Θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο σπίτι: μέθοδοι και συνταγές

Ο μύκητας των νυχιών είναι πολύ συχνός. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ενοχλεί κάθε πέμπτο άτομο. Η ασθένεια αντιμετωπίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε η καταπολέμηση της πρέπει να ξεκινήσει όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, ώστε να μην ξεκινήσει η περαιτέρω ανάπτυξή της.

Μανικιούρ στα νύχια

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από μύκητες δερματοφυτών, κόκκινο trichoviton, καθώς και candida (τσίχλα) και άλλα. Υπό ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξή τους (εξασθενημένη ανοσία), οι μύκητες, μαζί με το αίμα, εξαπλώθηκαν σε όλο το σώμα, μειώνοντας την ικανότητά τους να αντέχουν σε ασθένειες και λοιμώξεις.

Μπορείτε να μολυνθείτε με μύκητα εάν επισκεφθείτε λουτρό ή σάουνα και χρησιμοποιείτε παπούτσια ή πετσέτες κάποιου άλλου.

Άτομα που περπατούν σε σφιχτά, κλειστά παπούτσια για μεγάλο χρονικό διάστημα, άτομα που ιδρώνουν άφθονα στα πόδια τους, συχνά εκτίθενται στο πόδι του αθλητή.

Θεραπεία σετ μανικιούρ

Τα άτομα διατρέχουν επίσης κίνδυνο

 • με ασθενή ανοσία μετά από μακρά ασθένεια,
 • υπέρβαρο,
 • Διαβήτης,
 • με προβλήματα κυκλοφορίας στα πόδια,
 • κιρσούς,
 • παραμόρφωση ποδιών,
 • ηλικιωμένα άτομα.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη μυκητιασικής λοίμωξης μπορεί επίσης να είναι:

 • Άγχος,
 • πάρτε αντιβιοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα,
 • λάθος διατροφή.

Τρόπος αναγνώρισης μύκητα των νυχιών

Η κατάσταση με τον μύκητα των νυχιών είναι η ίδια με άλλες ασθένειες: όσο νωρίτερα ανιχνευθεί, τόσο πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία. Τι πρέπει να προσέχετε ώστε να μην χάσετε την εμφάνιση του «εχθρού»;
Στα πρώτα στάδια του μύκητα, υπάρχει μια ελαφριά απολέπιση του δέρματος μεταξύ των δακτύλων, σταδιακά τα νύχια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα. Το χρώμα των νυχιών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό: γκρι, λευκό, καφέ, μαύρο, κίτρινο και ακόμη και πράσινο.

Στη συνέχεια, η πλάκα των νυχιών αρχίζει να παραμορφώνεται, αναπτύσσονται και εμφανίζονται ανωμαλίες, τα νύχια αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, καταρρέουν, φαγούρα του δέρματος γύρω από το νύχι, πόνος στο σημείο της βλάβης.

Επομένως, τα νύχια και το πόδι του αθλητή δεν πρέπει να ενεργοποιούνται. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη θεραπεία στο αρχικό στάδιο.

Πώς να αντιμετωπίζετε τα μανιτάρια στο σπίτι

Για να συνταγογραφηθεί η σωστή θεραπεία για έναν μύκητα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο συγκεκριμένος τύπος λοίμωξης. Σε αυτήν την περίπτωση, η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική.

Τα τοπικά αντιμικροβιακά συνταγογραφούνται συνήθως για το σκοπό αυτό.

Μπορεί επίσης να απαιτούνται φάρμακα από το στόμα.

Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες σύμφωνα με το σχήμα. Αλλά μην βιαστείτε αμέσως στο φαρμακείο: πρώτα συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα επιλέξει την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την κατάστασή σας.

Σε προχωρημένες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να γίνει αισθητή έντονη φαγούρα, κάψιμο και πόνος, συνιστώνται λουτρά με υπερμαγγανικό κάλιο για ανακούφιση. Ταυτόχρονα, το κερατινοποιημένο δέρμα μαλακώνει και αφαιρούνται μεγάλες νιφάδες.

Για να μαλακώσετε το δέρμα, είναι χρήσιμο να λιπάνετε οδυνηρές περιοχές με 5-20% σαλικυλικό βαζελίνη. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε το πάνω στρώμα του επεξεργασμένου δέρματος με ελαφρόπετρα.

Δίσκοι για τα νύχια κατά του μύκητα

Μετά το μπάνιο, τα αττικά νύχια αντιμετωπίζονται με αντιμικροβιακή φαρμακευτική αγωγή.

Για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της λοίμωξης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, συνιστάται να απολυμανθούν τα παπούτσια και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και να σιδερωθούν οι κάλτσες με ζεστό σίδερο μετά το πλύσιμο.

Για να απολυμάνετε τα παπούτσια, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό στυλεό βουτηγμένο σε ξύδι και επεξεργαστείτε το εσωτερικό του παπουτσιού τρεις φορές. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτό το στυλεό στην άκρη του επεξεργασμένου παπουτσιού, βάλτε το παπούτσι σε μια πλαστική σακούλα, δέστε το και αφήστε το να καθίσει για μια μέρα. Την επόμενη μέρα, βγάλτε τα παπούτσια σας, πετάξτε το βαμβάκι και αερίστε τα παπούτσια σας καλά, κατά προτίμηση στον καθαρό αέρα.

Χειριστείτε παπούτσια με προστατευτικά γάντια.

Θεραπεία μύκητα με λαϊκές μεθόδους

Η παραδοσιακή ιατρική γνωρίζει πολλούς τρόπους για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Για παράδειγμα, ένα λουτρό με σόδα και αλάτι έχει αποδειχθεί ευεργετικό. Για αυτούς 1 κουταλιά της σούπας. μια κουταλιά αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας. Διαλύστε μια κουταλιά σόδα ψησίματος σε 2 λίτρα ζεστού νερού και ατμόστε τα πόδια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα. Μετά από κάθε μπάνιο, χρησιμοποιήστε ένα αρχείο για να καθαρίσετε το μαλακό στρώμα των νυχιών. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε αμέσως την πλάκα των νυχιών με χλωρεξιδίνη.

Εξαιρετική θεραπεία του μύκητα των νυχιών 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου. Πρέπει να λιπαίνει καλά τα προκαθορισμένα και επεξεργασμένα νύχια. Μετά από αυτό, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να δαγκώσετε ένα μέρος του κατεστραμμένου νυχιού με λαβίδες. Και μετά ξεπλύνετε τα πόδια σας για άλλη μια φορά και γεμίστε τα νύχια σας με υπεροξείδιο. Ή, βυθίστε μια βαμβακερή μπάλα στο διάλυμα υπεροξειδίου και απλώστε την στα νύχια σας. Πρέπει να διατηρήσετε μια τέτοια εφαρμογή για 40-60 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

Φροντίδα νυχιών

Εάν κόψετε σταδιακά το κατεστραμμένο τμήμα του νυχιού, το νοσούν καρφί θα αφαιρεθεί.

Ένα μέσο από το

υπόσχεται να θεραπεύσει πλήρως τον μύκητα των νυχιών.
 • αλκοόλ,
 • ξίδι,
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Το ξίδι χρησιμοποιείται ενεργά για την απομάκρυνση των μυκήτων. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή λουτρών, κομπρέσες και εφαρμογών.

Αναμίξτε αυτά τα συστατικά σε ίσες αναλογίες. Εφαρμόστε το προϊόν που προκύπτει στις πληγείσες περιοχές των ποδιών και των νυχιών και κρατήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τα πόδια σας με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτό καθημερινά (κατά προτίμηση πρωί και βράδυ) και μετά από μια εβδομάδα θα παρατηρήσετε το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Τα λουτρά με μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού, ένα φυσικό αντισηπτικό, έχουν καλή αντιφλεγμονώδη δράση. Για καλύτερα αποτελέσματα, βρέξτε πρώτα τα πόδια σας σε μπανιέρα-σόδα. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε το πάνω στρώμα της πλάκας νυχιών και βυθίστε τα πόδια σας σε νερό με λάδι τσαγιού.

Το ιώδιο βοηθά να απαλλαγείτε από τον μύκητα των νυχιών σε μερικές διαδικασίες. Η χρήση του για θεραπεία μπορεί να είναι επώδυνη, αλλά λειτουργεί. Απλώστε αρκετές στρώσεις ιωδίου σε πλυμένα και αποξηραμένα νύχια. Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Στη συνέχεια, βρέξτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό και στεγνώστε τα νύχια σας. Η πορεία της θεραπείας αποτελείται από διάφορες διαδικασίες.

Συνιστάται επίσης να εφαρμόζετε στα νύχια που έχουν υποστεί βλάβη και στον ατμό: ένα ζεστό μείγμα αλκοόλ και πρόπολης, κομπούτσες, πίσσα σημύδας, χρένο, πυρίτιδα με ξινή κρέμα, αμμωνία.

Αυτές οι συνταγές μπορεί να φαίνονται περίεργες για κάποιους. Αλλά αν υπάρχουν, τότε ο πραγματικός αντίκτυπός τους έχει συμβεί στην ιστορία. Πόσο θα βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Εξάλλου, ακόμη και τα φάρμακα και οι μέθοδοι που συνταγογραφούνται από έναν ειδικό δεν αποδεικνύονται πάντα βέλτιστα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιλέξετε άλλα μέσα.