Λαϊκές θεραπείες για μύκητες των νυχιών

Εάν εμφανιστεί μυκητιασική λοίμωξη στα νύχια, πρέπει να δοθεί προσοχή στην ανάρρωσή τους για να αποφευχθεί η πρόοδος της νόσου και η εξάπλωσή της στο ευαίσθητο δέρμα των χεριών ή των ποδιών.

Για θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάρμακα για εξωτερική ή εσωτερική χρήση. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των χειρισμών, συνιστάται η χρήση λαϊκών θεραπειών για μύκητες των νυχιών.

Θεραπεία του μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες

Σε περίπτωση μόλυνσης της ευαίσθητης επιφάνειας του δέρματος των χεριών ή των ποδιών ή βλάβης στην πλάκα των νυχιών, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, καθώς τα αρχικά στάδια του μύκητα μπορούν να θεραπευτούν γρήγορα χωρίς να καταφύγετε στη χρήση φαρμάκων.

Μπάνιο με μια σειρά από βότανα από μύκητα των νυχιών

Υπάρχουν τρία στάδια ανάπτυξης μυκήτων: αρχική, ενεργή και συνεχής. Και στα τρία στάδια, το κορίτσι μπορεί να χρησιμοποιήσει λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών, καθώς έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα και διασφαλίζει τη σταδιακή εξάλειψη και καταστροφή των παθογόνων βακτηρίων. Ωστόσο, με μια ενεργή μορφή του μανιταριού, συνταγογραφείται φαρμακευτική αγωγή, η οποία περιλαμβάνει δύο τύπους φαρμάκων:

 • Εξωτερικά (κρέμες, αλοιφές, σπρέι);
 • Εσωτερικό (tablet).

Ανεξάρτητα από τα φάρμακα που παίρνετε για να αποκαταστήσετε το φυσικό μανικιούρ, πρέπει να συνοδεύσετε τη θεραπεία σύμφωνα με τις λαϊκές συνταγές.

Κατά τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες, οι πιο αποτελεσματικοί συνήθως έχουν τρεις κατευθύνσεις δράσης:

 1. Αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων.
 2. Καταστροφή μικροοργανισμών, η οποία σχετίζεται με την καταστροφή της κυτταρικής μεμβράνης τους.
 3. ομαλοποίηση της επιφανειακής μικροχλωρίδας και αποκατάσταση της κατάστασής τους.

Από προεπιλογή, τα φυσικά συστατικά έχουν φροντίδα. Επομένως, η χρήση τους, ταυτόχρονα με την καταστροφή παθογόνων βακτηρίων, βοηθά στην ενυδάτωση και θρέψη της μήτρας.

Τι καθορίζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας;

Για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας των νυχιών, συνιστάται η χρήση λαϊκών συνταγών. Ωστόσο, δεν οδηγούν πάντα σε θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ 'όλα, να θυμάστε ότι ακόμη και όταν εκτελείτε οικιακές τεχνολογίες για την αποκατάσταση της υγείας της επίστρωσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στις αντενδείξεις. Το πιο σημαντικό είναι η ατομική μισαλλοδοξία. Εάν είστε αλλεργικοί σε οποιοδήποτε συστατικό, τότε η χρήση του για την καταπολέμηση των μυκήτων δεν θα δώσει καλό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα μετά τον χειρισμό εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του φυσικού μανικιούρ. Εάν ένα κορίτσι έχει προχωρημένο στάδιο τραυματισμού χρησιμοποιώντας εσωτερικά και εξωτερικά φάρμακα, οι θεραπείες στο σπίτι δεν θα λειτουργήσουν.

Το αποτέλεσμα εξαρτάται επίσης από τον τύπο του μύκητα, καθώς ορισμένοι παθογόνοι οργανισμοί οδηγούν σε φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με τη λήψη αντιμυκητιασικών φαρμάκων.

Πώς να οργανώσετε σωστά τη διαδικασία θεραπείας

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχεία εξάλειψη του μύκητα, πρέπει πρώτα να τηρηθεί το σχήμα θεραπείας. Συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να επιλέξετε το φάρμακο που είναι κατάλληλο για εσάς με βάση τον τύπο του μύκητα.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη μορφή της ζημιάς, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η θεραπεία πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Δεν πρέπει να υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από τον μύκητα.

Ιατρικό λουτρό για μύκητες των νυχιών

Συνήθως χρησιμοποιούνται πολλές τεχνικές ταυτόχρονα:

 1. Προετοιμασία του δέρματος για χειρισμό με ατμόλουτρο.
 2. Χρήση εξωτερικών φαρμάκων (βερνίκια, αλοιφές, οροί).
 3. Χρήση ιατρικών κομπρέσες, λοσιόν ή μάσκες νυχιών.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα αρχείο για να αφαιρέσετε το υπερβολικό μέρος του ελεύθερου άκρου και να αλέσετε το άνω στρώμα κερατοειδούς.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει επίσης να τηρείται η υγιεινή των χεριών και των ποδιών, καθώς αυτό συχνά οδηγεί σε μύκητα των νυχιών.

Για την αύξηση της τοπικής ανοσίας, την επιτάχυνση του μεταβολισμού και την εξάλειψη του μύκητα, τα αιθέρια έλαια πρέπει να εφαρμόζονται στην επιδερμίδα ενώ εφαρμόζουν αλοιφές και κάνουν ελαφρύ μασάζ για τα δάχτυλα.

Λαϊκές θεραπείες για μύκητες νυχιών

Εκτός από την ιατρική περίθαλψη, συνιστάται να επηρεάσετε τον μύκητα χρησιμοποιώντας λαϊκές συνταγές. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι ασφαλή, οπότε δεν υπάρχουν τυπικές παρενέργειες.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι για να αποφύγετε ερεθισμό ή φλεγμονή στην περιοχή που αντιμετωπίζετε, δεν υπάρχει αλλεργική αντίδραση στα συστατικά που χρησιμοποιείτε.

Ιώδιο

Το ιώδιο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και πρέπει να χρησιμοποιείται στα νύχια κάθε μέρα. Όταν εφαρμόζεται στο νύχι, το διάλυμα το περιβάλλει και σταδιακά διεισδύει στη μήτρα, διασφαλίζοντας την καταστροφή των παθογόνων βακτηρίων και την ομαλοποίηση της μικροχλωρίδας των νυχιών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε ένα λεπτό στρώμα του διαλύματος στο νύχι με μια βούρτσα ή μπατονέτα για μια νύχτα και αφήστε το να στεγνώσει λίγο. Το πρωί, το χρώμα θα γίνει ανοιχτό καθώς απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

Το ιώδιο χορηγείται συχνά σε μπολ για να ενισχύσει τα αποτελέσματα του αντιμυκητιασικού χειρισμού. Σε αυτό, προστίθενται 5-7 σταγόνες ανά λίτρο.

υπεροξείδιο του υδρογόνου

Εκτός από το ιώδιο, το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται επίσης ως απολυμαντικό διάλυμα. Έχει απαλό αποτέλεσμα, επομένως συνιστάται η θεραπεία όχι μόνο των νυχιών, αλλά και του δέρματος, εξαπλώνοντας το φάρμακο πολλές φορές την ημέρα, καθώς απορροφάται γρήγορα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο για γρήγορη συμπίεση:

 1. Απλώστε το υγρό στο δέρμα των ποδιών ή των χεριών σας.
 2. Τυλίξτε την περιοχή που θα υποβληθεί σε επεξεργασία με ένα βαμβακερό πανί που είχε προηγουμένως εμποτιστεί στο διάλυμα.
 3. Καλύψτε τη συμπίεση με πλαστική σακούλα ή μεμβράνη.
 4. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε τα βοηθητικά στοιχεία και περιμένετε να απορροφηθεί πλήρως το διάλυμα.

Επειδή το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι απαλό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αρκετές φορές την ημέρα. Ωστόσο, δεν συνιστάται να το αφήσετε με τη μορφή συμπίεσης όλη τη νύχτα.

Διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου

Προς το παρόν δεν είναι εύκολο να πάρετε υπερμαγγανικό κάλιο λόγω της απαγόρευσής του, αλλά είναι ένα καλό απολυμαντικό που σταματά γρήγορα τους μικροοργανισμούς να πολλαπλασιάζονται στην επιφάνεια.

Το υπερμαγγανικό κάλιο, όπως το ιώδιο, χρησιμοποιείται ως πρόσθετο συστατικό όταν κάνετε ατμόλουτρα. Πρέπει να προσθέσετε λίγο, έτσι ώστε το νερό να είναι λίγο ροζ.

Μπορείτε να φτιάξετε λοσιόν που συνδυάζουν τρία συστατικά:

 • 1 κουταλιά της σούπας πρόπολη;
 • 2 κουταλιές αλκοόλης
 • 3-4 σταγόνες υπερμαγγανικού καλίου.

Το μείγμα αναμιγνύεται καλά και απλώνεται στα νύχια που έχουν μολυνθεί με μύκητα για 20-25 λεπτά.

Σόδα και πρόπολη

Τα συστατικά

μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά καθώς έχουν ισχυρές απολυμαντικές ιδιότητες ή σε μια συνταγή.

Για να το κάνετε αυτό, αναμειγνύονται σε ίσες αναλογίες, εφαρμόζονται στην κατεστραμμένη περιοχή του δέρματος ή των νυχιών και τυλίγονται σε μεμβράνη προσκόλλησης στην κορυφή. Η συμπίεση διαρκεί 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με κρύο νερό.

Η σόδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Η πρόπολη διανέμεται ξεχωριστά στα νύχια τη νύχτα και αγγίζει την περιοχή των πλευρικών πλευρών και των επιδερμίδων, καθώς έχει επίσης ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες και αυξάνει την τοπική ανοσία.

Βότανα

Παρά τη διαθεσιμότητά τους και τα φιλικά προς τον ιστό αποτελέσματα, τα βότανα χρησιμοποιούνται συχνά για να απαλλαγούν από μύκητες. Όσο περισσότερα βότανα αναμιγνύετε, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η λύση.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα φαρμακευτικά βότανα:

 • Marigold
 • χαμομήλι;
 • Celandine;
 • πρόπολη;
 • burdock;
 • λιλά.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως κανονικό αφέψημα. Για να γίνει αυτό, χύνονται με βραστό νερό και παρασκευάζονται για 20 λεπτά και στη συνέχεια διηθούνται. Το ψυγμένο υγρό εφαρμόζεται σε βαμβάκι, εφαρμόζεται στα δάχτυλα και στερεώνεται με αυτοκόλλητο γύψο για μισή ώρα.

Η χρήση αιθέριων ελαίων

Εκτός από τα ενυδατικά και θρεπτικά αποτελέσματα, τα έλαια χρησιμοποιούνται επίσης για τη σταδιακή διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης των παθογόνων βακτηρίων, διασφαλίζοντας το θάνατό τους.

Χρησιμοποιούνται διαφορετικά λάδια:

 • ευκάλυπτος;
 • δέντρο τσαγιού;
 • πρόπολη;
 • Celandine;
 • δεντρολίβανο;
 • λεβάντα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κοινά λάδια μαγειρέματος - βούτυρο, λαχανικά, ελιές. Είναι επίσης αποτελεσματικοί έναντι των μικροοργανισμών.

Μπάνιο με αιθέρια έλαια ενάντια στον μύκητα των νυχιών

Συνιστάται να τα εφαρμόζετε ξεχωριστά και να τα διανέμετε όλη τη νύχτα σε ένα λεπτό στρώμα στα νύχια. Μπορείτε να φορέσετε γάντια από βαμβάκι ή κάλτσες πάνω τους για να αποφύγετε το λεκέ από το κρεβάτι σας.

Σαπούνι πίσσας

Το σαπούνι περιέχει πίσσα και ως εκ τούτου έχει επιθετική επίδραση στις λοιμώξεις των μυκήτων των νυχιών.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε σαπούνι στην καθαρή του μορφή - για να το κάνετε αυτό, ξεπλύνετε τα πόδια ή τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς αφρός και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια συμπίεση, όπου βάζετε μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού στο νύχι και στη συνέχεια πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι ή σόδα. Οι άκρες των δακτύλων πρέπει να είναι επίδεσμοι και να παραμείνουν σε αυτήν την κατάσταση όλη τη νύχτα.

Αντί για σαπούνι πίσσας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαπούνι οικιακής χρήσης, το οποίο, ωστόσο, πρέπει να έχει συγκέντρωση δραστικού συστατικού 72%.

Kombucha

Το Kombucha χρησιμοποιείται συχνά για φλεγμονή εντός ή εκτός του σώματος. Είναι ασφαλές και συνήθως δεν εμφανίζεται αλλεργική αντίδραση στο συστατικό.

Για μια κομπρέσα, πρέπει να κόψετε μια λεπτή φέτα του συστατικού - θα πρέπει να εμφανιστεί λίγο, έπειτα να το εφαρμόσετε στο καθαρισμένο νύχι και να το διορθώσετε με αυτοκόλλητο γύψο. Μετά από αυτό, τοποθετούνται γάντια από βαμβάκι στα χέρια και κάλτσες στα πόδια και η λοσιόν αφήνεται σε αυτήν τη θέση όλη τη νύχτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνταγές που χρησιμοποιούν το kombucha σε καθημερινή βάση.

Λαϊκές συνταγές

Εκτός από τη χωριστή χρήση φυσικών συστατικών για λουτρά ή κομπρέσες, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες, αλοιφές ή ορούς. Χρειάζονται περισσότερο χρόνο, αλλά βοηθούν στη δημιουργία ενός ισχυρού αντιβακτηριακού αποτελέσματος, λόγω του οποίου επιτρέπεται να εγκαταλείψει τη χρήση ναρκωτικών.

Εφαρμογές ξυδιού ξύλου

Συνήθως οι συνταγές μανιταριών χρησιμοποιούν επιτραπέζιο ξύδι, ξίδι μηλίτη ή ξύδι κρασιού. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζετε μια προχωρημένη μορφή βλαβών των νυχιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουσία ξιδιού, η οποία όταν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, καταστρέφει μερικούς από τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τέσσερα στοιχεία πρέπει να αναμιχθούν για την εφαρμογή:

 • 3 κουταλιές ξύδι
 • 3 κουταλιές της σούπας βότκα (ή αλκοόλ).
 • 2 ασπράδια αυγών;
 • Ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη.

Τα συστατικά αναμιγνύονται καλά, ψύχονται ελαφρώς και εφαρμόζονται στα νύχια και τυλίγονται με γάζα στο πάνω μέρος. Μετά από 15 λεπτά, το προηγούμενο μείγμα στεγνώνει, εφαρμόζεται μια δεύτερη συμπίεση.

Το υπόλοιπο μείγμα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο και η διαδικασία πραγματοποιείται το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.

Αλοιφή διμεθυλεστέρα ο-φθαλικού οξέος, γλυκερίνη και ξύδι

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει επίσης τη χρήση της ουσίας ξιδιού, η συγκέντρωση της οποίας είναι 70%. Εξαιτίας αυτού, η συνταγή δεν συνιστάται για χρήση στα αρχικά στάδια μιας μυκητιασικής λοίμωξης, καθώς και στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα νύχια.

Η αλοιφή περιέχει τέσσερα στοιχεία:

 • 1 κουταλιά ξύδι
 • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι.
 • 1 κουταλάκι του γλυκού διμεθυλο-φθαλικό ·
 • Αυγό κοτόπουλου ή κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη.

Τα συστατικά αναμιγνύονται καλά. Συνιστάται να τα χτυπάτε με ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να τα τοποθετείτε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος για μια μέρα. Μετά από αυτό, η αλοιφή απλώνεται στα προσβεβλημένα νύχια και τυλίγεται σε πολυαιθυλένιο για 20 λεπτά. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρίβεται εν μέρει στην επιδερμίδα.

Συμπίεση από μείγμα σκόρδου και κρεμμυδιού

Η συμπίεση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προχωρημένων αλλοιώσεων, καθώς τα κύρια συστατικά αναμιγνύονται με αλκοόλ, το οποίο έχει ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα.

Εφαρμογή φαρμακευτικού ελαίου στα νύχια που επηρεάζονται από τον μύκητα

Η συνταγή συνδυάζει 4 συστατικά:

 • 3 σκελίδες σκόρδου;
 • Μισό κρεμμύδι;
 • Μία κουταλιά αλκοόλης 90%.
 • Ένα ποτήρι απεσταγμένο νερό.

Τρίβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα τρίφτη και στη συνέχεια συμπιέζουμε το χυμό με ένα πανί. Στη συνέχεια, η μάζα αναμιγνύεται με αλκοόλ και νερό. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε το προϊόν σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο στο ψυγείο.

Τα βαμβακερά μαξιλάρια εμποτίζονται με το υγρό και στη συνέχεια εφαρμόζονται στο νύχι και στερεώνονται με αυτοκόλλητο γύψο για 25 έως 30 λεπτά.

Αφέψημα Celandine

Συνιστάται η χρήση ενός μείγματος βοτάνων από τον μύκητα και η celandine είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τύπους, που επιτρέπει την αποκατάσταση της μικροχλωρίδας του νυχιού.

Για να βράσει σελαντίνη, ρίξτε βραστό νερό σε αναλογία 1: 5 για μισή ώρα, στη συνέχεια στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει. Τα βαμβακερά μαξιλάρια εμποτίζονται σε ζωμό και εφαρμόζονται σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από τον μύκητα για αρκετές ώρες ή μια νύχτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συνταγή κάθε μέρα, καθώς είναι απολύτως ασφαλής.

Αλοιφή θειικού χαλκού

Ο θειικός χαλκός είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για καλλυντικούς σκοπούς για τη θρέψη του φυσικού μανικιούρ και την πρόληψη του σχηματισμού μύκητα.

Ωστόσο, σημειώστε ότι η χρήση του συχνά δεν επιτρέπεται καθώς το φυτό είναι δηλητηριώδες. Η υπερδοσολογία μπορεί επομένως να οδηγήσει στην καταστροφή των νυχιών και στην εμφάνιση ερεθισμών του δέρματος.

Η βιτριόλη πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά:

 1. Καθαρίστε την επιφάνεια ως προετοιμασία για χρήση.
 2. Εφαρμόστε το συμπύκνωμα στην επικάλυψη και περιμένετε να σκληρυνθεί.
 3. Τρίψτε το κρεμμύδι σε λεπτό τρίφτη και απλώστε το gruel στα νύχια.
 4. Τυλίξτε το σελοφάν γύρω από τα δάχτυλά σας και ασφαλίστε.
 5. Ξεπλύνετε το διάλυμα μετά από 6-7 ώρες.

Μην χρησιμοποιείτε vitriol περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των επιπτώσεών της.

Μπάνια με θαλασσινό αλάτι και αιθέρια έλαια

Πριν από σχεδόν οποιαδήποτε αντιμυκητιασική θεραπεία, συνιστάται να κάνετε ατμόλουτρα έτσι ώστε ο εφαρμοσμένος παράγοντας να διεισδύει πιο γρήγορα στη δομή και να οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα.

Ατμόλουτρο για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Βοηθητικά εξαρτήματα μπορούν να προστεθούν στα λουτρά για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Το αλάτι και τα λάδια χρησιμοποιούνται συχνά για αυτό:

 1. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι σε ένα ποτήρι βραστό νερό και διαλύστε.
 2. Αφού το υγρό κρυώσει στη βέλτιστη θερμοκρασία, προσθέστε 5-6 σταγόνες αιθέριων ελαίων (μπορούν να προστεθούν διαφορετικοί τύποι).
 3. Βυθίστε τα πόδια ή τα χέρια σας στο διάλυμα για 20 λεπτά.
 4. Μετά το μπάνιο, σκουπίστε το δέρμα στεγνό με στεγνές πετσέτες και εφαρμόστε αντιμυκητιακή αλοιφή.

Το μούλιασμα επιτρέπεται καθημερινά για να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα.

Συμπεράσματα

Για την απομάκρυνση του μύκητα, οι γιατροί συνταγογραφούν τυπική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση αλοιφών, κρεμών και χαπιών. Ωστόσο, ορισμένες από τις βλάβες μπορούν να εξαλειφθούν χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την τοπική ανοσία. Να είστε προσεκτικοί με τις σπιτικές λύσεις, ωστόσο, καθώς έχουν επίσης περιορισμούς σχετικά με την υγεία και τη δοσολογία.