Μύκητας μεταξύ των ποδιών: φωτογραφίες, σημάδια, θεραπεία

Ο μύκητας είναι μια δυσάρεστη μολυσματική δερματική ασθένεια που αναπτύσσεται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό είναι συνήθως ζεστό, σκοτεινό και υγρό - ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα. Η ασθένεια μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής, καθώς και μέσω παπουτσιών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο μύκητας προσβάλλει κάθε πέμπτο κάτοικο του κόσμου. Είναι αρκετά δύσκολο να απαλλαγούμε καθώς έχει μια μοναδική ζωτικότητα. Επιπλέον, εάν ένα άτομο έχει σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανεπάρκεια βιταμινών, ο μύκητας μεταξύ των ποδιών μπορεί να επιστρέψει τακτικά.

Πρώτα σημάδια μύκητα μεταξύ των ποδιών σας

Συμβουλή!Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία του μύκητα μεταξύ των ποδιών σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν παλιές κάλτσες και παπούτσια που μπορεί να φοράτε στα γυμνά σας πόδια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας, συνιστάται να βράσετε τις κάλτσες ή να τις απορρίψετε μετά τη χρήση για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της μυκητιακής λοίμωξης. Τα παπούτσια σκουπίζονται με αλκοόλ κάθε βράδυ και τοποθετούνται κάτω από την μπαταρία. Στο σπίτι, απλώς περπατήστε με γυμνά πόδια στις παντόφλες σας και σε καμία περίπτωση αποφύγετε τη "γλυκύτητα" και την "εφίδρωση" καθώς ο μύκητας λατρεύει την υγρασία και τη ζεστασιά.

Ο μύκητας μεταξύ των δακτύλων αρχικά εκδηλώνεται με φαγούρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προηγείται ένα ελαφρύ κοκκίνισμα μεταξύ των δακτύλων. Στη συνέχεια είτε σχηματίζονται κυψέλες είτε επίπεδες αλλά πολλές ρωγμές στο δέρμα. Με την εκδήλωση του μύκητα, γίνεται έντονη αίσθηση καψίματος. Μερικές φορές τα γενικά συμπτώματα συμπληρώνονται με ελαφριά απολέπιση, υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, προσκρούσεις στις πλάκες των νυχιών και πάχυνση του δέρματος στα πέλματα των ποδιών. Παρουσία τέτοιων συμπτωμάτων, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασθένεια αναπτύσσεται σε οξεία μορφή.

Μανιτάρι μεταξύ της φωτογραφίας των ποδιών

Φωτογραφίες από τις κύριες εκδηλώσεις του μύκητα στα πόδια

Ανάλογα με την πληγείσα περιοχή του ποδιού και το στάδιο ανάπτυξης, διακρίνονται διάφορες μορφές μυκητιασικής λοίμωξης. Τα συμπτώματα του καθενός είναι διαφορετικά. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει τον συγκεκριμένο τύπο παθογόνου. Είναι αδύνατο να γίνει αυτό στο σπίτι.

Πώς αντιμετωπίζετε τα μανιτάρια μεταξύ των ποδιών;

Εάν εντοπιστεί μυκητιασική λοίμωξη, πρέπει να αφαιρεθούν πρώτα όλες οι πετσέτες ποδιών, τα ρούχα και οι παντόφλες. Αφαιρέστε τα πέλματα στα παπούτσια σας και απολυμάνετε καλά με ένα ειδικό εργαλείο (μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή, πωλείται ως αεροζόλ). Μόνο τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Συνήθως αποτελείται από διάφορες αλοιφές που βασίζονται σε tolnaftate και miconazole. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερο από δύο εβδομάδες, ώστε να μην υπάρχει εθισμός. Εάν δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, η αλοιφή αλλάζει και η θεραπεία συνεχίζεται.

Σημαντικό!Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεράπων ιατρός συνταγογράφησε αντιβιοτικά για τον μύκητα μεταξύ των ποδιώνΝα θυμάστε λοιπόν ότι τα αντιβιοτικά είναι σύμμαχοι μυκητιασικής λοίμωξης και συνταγογραφούνται μόνο στις πιο ακραίες περιπτώσεις, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος σχηματισμού μεταλλαγμένων μυκήτων που δύσκολα μπορούν να αφαιρεθούν!

Διάφορες κομπρέσες χρησιμοποιούνται ως πρόσθετη επεξεργασία. Στο φαρμακείο αγοράζεται ένας ειδικός πράκτορας, ένα ταμπόν υγραίνεται σε αυτό και εφαρμόζεται στους τόπους εντοπισμού του μύκητα για μισή ώρα. Είναι δυνατόν να νικήσετε τον μύκητα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, η θεραπεία του οποίου θα είναι μακρά και δύσκολη, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί. Εάν οι πλάκες των νυχιών παραμορφωθούν, πρέπει να πίνετε επιπλέον δισκία. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από την ορθότητα της επιλογής της. Επομένως, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε δοκιμασμένα και δοκιμασμένα φάρμακα.

Τα λουτρά με αλάτι έχουν λάβει καλές κριτικές για τη θεραπεία του μύκητα μεταξύ των δακτύλων, που συνιστώνται κάθε βράδυ για 1-2 εβδομάδες. Η διάρκεια της διαδικασίας συνήθως δεν υπερβαίνει τα 20-30 λεπτά. Μετά από λουτρό με αλάτι, συνιστάται να σκουπίσετε τα πόδια σας και να τα λιπάνετε με αντιμυκητιασικό φάρμακο που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Είναι δυνατόν να θεραπευτεί ο μύκητας μεταξύ των δακτύλων με λαϊκές θεραπείες;

Ο μύκητας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών είναι μια πολύ ύπουλη πληγή που δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε σε λίγες μέρες, όχι μόνο με λαϊκές θεραπείες, αλλά και με φάρμακα. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι καταφεύγουν στην παραδοσιακή ιατρική που δεν προήλθε από μια καλή ζωή. Επομένως, θα προσφέρουμε μερικές αποτελεσματικές και αβλαβείς συνταγές από τις μεταπωλήσεις της "Γιαγιάς".

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια εξαιρετική και φθηνή μέθοδος που έχει αποδειχθεί στην καταπολέμηση των πρώιμων σταδίων του μύκητα μεταξύ των δακτύλων. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε και θεραπευτικά λουτρά και κομπρέσες τη νύχτα. Να είστε προσεκτικοί με τη δοσολογία και την κανονικότητα χρήσης καθώς μπορεί να κάψει σοβαρά τα πόδια σας. Στην ιδανική περίπτωση, οι διαδικασίες είναι οι εξής: 1% σαλικυλικό οξύ προστίθεται σε ζεστό νερό για να ισιώσει τα πόδια. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ποικίλει από αρκετές εβδομάδες έως ένα μήνα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης. Κάντε ένα διάλειμμα 1-2 ημέρες την εβδομάδα. Το σαλικυλικό οξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παπουτσιών και καλτσών, καθώς και για την προσθήκη νερού για το πλύσιμο των πατωμάτων.

Όχι λιγότερο αποτελεσματικό στα αρχικά στάδια της νόσου είναι το ξίδι 70%, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λίπανση ολόκληρου του ποδιού και των παπουτσιών. Η διάρκεια της διαδικασίας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ένα λεπτό για να αποφευχθούν εγκαύματα. Στη συνέχεια, τα πόδια πλένονται καλά με σαπούνι πλυντηρίου και σκουπίζονται. Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο σε καμία περίπτωση εάν έχετε ανοιχτές πληγές στο πόδι σας ή ο βαθμός βλάβης έχει προχωρήσει στο στάδιο ανάπτυξης (κυψέλες, ρωγμές).

Λοιπόν, ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για τη θεραπεία του μύκητα μεταξύ των ποδιών είναι το αλκοόλ, το οποίο χρησιμοποιείται για να σκουπίσει τις πληγείσες περιοχές του δέρματος έως ότου ξεφλουδίσουν εντελώς. Η διαδικασία είναι επώδυνη αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη. Σύμφωνα με τις κριτικές των ασθενών, οι κομπρέσες και τα μπάνια με αλκοόλ βοηθούν να απαλλαγούμε από λοιμώξεις σε 2-3 εβδομάδες.