλυμμένο με μια ειδική πάστα με σαπούνι και σόδα.

Το αλάτι της θάλασσας

Σε ένα λίτρο βραστό νερό είναι απαραίτητο για να διαλυθεί πλήρως μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Η διαδικασία είναι συνιστάται να πραγματοποιείται το βράδυ, προκειμένου να ιστών χρόνο για να ανακάμψει.

Πατάτες

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει η φλούδα της πατάτας. Ο καθαρισμός είναι μαγειρεμένα σε σκέτο νερό μέχρι να ψηθούν, στη συνέχεια, να μαλακώσουν. Η προκύπτουσα ζωμό θα χρησιμεύσει ως βάση για τα λουτρά. Το πέρασμα του χρόνου ισχύουν για την πληγείσα περιοχή μια πάστα από μαγειρεμένα φλούδα.

Παραδοσιακή ιατρική περιλαμβάνει τη χρήση των φυσικών πόρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν παρενέργειες. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, τόσο πριν από τη θεραπεία, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Τι είναι το φαρμακείο θεραπείες για το μύκητα των νυχιών σας μπορεί να ισχύουν

Τα φάρμακα επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο και το στάδιο του μύκητα. Τα πιο που χρησιμοποιούνται συνήθως τοπικά ταμεία, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί φάρμακα για την από του στόματος χορήγηση.

Υπάρχουν τρία κύρια είδη φαρμακείου σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

θεραπευτικά βερνίκια

Θεραπευτικά βερνίκια

Αυτό σημαίνει ότι είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου, όταν το καρφί δεν έχει αρχίσει να διαχωρίζεται από το δάχτυλο. Βερνίκι εφαρμόζεται το κατεστραμμένο νύχι με ένα λεπτό στρώμα. Συστατικά που περιέχονται στη λάκκα μαλακώσει η δομή του νυχιού, καθώς και την απολύμανση.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι ότι λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης.

Σπρέι, αλοιφές και κρέμες

Αν το χρώμα εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο για την επιφάνεια του νυχιού, τα μέσα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση της εξάπλωσης της μόλυνσης σε μαλακό ιστό. Τέτοια εργαλεία είναι τα συστατικά, την άμβλυνση των επιπτώσεων από άλλα συστατικά. Θα προστατεύσει τα νύχια και το δέρμα από τη ζημία. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα μέσα που συνιστάται να καθαρίζει τα πόδια από ακαθαρσίες και το νεκρό δέρμα.

Φάρμακα από του στόματος χορήγηση

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις η τοπική θεραπεία καθίσταται ανίσχυρη. Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί σε εσωτερικά όργανα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Η εφαρμογή όλων των ναρκωτικών αυτών ενδέχεται να είναι δυνατή μόνο αν έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για από του στόματος παράγοντες, που σχετίζονται με τα ναρκωτικά ισχυρή δράση.

Onychomycosis φαίνεται ακίνδυνη ασθένεια για την οποία είναι δυνατόν να μην πληρώνουν προσοχή. Αλλά αυτό από μόνο του δεν πάει μακριά, οπότε αργά ή γρήγορα η θεραπεία θα πρέπει να ασχοληθεί με.