Πώς μοιάζει ένας μύκητας των νυχιών: συμπτώματα, τύποι και στάδια

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια μολυσματική ασθένεια. Αυτή η παθολογία εμφανίζεται σε παιδιά και ενήλικες και διέρχεται από δύο στάδια του σχηματισμού της. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι εφαρμόζονται όταν έχουν μια παραμελημένη μορφή, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διαδικασία θεραπείας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών, καθένας από τους οποίους διαφέρει σε πρόσθετα συμπτώματα: οι κύριες εκδηλώσεις της νόσου είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από τη μορφή. Όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια μύκητα, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο. Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μιας ασθένειας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε τακτικές εξετάσεις και να λαμβάνετε μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Μύκητας των νυχιών: περιγραφή της νόσου

Μύκητας των νυχιών(ΟνυχομυκητίασηΕίναι παθολογία μολυσματικής φύσης και προκαλείται από μεγάλη ποικιλία μυκοτικών οργανισμών.Τα μανιτάρια επηρεάζουν περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ονυχομυκητίαση αντιπροσωπεύει το 15-40% όλων των παθήσεων των νυχιών και εμφανίζεται στο 3% του ενήλικου πληθυσμού. Τις περισσότερες φορές, τα αρσενικά και τα παιδιά υποφέρουν από σφιχτά παπούτσια. Οι γυναίκες σπάνια αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια επειδή φροντίζουν πιο προσεκτικά τα πόδια τους.

Ο μύκητας εμφανίζεται στο πλαίσιο των ακόλουθων παραγόντων:

 • Τραύμα;
 • συνεχής επαφή με χημικά ·
 • φοράτε σφιχτά παπούτσια.
 • Ευσαρκία;
 • αυξημένη εφίδρωση
 • Πλατυποδία;
 • Μη τήρηση των κανόνων της προσωπικής υγιεινής.
 • Δυσλειτουργίες της ασυλίας;
 • Λήψη αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων
 • ενδοκρινικές ασθένειες, γαστρεντερικές διαταραχές και λοιμώξεις από τον ιό HIV.
 • Αγγειακή νόσος;
 • αθλητικές δραστηριότητες (τρέξιμο, κολύμπι, τένις και γυμναστική) ·
 • Ζουν και εργάζονται σε μεγάλες βιομηχανικές πόλεις (ανθρακωρύχοι κ. λπ. ).

Η μόλυνση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια αισθητικών επεμβάσεων στα σαλόνια ομορφιάς που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγιεινής. Εάν ένα άτομο χρησιμοποιεί συνηθισμένα είδη οικιακής χρήσης, επισκέπτεται δημόσιους χώρους με τη μορφή σάουνες, μπανιέρες και πισίνες, τότε αυτό συμβάλλει επίσης στην εμφάνιση μυκήτων. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αγγίζετε ξύλινα αντικείμενα, καθώς το ξύλο έχει πορώδη δομή και είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε τη μόλυνση. Ο μύκητας των νυχιών μοιάζει με αυτό:

Εκδήλωση μύκητα στα νύχια

Κύριες εκδηλώσεις και τύποι

Τα συμπτώματα του μύκητα εξαρτώνται από τον τύπο του παθογόνου και την έκταση της βλάβης στην πλάκα των νυχιών. Η ηλικία του ασθενούς επηρεάζει το ρυθμό ανάρρωσης. Στα παιδιά, τα νύχια επηρεάζονται πολύ λιγότερο συχνά από ό, τι στους ενήλικες. Οι εκδηλώσεις εξαρτώνται από τον τύπο της παθολογίας:

Μανιτάρια σχήματα χαρακτήρας
Normotrophs Με το ίδιο πάχος και λάμψη, το χρώμα των νυχιών αλλάζει. Πρώτα απ 'όλα, κίτρινες ή λευκές κηλίδες και ρίγες εμφανίζονται στην πλαϊνή επιφάνεια της πλάκας νυχιών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και η πλάκα νυχιών θα αλλάξει σταδιακά το χρώμα. Η ονυόλυση μπορεί να ανιχνευθεί σε ασθενείς - η αδυναμία της πλάκας να αναπτυχθεί στο κουτάλι των νυχιών
Υπερτροφικός Το χρώμα του νυχιού αλλάζει σε σκούρο κίτρινο ή γκρι, η πλάκα πυκνώνει κατά 2 mm ή περισσότερο. Αυτό οφείλεται στην έντονη ανάπτυξη νιφάδων του δέρματος κάτω από τα νύχια. Οι ασθενείς παραπονιούνται για απώλεια στιλπνότητας. Το νύχι αρχίζει να καταρρέει και να παραμορφώνεται. Σε ασθενείς, παίρνουν ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό των νυχιών των πτηνών (ονυχογρίφωση), που προκαλούν πόνο κατά το περπάτημα. Τα πλαϊνά πάνελ είναι κατάλληλα για τη μεγαλύτερη καταστροφή
Ατροφικό Η πλάκα των νυχιών γίνεται γκρι, η λάμψη χάνεται. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, η πλάκα καταρρέει. Συχνά, το κρεβάτι των νυχιών μπορεί να εκτεθεί και στη συνέχεια να φαίνονται νιφάδες δέρματος πάνω από την επιφάνειά του. Η ατροφία εμφανίζεται αργά από το εξωτερικό άκρο προς τη ζώνη ανάπτυξης και την αναδίπλωση των νυχιών
Πλευρικά και περιφερικά Αυτές οι δύο μορφές ενώνονται και αρκετά συχνά. Μπορεί να παρατηρήσετε μια αλλαγή στο χρώμα του νυχιού σε μπλε-πράσινο ή μαύρο και κίτρινο αυλάκι. Σταδιακά αρχίζει να καταρρέει, να γίνεται τραχύ και η άκρη να είναι άνιση. Καθώς εξελίσσεται η παθολογία, η πλάκα αρχίζει να παραμορφώνεται. Μερικές φορές είναι πιθανή η εμφάνιση πρήξιμο και ερυθρότητα των κυλίνδρων. Εάν ο ασθενής έχει βακτηριακή λοίμωξη, το πύον απελευθερώνεται κάτω από αυτόν όταν πιέζεται
Εγγύτατος Η πτυχή του δέρματος επηρεάζεται. Αυτή η μορφή της νόσου εμφανίζεται όταν αφαιρείται η επιδερμίδα. Το νύχι αρχίζει να γίνεται λευκό στην περιοχή ανάπτυξης
σύνολο Το νύχι αρχίζει να καταρρέει, σπάει και καταρρέει
λευκό Εμφανίζονται λευκές κηλίδες που μοιάζουν με σκόνη

Ο μύκητας των νυχιών έχει πολλά από τα ίδια συμπτώματα:

 • Κνησμός του δέρματος γύρω από τα νύχια.
 • Στρωματοποίηση;
 • Κατάρρευση και αποχρωματισμός;
 • Πόνος στην πληγείσα περιοχή.

στάδια

Αυτή η ασθένεια εξελίσσεται αργά και περνά από διάφορα στάδια ανάπτυξης:

 1. Πρώιμο (αρχικό) στάδιο.
 2. Ξεκίνησε.

Στο πρώτο στάδιο, το δέρμα των ποδιών επηρεάζεται. Κνησμός, ρωγμές και φουσκάλες εμφανίζονται μεταξύ των δακτύλων. Στο μέλλον, ο μύκητας θα εισχωρήσει βαθιά στο νύχι και θα το επιτεθεί. Η ασθένεια μπορεί να ανιχνευθεί μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες μετά από απόξεση.

Σε προχωρημένο στάδιο, υπάρχει μια παγκόσμια βλάβη της πλάκας νυχιών. Εάν δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία του μύκητα σε αυτό το σημείο, μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο το νύχι, αλλά και το δέρμα. Τα κύρια συμπτώματα του προχωρημένου σταδίου είναι:

 • θρυμματισμένα νύχια
 • Στρωματοποίηση;
 • Παραμόρφωση.

θεραπεία

Στη θεραπεία των μυκήτων, χρησιμοποιούνται φάρμακα για τοπική εφαρμογή.Αυτά μπορεί να είναι διαλύματα με αντιμυκητιασικές ουσίες ή βερνίκια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαλώματα για την απολέπιση του προσβεβλημένου νυχιού.

Εάν ένας ασθενής έχει βλάβη στο νύχι, τότε αυτά τα μέσα είναι επαρκή. Εάν έχουν υποστεί ζημιά δύο ή περισσότερα νύχια, θα πρέπει να γίνεται συστηματική και περίπλοκη θεραπεία. Το βερνίκι πρέπει να εφαρμόζεται συνεχώς και η διάρκεια της θεραπείας είναι έως 12 μήνες.

Τα αντιμυκητιακά βερνίκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά με υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Πριν το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να αφαιρέσετε το κατεστραμμένο νύχι, να απολιπάνετε την επιφάνειά του με διάλυμα νερού και αλκοόλ και, στη συνέχεια, να απλώνετε το βερνίκιΓια να κάνουν το νύχι πιο αισθητικό, οι γυναίκες μπορούν να καλύψουν αυτό το νύχι με ένα καλλυντικό βερνίκι πάνω του.

Πριν από τη χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων, πρέπει να βράσετε τα πόδια σας με σόδα και υγρό σαπούνι σε νερό. Στη συνέχεια, πρέπει να σκουπιστούν με μια πετσέτα και αλοιφή εφαρμόζεται στην πληγείσα πλάκα και ένα αυτοκόλλητο σοβά εφαρμόζεται σε αυτό για να το διορθώσει.

Οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα σε μορφή δισκίου σε προχωρημένο στάδιο της παθολογίας.

Αυτός ο τύπος φυσικής θεραπείας μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή της πλάκας και να αυξήσει τη ροή του αίματος. Αυτό επιτρέπει στο εφαρμοζόμενο παρασκεύασμα να διεισδύσει βαθύτερα στο νύχι. Για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα της πορείας της θεραπείας, πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις την 14η και 30η ημέρα μετά τη θεραπεία.