Μύκητας στα πόδια - Συμπτώματα, αιτίες και θεραπείες

Συμπτώματα μύκητα των νυχιών

Το πόδι του αθλητήείναι ευρέως διαδεδομένο. Είναι πολύ εύκολο να μολυνθείτε με μια τέτοια ασθένεια - αρκεί να περπατάτε χωρίς παπούτσια στην πισίνα, να δοκιμάζετε τα παπούτσια κάποιου άλλου ή να περπατάτε με βρεγμένα παπούτσια για αρκετές ημέρες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να απαλλαγείτε από μύκητα μεταξύ των ποδιών σας. Θα δείξουμε τις μεθόδους της λαϊκής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων και προϊόντων που μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο κατάστημα σε προσιτές τιμές. Οι λαϊκές συνταγές είναι αποτελεσματικές και αποδεδειγμένες όλα αυτά τα χρόνια.

Μανιτάρι μεταξύ των ποδιών σας

Οι μύκητες στα πόδια, επίσης γνωστοί ως μυκητίαση, είναι μία από τις πιο κοινές δερματικές βλάβες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτή η ασθένεια εκδηλώνεται σε κάθε 5ο άτομο. Η θεραπεία του μύκητα μεταξύ των δακτύλων με λαϊκές θεραπείες είναι πολύ σχετική στην εποχή μας, οπότε οι τιμές της θεραπείας με φάρμακα δεν είναι προσιτές για όλους.

Αιτίες του ποδιού του αθλητή

Μύκητας μεταξύ των ποδιών

Εύκολοι τρόποι εισβολής του παρασιτικού μύκητα στο δέρμα μπορεί να είναι ρωγμές και εκδορές μεταξύ των δακτύλων που εμφανίζονται με υπερβολική εφίδρωση ή, αντίθετα, στεγνά πόδια, κάθε είδους εκδορές από το να φοράτε πολύ στενά παπούτσια και φτωχά σκούπισμα των ποδιών του δέρματος μετά τη λήψη νερού. Επιπλέον, διάφορες ενδοκρινικές και αγγειακές παθήσεις, κιρσοί, διαβήτης και επίπεδα πόδια μπορούν όλοι να συμβάλουν, και η μείωση της ανοσίας ή του στρες μπορεί να προκαλέσει μυκητιασική λοίμωξη.

Ο μύκητας εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής με τον ασθενή μέσω των αντικειμένων που χρησιμοποιούν - μια πετσέτα, ένα πανί, παπούτσια, ρούχα, εξοπλισμός μανικιούρ και ακόμη και μια χτένα.

Σε αυτό το πλαίσιο ειδικότερα, δημόσιοι χώροι όπως τα λουτρά και οι πισίνες γίνονται επικίνδυνοι επειδή η θερμότητα και η υγρασία είναι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα. Στην πλάκα των νυχιών, η οποία αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από κερατίνη, ο μύκητας αρχίζει αργά να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται. Σταδιακά παίρνει τη θέση του νυχιού, το διαλύει και αρχίζει να εξαπλώνεται περαιτέρω στο δέρμα γύρω από αυτό. Όταν προσβάλλεται μια μυκητιασική λοίμωξη, ρωγμές και ξεφλούδισμα σχηματίζονται πρώτα μεταξύ των δακτύλων και αργότερα το δέρμα αρχίζει να κοκκινίζει και εμφανίζεται φαγούρα.

Πιθανή μόλυνση

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λοιμώξεων με αυτήν την ασθένεια. Ευθεία διαδρομή:

 • όταν περπατάτε χωρίς παπούτσια στο έδαφος, στο έδαφος ή στο γρασίδι.
 • όταν έρχεστε σε επαφή με άτομο με μυκητίαση.
 • όταν "επικοινωνείτε" με μολυσμένο ζώο.

Έμμεση διαδρομή:

 • όταν χρησιμοποιείτε αντικείμενα με μανιτάρια (πετσέτες, παπούτσια, λευκά είδη).
 • όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας ζώων που μπορεί επίσης να περιέχουν μύκητες που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο.

Μύκητας στα πόδια - συμπτώματα της νόσου

Τα συμπτώματα της νόσου που χρειάζονται θεραπεία στο μέλλον είναι τα εξής:

 • ξεφλούδισμα μεταξύ των ποδιών;
 • ρωγμές που εμφανίζονται για άγνωστους λόγους.
 • επώδυνες αισθήσεις, που συνοδεύονται από σοβαρό κνησμό.
 • άφθονη εφίδρωση των ποδιών.
 • σφραγίδες εξωτερικής σόλας.
 • Σχηματισμός μεγάλων κηλίδων με γκρι ή κιτρινωπό χρώμα.

Αρχικά, τα συμπτώματα της νόσου δεν είναι έντονα: δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κνησμός, δεν υπάρχουν συμπτώματα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί απλώς αγνοούν τα ανησυχητικά σημάδια προβλημάτων.

μύκητας στα πόδια - εάν αγνοήσετε τα πρώτα συμπτώματα και δεν αρχίσετε να θεραπεύετε την ασθένεια, η διαδικασία θα προχωρήσει: η μυκητίαση επηρεάζει όχι μόνο τους διαγεννητικούς χώρους, αλλά και σε άλλες περιοχές του δέρματος των ποδιών, τα νύχια που αλλάζουν χρώμα , πάχυνση, παραμόρφωση και νιφάδα.

Οι κύριοι τύποι παθογόνων

Ο μύκητας του δέρματος είναι μια μεταδοτική ασθένεια.Οι κύριες αιτίες του ποδιού του αθλητή είναι:

 1. Trichophyton mentagrophytes και Trichophyton rubrum. Αυτά είναι μανιτάρια σαν μαγιά που μπορούν να ξεκουραστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την επιρροή των δυσμενών παραγόντων, αρχίζουν να ενεργοποιούνται. Ο κνησμός και η δυσάρεστη μυρωδιά είναι τα πρώτα συμπτώματα. Το χρώμα της επιδερμίδας δεν πρέπει να αλλάξει.
 2. Trichophyton interdigital. Επηρεάζει το δέρμα μεταξύ των ποδιών. Μετά από λίγο, μεγαλώνει στο χόριο ολόκληρου του ποδιού.
 3. Candida albicans. Επηρεάζει την πλάκα των νυχιών.

Μύκητας στα πόδια - στάδια της νόσου

Η μόλυνση της σόλας αποτελείται από διάφορα στάδια. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. περίοδος επώασης.Εξαρτάται από την ανθρώπινη ανοσία. Για μερικούς, τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες από τη μόλυνση. Άλλοι δεν θα παρατηρήσουν τη μόλυνση μετά από δύο εβδομάδες.
 2. Δεύτερο στάδιο.Κατά τη μετάβαση στο δεύτερο στάδιο, ένα άτομο αναπτύσσει φαγούρα και κάψιμο. Μετά από μερικές ώρες, ο ασθενής αναπτύσσει κοκκίνισμα της επιδερμίδας. Τα δερμικά φουσκώνουν και οι μικροπυρήνες παρατηρούνται. Σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από τον μύκητα των ποδιών και των νυχιών χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα.
 3. Εάν δεν κάνετε καμία ενέργειακαι δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα υπάρξει σημαντική βλάβη στην ασθένεια. Το χόριο αρχίζει να ξεφλουδίζει και σχηματίζονται εκτεταμένα μπαλώματα. Το δέρμα στο πόδι αρχίζει να απολέπιση. Σχηματίζονται βαθιές ρωγμές. Αυτό συνοδεύεται από πόνο. Σε αυτό το στάδιο, η όλη διαδικασία επηρεάζει συνήθως όχι μόνο τα πόδια, αλλά και τα νύχια, τα οποία αρχίζουν να παραμορφώνονται. Η θεραπεία για μια προχωρημένη και σοβαρή μορφή του ποδιού του αθλητή διαρκεί περισσότερο.
 4. Χρόνιο στάδιο.Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί φάρμακα για τη θεραπεία του μύκητα στα πόδια των αναλφάβητων ατόμων, ο ασθενής θα έχει προσωρινή βελτίωση μόνο. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η ασθένεια επανεμφανίζεται. Αυτό σημαίνει ότι η ασθένεια έχει γίνει χρόνια. Η επούλωση της λοίμωξης στα πόδια δεν μπορεί να αναβληθεί, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση.

Ιατρικές διαδικασίες με φάρμακα

Η θεραπεία ενός μύκητα είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί πολλή υπομονή και ευθύνη εκ μέρους του ασθενούς. Η θεραπεία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία θεραπείας μπορεί να διαρκέσει έως ένα χρόνο.

Ρωτήστε τον ειδικό σας για τη σωστή θεραπεία του μύκητα μεταξύ των ποδιών. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δερματολόγο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε αυτοθεραπεία, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου στην κοιλιά, στο στήθος, στους μηρούς, στους γλουτούς και σε άλλα μέρη του σώματος.

Διάγνωση του μύκητα των νυχιών

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή, αποτελεσματική θεραπεία, η οποία στοχεύει όχι μόνο στην εξάλειψη των συμπτωμάτων αλλά και στην απομάκρυνση του ασθενούς για πάντα από οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα:

 • Συμπιέζει από την ειδική λύση της Burov - με αυτό το προϊόν, τα βαμβακερά ταμπόν πρέπει να υγραίνονται, να κατανέμονται μεταξύ των δακτύλων και να αφαιρούνται μετά από ένα τέταρτο της ώρας.
 • αλοιφές - όχι μόνο ανακουφίζει δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου, αλλά καταστρέφει επίσης την αιτία της, τον μύκητα.
 • δισκία - φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται από το στόμα και να έχουν συστηματική επίδραση στον μύκητα.
 • Τα ανοσοδιεγερτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνουν τη θεραπεία πιο αποτελεσματική.

Αθλητής - αποτελεσματικές θεραπείες

Δεκάδες αντιμυκητιασικά φάρμακα διατίθενται από φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτό περιλαμβάνει φάρμακα όπως βερνίκια, σταγόνες, διαλύματα, τζελ, αλοιφές, δισκία.Καθένα από αυτά έχει τις δικές του οδηγίες χρήσης και παρενέργειες. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, πρέπει να συμβουλευτείτε και να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Βερνίκια μανιταριών

Βερνίκια μύκητα νυχιών

Το πλεονέκτημα των αντιμυκητιασικών παραγόντων με τη μορφή βερνικιών είναι ότι δεν απορροφώνται στα ρούχα και προσκολλούνται καλά στα νύχια. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για θεραπεία και πρόληψη.

Οδηγίες χρήσης:

 • Πλύνετε και αχνίστε τα πόδια σας.
 • Καταργήστε τις κατεστραμμένες περιοχές με ένα αρχείο καρφιών.
 • απολυμαίνει την επιφάνεια της πλάκας με διάλυμα αλκοόλης.
 • Το
 • εφαρμόζει τη σύνθεση σε κάθε νύχι.
 • Περιμένετε 2-3 λεπτά για να στεγνώσει εντελώς.

Εφαρμόστε το προϊόν 1-2 φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 9-12 μήνες.

Αντενδείξεις:

 • ατομική δυσανεξία στα συστατικά του φαρμάκου.
 • εγκυμοσύνη;
 • γαλουχία.

Παρενέργειες:

 • καίγεται κοντά στην πλάκα των νυχιών.
 • Ξεφλούδισμα και κοκκίνισμα του δέρματος.

Το πόδι του αθλητή - σταγόνες και λύσεις

Εύκολο στη χρήση. Τα δραστικά συστατικά διεισδύουν βαθιά στην πλάκα των νυχιών και εξασφαλίζουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Οδηγίες χρήσης:

 • Καθαρίστε τα νύχια και το δέρμα.
 • Τρίψτε το διάλυμα μέσα και γύρω από την πληγείσα περιοχή.

Αντενδείξεις:

Το
 • χρησιμοποιείται με προσοχή για τη θεραπεία παιδιών.
 • εγκαύματα και πληγές στην πληγείσα περιοχή.
 • ατομική μισαλλοδοξία.

Παρενέργειες:

 • Εμφάνιση αλλεργιών.
 • Καύση και ξηρότητα.

Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες

Είναι δυνατή η αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα στα πόδια χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους, ειδικά αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι επιτυχής κατά την έναρξη της νόσου. Στο παρελθόν, όταν το φαρμακείο δεν είχε τόσο ισχυρά αντιμυκητιασικά φάρμακα, οι άνθρωποι τα κατάφεραν και αντιμετώπισαν μια μυκητιακή λοίμωξη χωρίς αυτά.

 1. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με κρεμμύδια.Ο ευκολότερος τρόπος θεραπείας είναι με τα κρεμμύδια. Τρίψτε την κεφαλή του κρεμμυδιού, πιέστε το χυμό και λιπάνετε τα σημεία στα πόδια που επηρεάζονται από τον μύκητα. Όταν ο χυμός είναι ξηρός, δεν χρειάζεται να πλένετε τα πόδια. Είναι καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία πριν πάτε για ύπνο.
 2. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με διάλυμα θαλασσινού αλατιού.Μια λύση θαλασσινού αλατιού θα βοηθήσει στη θεραπεία του μύκητα σε 10 ημέρες. Δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ, πλύνετε τα πόδια σας σε λουτρό με θαλασσινό αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 ποτήρι νερό). Στη συνέχεια, μουλιάστε ένα βαμβάκι σε αλατούχο διάλυμα, απλώστε ένα βαμβακερό στυλεό στην περιοχή που επηρεάζεται από τον μύκητα και κρατήστε το μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, πλύνετε τα πόδια σας με ένα διάλυμα σόδας (η αναλογία είναι ίδια με εκείνη του διαλύματος της θάλασσας) και στεγνώστε τα πόδια σας.
 3. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με σκόρδο. Ένα καλό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή με έγχυση σκόρδου με αλάτι. Ετοιμάστε ένα διάλυμα επιτραπέζιου αλατιού (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι λαμβάνεται για 1 λίτρο νερού). Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας αυτού του διαλύματος και προσθέστε 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο σε αυτό. Σουρώνουμε και συμπιέζουμε με το τυροκομείο, προσθέτουμε 4 ακόμη κουταλιές της σούπας αλάτι στο μείγμα. Λιπάνετε τις περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα με το παρασκευασμένο διάλυμα δύο φορές την ημέρα. Κάθε φορά είναι απαραίτητο να προετοιμάζουμε ένα νέο διάλυμα για θεραπεία.
 4. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με πηλό.Ο τόνος είναι ένας άλλος βοηθός για τις μυκητώσεις των ποδιών. Άργιλος σε σκόνη (διατίθεται σε φαρμακείο), αραιώστε με κρύο νερό μέχρι τη συνοχή της παχιάς ξινής κρέμας και απλώστε ένα παχύ στρώμα στις πληγείσες περιοχές, τυλίξτε με ένα λινό πανί. Πρέπει να αφαιρέσετε τον επίδεσμο πριν στεγνώσει ο πηλός και μετά ξεπλύνετε τα πόδια σας με ένα διάλυμα λεμονιού (1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 1 ποτήρι νερό). Οι λοσιόν αργίλου πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και κατά προτίμηση 3 φορές, κάθε φορά κάνοντας μια νέα μερίδα πηλού.
 5. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με χυμό φικελίνης.Εάν το celandine μεγαλώνει στο εξοχικό σας το καλοκαίρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό αυτού του φυτού καθώς έχει ισχυρό αντιμυκητιακό αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φυτό, αμέσως εμφανίζεται χυμός πορτοκαλιού, λιπαίνοντας τις πληγείσες περιοχές μαζί του. Θυμηθείτε ότι η διαδικασία δεν είναι πολύ ευχάριστη, θα αισθανθείτε κνησμό, αλλά όταν απορροφηθεί ο χυμός, θα εξαφανιστεί. Μετά από λίγα λεπτά, λιπάνετε ξανά την περιοχή με χυμό και κάντε το 3-4 φορές. Πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα.
 6. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με συμπίεση celandine.Εάν έχετε στεγνή φικελίνη, αλέστε την σε σκόνη και ανακατέψτε την με λάδι δέντρου τσαγιού για να σχηματίσετε ένα παχύ γαλάκτωμα. Απλώστε καθημερινά ως συμπίεση στις πληγείσες περιοχές των ποδιών. Κάντε το μέχρι να χαλαρώσει το παλιό καρφί που επηρεάζεται από τον μύκητα και να αναπτυχθεί ένα νέο στη θέση του.
 7. Το αλκοολικό βάμμα πρόποληςείναι μια αποτελεσματική και προσιτή θεραπεία για τους μύκητες. Μπορεί πάντα να αγοραστεί στο φαρμακείο. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με πρόπολη. Το βάμμα αλκοόλης πρόπολης είναι μια αποτελεσματική και προσιτή αντιμυκητιακή θεραπεία. Μπορεί πάντα να αγοραστεί σε φαρμακείο. Η πρόπολη έχει αντιπυριτικά, αντιφλεγμονώδη, βακτηριοκτόνα, αναγεννητικά και αναισθητικά αποτελέσματα και είναι επιβλαβής για τον μύκητα. Βρέξτε ένα βαμβάκι με βάμμα 20% πρόπολη και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή, τυλίξτε τα πόδια σας σε πλαστικό και ασφαλίστε τα πάντα με έναν επίδεσμο. Είναι καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία τη νύχτα. Σε περίπου ένα μήνα θεραπείας, το νύχι που επηρεάζεται από τον μύκητα χαλαρώνει και ένα νέο μεγαλώνει στη θέση του.
 8. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με φυτικό βάλσαμο. Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας ένα φαρμακευτικό αντιμυκητιασικό φυτικό βάλσαμο: Ρίξτε 0, 5 λίτρα ηλιέλαιου σε ένα μπολ σμάλτου και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα ξηρά βότανα: μέντα, κομφρέ και χρυσή ρίζα (Rhodiola rosea). Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και θερμότητα, αλλά όχι περισσότερο από 65 βαθμούς. Σβήστε τη σόμπα και αφήστε τη να παραμείνει για 12 ώρες, στραγγίζοντας. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας διαλύματα ελαίου βιταμινών A, E και D στο βάλσαμο, ανακατέψτε τα πάντα και λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές με βάλσαμο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Πρέπει να διατηρήσετε το βάλσαμο στο ψυγείο, η διάρκεια ζωής δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.
 9. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή με πίσσα σημύδας.Η πίσσα σημύδας που πωλείται στο φαρμακείο είναι ένας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς του ποδιού του αθλητή. Λιπάνετε τα προσβεβλημένα δάχτυλα των ποδιών και τα νύχια κάθε φορά που κάνετε ντους και μην τα ξεπλένετε ξανά μετά. Μετά από αρκετές τέτοιες διαδικασίες, δεν θα παρατηρήσετε καν πώς εξαφανίζεται ο μύκητας χωρίς ίχνος. Προσωπικά, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του μύκητα των ποδιών, τον οποίο ανακάλυψα μια φορά κατά την επίσκεψή μου στην πισίνα, με βοήθησε πολύ.
 10. Μέχρι ο ασθενής να θεραπεύσει τον μύκητα, δεν πρέπει να περπατούν γύρω από το σπίτι χωρίς παπούτσια και να κάθονται με τα πόδια τους στον καναπέ ή τις πολυθρόνες.
 11. Πριν το μπάνιο, πλύνετε καλά το λουτρό με υγρό χλώριο, το οποίο θα σκοτώσει τον μύκητα.
 12. Το ψαλίδι, τα αρχεία νυχιών και άλλα αντικείμενα πεντικιούρ και μανικιούρ πρέπει να σκουπιστούν με αλκοόλ.
 13. Εάν ένας μύκητας βρεθεί σε έναν από τους συζύγους, πρέπει να κοιμηθούν με καθαρές σιδερωμένες βαμβακερές κάλτσες και να αλλάζουν σεντόνια κάθε εβδομάδα.
 14. Είναι επιτακτική ανάγκη να επεξεργαστείτε τα παπούτσια σας σκουπίζοντας το εσωτερικό με ξύδι μήλου μηλίτη, 40% οξικό οξύ ή διάλυμα φορμαλίνης.

Εάν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας αναπτύξει μύκητα, πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Δημοφιλείς μη συμβατικές μέθοδοι

Όλες οι λαϊκές συνταγές δεν μπορούν να αντιστοιχιστούν σε παραδοσιακές μεθόδους. Αυτό περιλαμβάνει επίσης:

 • Ισχυρές κοιλότητες καφέ.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αραιώσετε το ποτό και να βυθίσετε τα πόδια σας σε αυτό. Η διαδικασία πραγματοποιείται πριν πάτε για ύπνο. Μετά από λίγα λουτρά, η ασθένεια εξαφανίζεται.
 • Σκόρδο. Τρίψτε το γαρύφαλλο έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός. Απλώστε την πληγείσα περιοχή και τυλίξτε με μεμβράνη προσκόλλησης. Θα αισθανθείτε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος ή έναν έντονο πόνο. Αφήστε τον επίδεσμο για μια νύχτα και ξεπλύνετε με ζεστό νερό το πρωί.
 • Νοβοκαΐνη. Οι λοσιόν από αυτό το φάρμακο θα βοηθήσουν στην ανάρρωση μετά από τρεις διαδικασίες. Αρκεί να εφαρμόσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με νοβοκαΐνη στην πληγή περιοχή τη νύχτα.

Μύκητας στα πόδια σας - επουλώστε γρήγορα

Οι πιο δημοφιλείς σπιτικές αντιμυκητιασικές κομπρέσες για τη θεραπεία της μυκητιάσεως των ποδιών:

 • Εφαρμόστε ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα τέφρας στο μολυσμένο δέρμα, καλύψτε με ένα φύλλο κολλιτσίδας και τυλίξτε με σελοφάν.
 • Εφαρμόστε 35% σαλικυλική αλοιφή ομοιόμορφα στις βλάβες του μύκητα και τυλίξτε την με κολλητική μεμβράνη. Αλλάζετε τον επίδεσμο μία φορά την ημέρα.
 • Βάλτε μερικά σκελίδες σκόρδο μέσα σε ένα πιεστήριο και ανακατέψτε με την ίδια ποσότητα βουτύρου μέχρι να μαλακώσει. Εφαρμόστε την προκύπτουσα μάζα στην πληγή, τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και αφήστε την να παραμείνει όλη τη νύχτα. Το σκόρδο θα καεί, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγείτε γρήγορα ο μύκητας από τα πόδια σας.
 • Το χυλό κρεμμυδιού χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή για κομπρέσες. Απλά πρέπει να αλλάζετε τους επιδέσμους όσο πιο συχνά γίνεται. Εάν η φαγούρα γίνει αφόρητη, μπορείτε να αραιώσετε το κρεμμύδι με βαζελίνη σε αναλογία 1: 1.
 • Οι κομπρέσες ξυδιού της νύχτας δείχνουν καλά αποτελέσματα. Είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε βαμβακερό επίθεμα βυθισμένο σε ένα αδύναμο διάλυμα από ξύδι.
 • Τα πακέτα αλκοόλ βοηθούν στο πόδι του αθλητή. Ένα μικρό κομμάτι λινού υφάσματος εμποτισμένο με υδατικό διάλυμα αμμωνίας τυλίγεται γύρω από το πόνο και μονώνεται με πολυαιθυλένιο. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για 7-10 ημέρες.
 • Οι πουρέ πατάτας εγχύονται με βότκα για 24 ώρες. Το προετοιμασμένο gruel χρησιμοποιείται για συμπίεση ποδιών πριν πάτε για ύπνο.
 • Εάν ο μύκητας εντοπίζεται στις διαγεννητικές πτυχές, μπορείτε να εφαρμόσετε μέντα και κουάκερ στο προσβεβλημένο δέρμα. Αυτή η θεραπεία καταπολεμά τέλεια τις εκδηλώσεις του κνησμού, εξαλείφει μια δυσάρεστη μυρωδιά και άλλα συμπτώματα.

Η μέθοδος τριβής του προσβεβλημένου δέρματος με πίσσα σημύδας, ένα διάλυμα αλκοόλης από ιώδιο, χυμό σκόρδου, έλαια τσαγιού και φικελίνη, θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον μύκητα στα πόδια γρήγορα στο σπίτι.

Μύκητας στα πόδια - πρόληψη

 • Μην φοράτε ποτέ παπούτσια κάποιου άλλου και όταν είστε σε πάρτι - τις παντόφλες που σας προσφέρονται. Καλύτερα να πάρετε μια αλλαγή παπουτσιών μαζί σας ή να πάτε στο δωμάτιο με κάλτσες.
 • Να φοράτε πάντα αλλαγή παπουτσιών κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, μην υπερθερμαίνετε τα πόδια σας, γιατί όταν τα πόδια σας ιδρώνουν, οι μύκητες ξεκινούν την επίθεσή τους.
 • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας καουτσούκ παντόφλες όταν επισκέπτεστε το σολάριουμ, την πισίνα, τη σάουνα, το χαμάμ ή τα ιατρικά λουτρά στο σανατόριο. Στο μπάνιο, ρίξτε βραστό νερό πάνω από ένα πάγκο και λεκάνη, βάλτε ένα σεντόνι ή μια πετσέτα στο ράφι, μόνο που μπορείτε να ξαπλώσετε και να καθίσετε πάνω του.
 • Μην πηγαίνετε χωρίς παπούτσια σε ξενοδοχεία, αποδυτήρια σπορ, διαμερίσματα τρένων και άλλους δημόσιους χώρους ή σε παραλία χωρίς σχιστόλιθο. Το τελευταίο δεν είναι μια περιττή προφύλαξη καθώς η υγρή καυτή άμμος είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής μυκητιασικών λοιμώξεων και κρύβει πολλές κλίμακες και θραύσματα νυχιών που έχουν μολυνθεί με μύκητα.
 • Αλλάξτε τα χαλάκια μπάνιου και ντους από υφάσματα και σφουγγαράκια σε καουτσούκ. Η υγρασία διατηρείται στις πτυχές της, οι νιφάδες του δέρματος και τα θραύσματα των νυχιών κολλάνε και ένα ελαστικό χαλί μπορεί πάντα εύκολα να διαχέεται με ζεστό νερό.
 • >
 • Αλλάζετε τις κάλτσες, τις κάλτσες ή τα καλσόν σας κάθε μέρα. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να χρησιμοποιεί προσωρινά αρχεία, εξοπλισμό μανικιούρ, σφουγγάρια και πετσέτες.
 • Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια για περισσότερες από δύο συνεχόμενες ημέρες. Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες.
 • Όταν αγοράζετε παπούτσια, μην τα μετράτε ποτέ χωρίς παπούτσια.
 • Παρακολουθήστε την κατάσταση των ποδιών σας, φροντίστε σωστά τα πόδια σας - λάβετε έγκαιρα μέτρα για την εφίδρωση, την ξηρότητα και τους κάλους, μην αφήσετε τα πόδια σας να σπάσουν.
 • Ωστόσο, εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να πιάσετε τον μύκητα κατά την επίσκεψή σας στην πισίνα ή την παραλία, περιποιηθείτε τα πόδια σας όταν φτάσετε στο σπίτι με ένα βαμβακερό μάκτρο βουτηγμένο σε διάλυμα ξυδιού 6% ή το ξύδι πλένει τα πόδια σας με σαπούνι πίσσας.

Τηρείτε αυτά τα προληπτικά μέτρα. Θυμηθείτε, η πρόληψη μιας ασθένειας είναι πάντα πιο εύκολη από τη θεραπεία της αργότερα.

Μύκητας στα πόδια - υγιεινή

Για να αποφύγετε την αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας, ακολουθήστε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής

Για να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσετε αυτήν την ασθένεια, ακολουθήστε μερικούς κανόνες:

Υγιεινή κατά του μύκητα των νυχιών
 • Είναι απαραίτητο να πλένετε τα πόδια σας πολλές φορές την ημέρα με σαπούνι και νερό. Το σαπούνι πλυντηρίου είναι ιδανικό για αυτό καθώς σκοτώνει όλα τα μικρόβια.
 • Στεγνώστε τα πόδια σας με χαρτοπετσέτα μιας χρήσης ή χρησιμοποιήστε στεγνωτήρα μαλλιών:
 • Χρησιμοποιείτε τακτικά αντιμυκητιακές αλοιφές.
 • φοράει νέες, καθαρές κάλτσες κάθε μέρα.
 • Τα παπούτσια πρέπει να αναπνέουν.
 • Αντιμετωπίστε το εσωτερικό των παπουτσιών σας με ξύδι.

Μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα μόλυνσης από μαγιά, μεταβείτε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Ένας δερματολόγος θα σας εξετάσει και θα σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα δείτε έναν ειδικό, τόσο πιο εύκολη θα είναι η θεραπεία.

Η αντιμετώπιση μιας μυκητιασικής λοίμωξης δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία. Να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να πάρει ένα χρόνο, όλα εξαρτώνται από το πόσο έχει προχωρήσει η ασθένεια. Μην καθυστερείτε τη θεραπεία καθώς ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος με την πάροδο του χρόνου.