Αυτο-θεραπεία του προχωρημένου μορφές του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Ονυχομυκητίαση είναι μια μολυσματική ασθένεια που επηρεάζει τα νύχια και των παρακείμενων ιστών. Συνήθως τα παθογόνα ασθένεια που προκαλούν τα μικρόβια. Η μόλυνση μπορεί να συμβεί σε περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις των ατόμων με υψηλά επίπεδα υγρασίας: στην παραλία, στο μπάνιο, στο αθλητικό συγκρότημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μύκητες χρειάζονται υγρό περιβάλλον.

Καρφί μύκητας δεν είναι απλά ένα αισθητικό ελάττωμα. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παθολογία, η οποία, αν εντοπιστεί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατόν από τη λειτουργία της το σχήμα του για να πάρει πολύ πιο περίπλοκη.

τα έσοδα από το μύκητα των νυχιών

Τύποι και συμπτώματα

Τα κύρια στάδια της υλοποίησης ανάλογα με τον τύπο του μύκητα:

 1. Αρχικά, μύκητα των νυχιών αναγνωρίζεται μέσα από την ήττα του νυχιού διαφορών και τη σταδιακή επέκταση σε γειτονικές ιστό. Μέρος των νυχιών είναι η κερατίνη, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για τη ζωτική δραστηριότητα των παθογόνων μικροοργανισμών. Μετά τη μόλυνση, ο μύκητας μπορεί να παρατηρήσει αμέσως. Μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί στο καρφί εμφανής σκιά αλλαγή, το σχηματισμό φωτεινά ρίγες και κηλίδες. Στη συνέχεια, το καρφί πιάτο αποκτά ένα γκριζωπό χρώμα. Τις πληγείσες περιοχές να αρχίσουν να καταρρέουν, και του περιβάλλοντος ιστού για να βλάψει.
 2. Με την πάροδο του χρόνου, στη μέση του νυχιού, μπορεί να παρατηρήσετε κίτρινες κηλίδες.
 3. Η διείσδυση της μαγιάς στο καρφί αλλαγές της δομής: αρχίζει να κιτρινίζει και αποκτά μια κυματοειδή μορφή, τα διαλείμματα και αισθητά πιο λεπτό. Ενώ το καρφί τοίχο να πήξει πολύ.
 4. Μουχλιασμένα μανιτάρια αλλάξει την απόχρωση των νυχιών δεν είναι μόνο το κίτρινο, αλλά πρασινωπό-μπλε, και στην επιφάνειά της φαίνονται σκοτεινά σημεία. Αυτό το είδος του μύκητα από τους ευκολότερους θεραπεία λόγω της ρηχή διείσδυση στον ιστό από την επιφάνεια του νυχιού.

Κοινά συμπτώματα του μύκητα των νυχιών είναι:

 • μόλις μολυνθεί, τα σπόρια των μυκήτων διανέμονται στα δάχτυλα και ακόμη και τα πόδια *
 • υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή και αυξημένη εφίδρωση (αν μύκητα);
 • κατά τη διαδικασία της φοράς στενά παπούτσια ένιωσα μια απότομη πόνο;
 • το δέρμα στα άκρα γίνεται κόκκινο και προκαλεί έντονο κνησμό και κάψιμο
 • σε κακή κατάσταση εμφανίζονται στο δέρμα μικρές υδαρείς φουσκάλες και πόνο;
 • στη συνέχεια, οι φυσαλίδες σκάσει, αφήνοντας το δέρμα βαθιά ανοιχτές πληγές;
 • τα μολυσμένα υγρά εδάφη σε υγιή ιστό, μολύνοντας τους *
 • παρουσιάζεται η αποφλοίωση του νυχιού από την κοίτη του νυχιού;
 • κενό είναι γεμάτο από βακτήρια και μύκητες. απολέπιση του νυχιού από το κρεβάτι.

Απολέπιση του νυχιού από το κρεβάτι

Σημαντικό! Αν αγνοήσετε τα πρώτα σημάδια της onychomycosis, η παθολογία γίνεται χρόνια σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι ασθενείς αναζητούν ιατρική βοήθεια είναι με έντονη συμπτώματα της νόσου και μόνο επειδή φέρνει μεγάλη δυσφορία.

Οι κύριοι λόγοι

Η κύρια αιτία της μόλυνσης του μύκητα των νυχιών είναι σε άμεση επαφή με ένα μολυσμένο άτομο, τα παπούτσια, τα καλλυντικά ή τα εργαλεία καρφιών στα σαλόνια ομορφιάς, σάουνα, αθλητικά συγκροτήματα. Αυτός είναι ο λόγος πιο συχνά ο μύκητας μολύνει τα νύχια - αυτό το μέρος του σώματος που έρχονται σε επαφή με υγρά δάπεδα ντους και πισίνες. Αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι όποιος επισκέπτεται το σάουνα σίγουρα θα μολυνθεί με ονυχομυκητίαση. Τα σπόρια των μυκήτων που σχεδόν σίγουρα θα είναι σε θέση να χτυπήσει τον εξασθενημένο οργανισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι σε θέση να ασχοληθεί με τα παθογόνα.

μέθοδοι μόλυνση από το μύκητα

Επιπλέον, οι ειδικοί επισημαίνουν μια σειρά από παράγοντες που συμβάλλουν στη μόλυνση:

 • η μη τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής;
 • το δέρμα τραύματα (κοψίματα, εκδορές);
 • η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών;
 • η διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα, το πεπτικό σύστημα;
 • νεφρική νόσο;
 • σακχαρώδη διαβήτη;
 • η χρόνια μορφή της onychomycosis των άνω άκρων.

Η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει επίσης καπνιστές και πότες αλκοόλ. Αυτά εθισμό μειώσει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος και να το καταστήσει ευάλωτο σε οποιαδήποτε μόλυνση.

Τον κίνδυνο της νόσου

Τρέχει μια μορφή ονυχομυκητίαση είναι πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τόσο παθολογίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αυτό δεν θα λειτουργήσει από μόνη απουσία ορθή χρήση των κονδυλίων κατά του μύκητα. Ο μύκητας θα εξαπλωθεί και να μολύνει όλες τις μεγάλες περιοχές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν επικίνδυνες επιπλοκές:

 • μείωση του ανοσοποιητικού δυνάμεις του οργανισμού.
 • η αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις και ιούς;
 • τα παθογόνα από την επιφάνεια του νυχιού διεισδύουν στην κυκλοφορία του αίματος, που επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα;
 • φλεγμονή των βλεννογόνων?
 • αυξάνει τον κίνδυνο για έκζεμα και δερματίτιδα;
 • επιπεφυκίτιδα;
 • αλλεργίες.

Ως εκ τούτου, ο μύκητας παράγει τοξικές ουσίες που δηλητηριάζουν όλο το σώμα και προκαλεί σοβαρή βλάβη. Σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκύψει στο διαβήτη και το βρογχικό άσθμα. Οι ειδικοί λένε ότι η μόλυνση μύκητας είναι ένας πολύ καλός οδηγός για άλλες, πιο επικίνδυνες λοιμώξεις.

Σημαντικό! Ο κύριος κίνδυνος σε προχωρημένο στάδιο της onychomycosis, τη μετατροπή του σε καρκίνο, γάγγραινα στο πεθαίνει ιστούς των άκρων. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η έγκαιρη χρήση ναρκωτικών μπορεί να σώσει ένα άτομο από το θάνατο!

Αυτο-διάγνωση

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να αναγνωρίσει μύκητα στο σπίτι:

 1. Ετοιμάστε μια λεκάνη με ζεστό νερό.
 2. Προσθέστε λίγο υπερμαγγανικό κάλιο (υπερμαγγανικού καλίου) πριν από το λέκιασμα το νερό μωβ.
 3. Κάτω τα χέρια ή τα πόδια σας στη λεκάνη για πλήρη αποσύνδεση;
 4. Επιθεωρήστε τα νύχια: η επιφάνεια θα παραμείνει άβαφη.

Μετά την ταυτοποίηση του μύκητα απαιτεί τη θεραπεία τα νύχια και παρακείμενες περιοχές του δέρματος με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μην αναβάλει την επίσκεψη στο δερματολόγο.

η θεραπεία του μύκητα νύχια

Θεραπεία

Κατά την επίσκεψη, ο γιατρός χορηγείται ειδική μικροβιολογική ανάλυση (ξύνοντας τις πληγείσες καρφί), τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνει σαφές το τι είδος του μύκητα προκάλεσαν την καταστροφή του ασθενούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, να δει μικτή χάσει πολλά από τα είδη του.

Στο προχωρημένο στάδιο της μύκητα μονο θεραπεία είναι αναποτελεσματική. Τοπικά σκευάσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα χάπια. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημοφιλές θεραπεία.

Αποτελεσματική θεραπεία θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Για να το κάνετε αυτό:

 • για να εξαλείψει εντελώς την επαφή με μολυσμένη επιφάνεια για να σταματήσει να πηγαίνει στο γυμναστήριο, σάουνα, πισίνα,
 • απολυμάνετε όλα τα παπούτσια ή να το αλλάξετε για ένα νέο;
 • να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο,
 • να επανεξετάσει διατροφή: αποφύγετε ζυμωμένο ψωμί, ζυμωμένα γαλακτοκομικά και προϊόντα του τομέα της ζάχαρης;
 • εκτός από φάρμακα για να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα του λαού.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι προχωρημένες μορφές της onychomycosis θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα - από μερικούς μήνες έως ένα χρόνο.

Οι ίδιοι είναι αντι-μυκητιασική δισκία δεν αντιμετωπίσει με το μύκητα και πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αλοιφές και κρέμες.

Εάν, μετά τη χρήση των φαρμάκων αυτών, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν συμβεί, είναι απαραίτητο να περάσει εκ νέου εξέταση και να περάσει πρόσθετες δοκιμές.

Τοπικοί παράγοντες

Μαζί με τη χρήση των tablets και των εξωτερικών παραγόντων από το μύκητα των νυχιών εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλα τα κεφάλαια του τοπικού προορισμού, θα πρέπει να ισχύουν για ένα σύστημα:

 1. Καθαρίστε και στεγνώστε την επιφάνεια του νυχιού.
 2. Είναι δυνατόν να κοπεί και λίμα.
 3. Απολυμάνετε τα εργαλεία μετά το χειρισμό κάθε νύχι.
 4. Το εργαλείο που χρησιμοποιεί τακτικά και σύμφωνα με τις εσώκλειστες οδηγίες.

Οποιαδήποτε κεφάλαια που δεν έχουν συνταγογραφηθεί από το γιατρό, θα πρέπει να είναι όχι λιγότερο από ταχθείσας προθεσμίας, προκειμένου να αποφευχθεί η υποτροπή της νόσου και όλες τις επιπλοκές του.

Τονωτικό

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση των δισκίων σε προχωρημένη μορφή της νόσου, επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο οργανισμός εξασθενεί και γίνεται πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να ληφθούν επιπλέον βιταμίνες και ανοσοτροποποιητές. Η έλλειψή τους συμβάλλει στο σχηματισμό της αύξησης του αριθμού των λευκοκυττάρων, διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος και την ανάπτυξη του καρκίνου.

Ονυχομυκητίαση είναι μια μεταδοτική ασθένεια. Αυτό, καθώς και την ταχύτητα της θεραπείας εξαρτάται από την ανοσολογική κατάσταση. Αν αρκετά παθολογία πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να επαναληφθεί.

η απομάκρυνση του μύκητα των νυχιών

Ειδικές διαδικασίες

Στη θεραπεία του μύκητα must-have προσθήκη είναι η αφαίρεση από την πληγείσα περιοχή ή ολόκληρο το νύχι. Υπάρχουν τρεις τρόποι:

 • Χρήση ειδικών εργαλείων για τη φλούδα του νυχιού. Για να καταργήσετε εντελώς χρειάζονται 4-5 θεραπείες. Αφαίρεση με μηχανικά μέσα διενεργείται από έμπειρο ειδικό, ο οποίος πάντα έχει μια ποικιλία των ακροφυσίων των διαφορετικών διαμέτρων και την ακαμψία.
 • Λέιζερ αφαίρεσης. Πραγματοποιείται σε σταθερές συνθήκες. Είναι μια ακτίνα λέιζερ πάνω στο μολυσμένο νύχι. Υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών για το μύκητα για να εντελώς να πεθάνει, ενώ ο υγιής ιστός παραμένει ανέγγιχτη. Αντενδείξεις για θεραπεία με λέιζερ είναι η επιληψία, εγκυμοσύνη, ο καρκίνος του δέρματος παθολογία και η διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Η χειρουργική αφαίρεση. Η πιο ριζοσπαστική μέθοδος για την αφαίρεση των νυχιών. Η διαδικασία εκτελείται από έναν ειδικό με τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που χρειάζεται καθημερινά για την επίδεση.

Λαϊκές θεραπείες

Για να απαλλαγούμε από advanced μορφές του μύκητα των νυχιών είναι αδύνατο. Αλλά εκτός από την παραδοσιακή θεραπεία συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το εθνικό εισόδημα.

Λιθανθρακόπισσας σαπούνι

Η διαδικασία εκτελείται πριν πάτε για ύπνο: προσβεβλημένη περιοχή με σαπούνι και ψεκάστε ελαφρά με αλάτι, στη συνέχεια στερεώστε με ένα αποστειρωμένο επίδεσμο. Το αποτέλεσμα είναι αισθητή ήδη μετά από λίγες μέρες.

Φικαρία

Θα πρέπει να πάρετε το φυτό είναι ξηρό και αλέθουμε σε σκόνη. Προσθέστε το ιώδιο και το ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ομογενές μείγμα. Χρησιμοποιήστε το σαν κομπρέσα κάθε μέρα για 10 μέρες. Αντί να ιώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού (φυσικό αντισηπτικό).

Υποκαπνισμός

Αυτή η αρχαία μέθοδος θεραπείας κατάλληλο καπνίζετε, όταν έχουν μολυνθεί με διάφορα καρφιά. Πρέπει να κάψει ένα κομμάτι βαμβακερό πανί και περιμένετε μέχρι να είναι αρκετά υψηλή. Για να ξεπληρώσει και την απολύμανση των μολυσμένων νυχιών. Είναι αρκετά γρήγορος για να εξαφανιστούν και στη θέση τους θα αναπτυχθούν υγιείς.

Λεύκα μπουμπούκια

Ένα Φλιτζάνι του νεφρού ρίχνουμε 500 ml βότκα και αφήστε το να εμποτιστεί για μια εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε το σαν κομπρέσα για μέγιστη ελαστικότητα των νυχιών, προκειμένου στη συνέχεια να το αφαιρέσετε.

Σκόρδο

Κόψτε μια σκελίδα σκόρδο και τη θεραπεία των νυχιών και των γύρω ιστών. Για μεγαλύτερη επίδραση είναι συνιστάται να πίνουν πριν από το φαγητό ένα βάμμα σκόρδο. Το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μέσα σε μια εβδομάδα.

Πρόπολη

Στιφάδο από τα πόδια ή τα χέρια σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Στη συνέχεια, προετοιμάζει τη θεραπεία: για να αναμειχθεί το συνθλίβονται πρόπολη με το αλκοόλ. Υδαρούς εφαρμόζεται άρρωστα νύχια και να καθορίσει ένα επίδεσμο. Η σάλτσα γίνεται καθημερινά.

Ξύδι

Ανακατέψτε το ξύδι και τη γλυκερίνη σε αναλογία 1:1. Το διάλυμα που προκύπτει να θεραπεύσει τα μολυσμένα νύχια τρεις φορές την ημέρα. Μετά την εφαρμογή, πρέπει να το αφήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια να θέσει σε κάλτσες (αν το προσβεβλημένο πόδι). Χρησιμοποιήστε το καθημερινά για τρεις εβδομάδες.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Είναι μια μεγάλη απολυμαντικό, και την απολύμανση της επιφάνειας αλλά δεν σκοτώνει τον μύκητα. Χρησιμοποιείται ως Συμπλήρωμα της βασικής θεραπείας. Είναι απαραίτητο να βρέξτε μια μπατονέτα με το φάρμακο και να το εφαρμόσετε στο καρφί, για να καθορίσει τον επίδεσμο για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, να στεγνώσει καλά η επιφάνεια επεξεργασίας θεραπεία. Αυτό θα πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα σε διαστήματα 12 ώρες μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.

παραδοσιακές θεραπείες του μύκητα

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού

Χάρη στις καλές ιδιότητες ενάντια στην εξάλειψη του μύκητα, το πετρέλαιο, μπορείτε να γρήγορα να απαλλαγούμε από μυκητιάσεις. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε το πάνω σε καρφιά, δύο φορές την ημέρα, μετά τη διεξαγωγή τους σε ένα διάλυμα από ξύδι.

Λεμόνι

Μια φέτα λεμόνι που εφαρμόζεται στο μολυσμένο νύχι, για να καθορίσει τον επίδεσμο και να θέσει όλο το βράδυ. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγέννηση του νέου καρφί.

Σόδα

Το βράσιμο στον ατμό στο διάλυμα σόδας συνιστάται πριν από τη χρήση οποιουδήποτε θεραπευτικού παράγοντα. Είναι απαραίτητο για την ταχύτερη διείσδυση των δραστικών ουσιών στο καρφί και μπλοκάρει τα σπόρια των μυκήτων.

Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε τα εξής βήματα:

 1. ΤΡΊΒΕΤΕ σε χοντρό τρίφτη το σαπούνι.
 2. Τοποθετήστε την σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
 3. Προσθέστε μαγειρική σόδα και αφήστε το διάλυμα στα πόδια (χέρια) για περίπου μισή ώρα.
 4. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα άκρα, για να κόψει την μολυσμένη περιοχή και τη θεραπεία των ναρκωτικών.

Kombucha

Το εργαλείο χρησιμοποιείται ως κομπρέσα. Θα πρέπει να χειριστεί τα νύχια σαλικυλικό αλοιφή ή οποιαδήποτε θρεπτική κρέμα. Ένα κομμάτι από το φυτό αυτό εφαρμόζεται για τις πληγείσες καρφί, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί μπορείτε να αφαιρέσετε την επιφάνεια του νυχιού.

Fir πετρελαίου

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Σχετικά με την προ-εμποτισμένο με δόντια να εφαρμόζεται με βαμβάκι βρεγμένο με λάδι. Να αντέχει μισή ώρα. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά μέχρι την αναγέννηση της νέας καρφί.

Πρόληψη

πρόληψη του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να μολύνουν τα σπόρια των μυκήτων, συνιστάται να ακολουθήσετε κάποια απλά προληπτικά μέτρα:

 • χρησιμοποιείτε μόνο τα προσωπικά σας παπούτσια και τις κάλτσες;
 • όταν αγοράζετε καινούρια παπούτσια, να προσπαθήσουμε για αυτήν, απλά με τις κάλτσες;
 • καθημερινά για να στεγνώσει και να καθαρίσει τα παπούτσια του δρόμου;
 • χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό πετσέτα και μανικιούρ εξαρτήματα
 • σκουπίστε προσεκτικά τα άκρα μετά από κάθε επίσκεψη σε ένα μπάνιο ή ντους;
 • για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος *
 • τακτικά για τη θεραπεία τα νύχια σας με ιώδιο ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (ειδικά μπροστά στην πισίνα);
 • μην χρησιμοποιείτε ψεύτικα καρφιά;
 • τακτικά απολυμάνετε όλα τα ρούχα και τα παπούτσια, αν ζείτε στο σπίτι μολυσμένο άτομο.

Η συμμόρφωση με όλα τα συμβουλή του θεράποντα ιατρού θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών για 6 έως 12 μήνες.