Πώς να αναγνωρίζουν τους μύκητες των νυχιών στα πόδια και τα πρώτα συμπτώματα;

Πώς να προσδιορίσει μύκητες στα νύχια των ποδιών; Αυτή η ασθένεια είναι πολύ σκοτεινή, όπως και τα συμπτώματα εξαρτώνται από το είδος του παθογόνου παράγοντα που προκάλεσε την ασθένεια. Υπάρχουν αρκετές δεκάδες είδη μυκήτων που μπορεί να προκαλέσει μυκητίαση. Αλλά μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τη φύση του παθογόνου.

πώς να αναγνωρίζουν μύκητα των νυχιών

Μαγιά

Αυτό το είδος του μύκητα πιο συχνά επηρεάζει τα δάχτυλα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί στα πόδια. Μολυσμένο καρφί πιάτο γίνεται χαλαρά, τραβά μακριά από το κρεβάτι καρφιών. Εκτός από το προσβεβλημένο νύχι και το δέρμα, να γίνει φλεγμονή μαξιλάρια γύρω από το πιάτο. Θα γίνει κόκκινο, επώδυνη, σε προχωρημένα στάδια, όταν πιέζεται άξονων κάτω από το λευκό περιεχόμενο.

Δερματόφυτα

Αυτό το είδος της νηματοειδή μύκητα πιο συχνά επηρεάζει τα νύχια. Η νόσος εκδηλώνεται σταδιακά. Στο πρώτο στάδιο εμφανίζονται σε κηλίδες ή ραβδώσεις με κιτρινωπή απόχρωση. Στην αρχή οι κηλίδες είναι μικρές, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά να καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού.

Φόρμα

Φόρμες είναι εξαιρετικά κοινά, αλλά προκαλούν ονυχομυκητίαση είναι σχετικά σπάνιες. Με την ήττα του ο αιτιολογικός παράγοντας αυτού του τύπου, τα νύχια αλλάξετε το χρώμα. Τα σημεία που έχουν ασυνήθιστο χρώμα, όπως το μαύρο, πράσινο, σταχτί.

Μορφή

Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες μορφές. Τα συμπτώματα από τη φόρμα ανάπτυξη ονυχομυκητίαση:

 • Πλευρική-περιφερικά. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση, η πρώτη αλλαγές των νυχιών μπορεί να παρατηρήσει το μέρος του νυχιού που μεγαλώνει σε μια από τις γωνίες (μερικές φορές και στις δύο γωνίες).
 • Εγγύς. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες αλλαγές εμφανίζονται στο εσωτερικό άκρο του νυχιού.
 • Η επιφάνεια. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μορφές, ένα τύπου επιφανειακή ονυχομυκητίαση, ο αιτιολογικός παράγοντας δεν μπορεί να διαπεράσει μέσα στο πιάτο. Ασυνήθιστα συμπτώματα, τα σημεία εμφανίζονται στο κέντρο της πλάκας, το νύχι γίνεται πιο χαλαρό, ολόκληρη η επιφάνεια αρχίζει να ξεφλουδίζει, να το καθαρίζουμε τις κλίμακες.

Κλινικές εκδηλώσεις

Μυκητώδη καρφί ασθένειες είναι στο πρώτο στάδιο δεν προκαλούν δυσφορία. Ο ασθενής αισθάνεται πόνο ή δυσφορία. Ωστόσο, προσεκτικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσετε ότι η εμφάνιση των νυχιών έχει αλλάξει. Τα κύρια συμπτώματα της νόσου:

 • η απώλεια των φυσικών λαμπρότητα, θαμπό;
 • η εμφάνιση των κηλίδων ή λωρίδων, το χρώμα τους είναι διαφορετικό από τα υγιεινά πιάτα
 • στην επιφάνεια μπορεί να εμφανίζονται τα αυλάκια;
 • το πιάτο μπορεί να αλλάξει το σχήμα;
 • το καρφί μπορεί να γίνει παχύτερο ή, αντίθετα, είναι λεπτή, αδύναμη;
 • η πλάκα είναι στρωματοποιημένη, αρχίζει να καταρρέει, να συνεχίσει να συμβαδίσει με το δέρμα;
 • σε προχωρημένα στάδια εμφανίζεται και σωματική δυσφορία όταν πατηθεί υπάρχει πόνος;
 • όταν συνδέετε μια δευτερεύουσα μόλυνση μπορεί να αναπτύξει φλεγμονή και διαπύηση.

Συμβουλή! Ονυχομυκητίαση μπορεί να προκύψει, απομονωμένη, αλλά συχνά η νόσος συνοδεύεται από μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος των ποδιών. Εμφανίζονται ανάμεσα στα δάχτυλα ερυθρότητα, εξάνθημα από την πάνα, ραγισμένα. Τα πόδια αρχίζουν να εξαπλωθεί μια δυσάρεστη μυρωδιά.

σημάδια του μύκητα

Μύκητας ή όχι;

Δυστυχώς, μυκητώδη καρφί ασθένεια δεν έχει ειδικά συμπτώματα. Παρόμοια κλινική εικόνα μπορεί να προκύψει και σε άλλες δερματολογικές προβλήματα. Για παράδειγμα, στην ψωρίαση. Να σου πω ακριβώς αν υπάρχει μια μυκητιακή ασθένεια των νυχιών των χεριών ή των ποδιών, αυτό πρέπει να εξεταστεί στο εργαστήριο.

Για την ανάλυση πάρτε ένα κομμάτι του νυχιού (στο περιφερικό μορφή) ή να κάνετε ένα ξύνοντας από την επιφάνεια της πλάκας. Η διαδικασία του υλικού δειγματοληψίας, ασφαλής και ανώδυνη. Την επόμενη, το βιολογικό υλικό παραδίδονται στο εργαστήριο.

Η μικροσκοπική εξέταση αποκαλύπτει την παρουσία της μυκητιασική λοίμωξη, αλλά όχι για να προσδιορίσετε το είδος του παθογόνου. Για να κάνετε μια ακριβή διάγνωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το συλλεγόμενο υλικό (σωματίδια των νυχιών) σε ένα θρεπτικό μέσο και σε ευνοϊκές συνθήκες.

Συμβουλή! Οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα είναι θερμότητα και την υγρασία.

Το σπίτι μεθόδους

Συμβαίνει ότι για να φτάσετε στο εργαστήριο για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί. Είναι δυνατόν να καθορίσει την παρουσία της μυκητιασική λοίμωξη στο σπίτι; Φυσικά, σπιτικά μέθοδοι διάγνωσης είναι πολύ από το τέλειο, που δεν μπορεί να συγκριθεί με εργαστηριακές μεθόδους της έρευνας.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές τις απλές μεθόδους, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποκαλύπτουν την παρουσία μυκητιασικής λοίμωξης. Πολλοί άνθρωποι σε αυτό το σπίτι υπάρχει ένα μπουκάλι από σκούρο Μπορντό κρυστάλλους υπερμαγγανικού καλίου. Λύση το εργαλείο αυτό έχει αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται στην ιατρική και την κηπουρική.

Η λύση αυτή στην αρχική διάγνωση της onychomycosis. Για τη διάγνωση, θα πρέπει να:

 • για να μαγειρέψουν σε ένα μικρό δοχείο ισχυρή λύση σκούρο μωβ χρώμα;
 • ρίχνουμε σε ένα μπολ ή άλλο δοχείο με ζεστό νερό σε ποσότητα τέτοια που δεν ήταν δυνατόν να εντελώς βυθίστε τα νύχια σας;
 • στο νερό για να εισαγάγετε το ήδη ετοιμάσει μια ισχυρή λύση στάγδην, που εξασφαλίζει η λύση είναι απαλό λιλά χρώμα
 • βυθίζεται σε ένα διάλυμα από ένα άκρο, έτσι ώστε τα καρφιά είχαν καλυφθεί πλήρως από το διάλυμα;
 • κρατήστε το πατημένο για περίπου δέκα λεπτά.
 • στη συνέχεια, αφαιρέστε το άκρο από το διάλυμα και να επιθεωρήσει το καρφί, υγιούς νυχιού θα μαυρίζουν, οι άρρωστοι θα παραμείνει αμετάβλητη.

Ποιος είναι σε κίνδυνο;

καρφί μύκητας προκαλεί

Πριν από μερικές δεκαετίες καρφί μύκητας στις περισσότερες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Ωστόσο, κάθε χρόνο ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από το μύκητα των νυχιών, αυξάνει, η ασθένεια είναι "μικρότερος".

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι δύο έως τρεις φορές πιο συχνά, καρφί μύκητας αναπτύσσεται σε άνδρες. Ωστόσο, πολύ πιο συχνά με αυτό το πρόβλημα μετατρέψει σε έναν δερματολόγο γυναίκες. Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους και δεν βρίσκουν τίποτα ντροπή σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

Στη συνέχεια, θα εξετάσει γιατί είναι σημαντικό να λάβει συστάσεις για την θεραπεία του μύκητα από έναν δερματολόγο και να μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το μύκητα των νυχιών και τι συμπτώματα έχει σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

Το στάδιο ανάπτυξης της νόσου

Onychomycosis αρχίζει με μια επίθεση σε μικρά τμήματα από το καρφί, έτσι ώστε πολλοί άνθρωποι αρχικά δεν δώσουν προσοχή στην αλλαγή της σκιάς και χρώση. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η μυκητιασική λοίμωξη εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα, χτυπώντας όλα τα μεγάλα sites των μολυσμένων νυχιών, περνώντας για υγιή νύχια και να μολύνουν άλλους. Σκεφτείτε πώς θα φαίνεται νυχιού που επηρεάζονται από το μύκητα μπορούν να είναι στη φωτογραφία.

Διαθέσει 3 στάδιο ανάπτυξης του μυκητιάσεις των νυχιών:

 1. Το αρχικό στάδιο έσοδα, χωρίς έντονα συμπτώματα δυσφορίας, όπως ο κνησμός, ο πόνος, είναι συχνά απούσα. Στο καρφί πιάτο εμφανίζονται μικρές κηλίδες, λωρίδες, κηλίδες που ελάχιστα διαφέρουν. Είναι πιο εύκολο να παρατηρήσετε σχετικά με τον αντίχειρά του.
 2. Ή η δεύτερη πειραματική σκηνή της onychomycosis, ο αριθμός των κηλίδων και αυλάκια αυξάνει, γίνονται μεγάλες και ήδη επισημανθεί. Νύχι αλλάζει χρώμα, σβήνει και αρχίζει να παραμορφώνεται.
 3. Σε προχωρημένο στάδιο – το καρφί πιάτο χάνει την αισθητική εμφάνιση, δεν είναι πολύ παχύ ή πολύ εύθραυστα. Το χρώμα των νυχιών γίνεται κίτρινο, καφέ, πράσινο, μαύρο. Δεν ξεφλουδίζει, υπάρχει κίνδυνος ολικής απώλειας των νυχιών.

Από τις προηγούμενες, θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει την ονυχομυκητίαση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να γρήγορα να απαλλαγούμε από αυτή την ασθένεια. Όταν σωστά μετεγχειρητική θεραπεία το σώμα υποφέρει ελάχιστα, οπότε όταν τα πρώτα συμπτώματα της πόδι του αθλητή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Άλλα συμπτώματα της μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών

Συχνά στα πρώτα στάδια της νόσου εμφανή σημάδια μύκητες στα νύχια δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αν είστε προσεκτικοί, θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στη δομή των νυχιών και το βλέμμα του. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το νύχι μπορεί να φαίνεται διαμήκη ή γύρω από υπόλευκες κηλίδες, το καρφί μπορεί να γίνει άνιση, ενώ η απαλότητα και η Λάμψη χάνεται. Την πρόοδο της νόσου όλο και περισσότερο καταστρέφει την επιφάνεια του νυχιού: πρώτα να αλλάξετε τη σκιά, στη συνέχεια, την επιφάνεια των νυχιών γίνεται φολιδωτό, να πήξει ή να λεπταίνει, διασπάσεις, τα διαλείμματα. Το χρώμα των νυχιών εξαρτάται από το είδος του μύκητα έγινε ένα παθογόνο.

Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά της onychomycosis, υπάρχουν και άλλοι

καρφί μύκητας συμπτώματα

 • η ευθραυστότητα από τις άκρες του νυχιού ή σε όλη την επιφάνειά του;
 • η παραμόρφωση των μορφών, των νυχιών, με την ανομοιογένεια της δομής *
 • το μαύρισμα των νυχιών.
 • κοπή με καρφιά κάτω από το δέρμα;
 • dysbiosis, υπνηλία, αδυναμία;
 • η αποκόλληση της πλάκας από την κοίτη του νυχιού, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό της πλάκας κάτω από το νύχι υπόλευκο ή κίτρινο χρώμα με μια δυσάρεστη οσμή;
 • φαγούρα, ρωγμές, το κάψιμο του δέρματος σε άμεση γειτνίαση με τις πληγείσες καρφί.
 • dysbiosis, υπνηλία, Γενική αδυναμία.

Οποιαδήποτε απόκλιση στην εμφάνιση από τα νύχια των ποδιών πρέπει να είναι σε εγρήγορση, καθώς αυτό μπορεί να υποδεικνύει την ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών. Η πρώτη δράση σε αυτή την περίπτωση — ένα ταξίδι στο δερματολόγο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους φόβους σας. Αν αυτό δεν γίνει αμέσως, η ασθένεια θα εξελιχθεί. Με την πρώτη ματιά, τίποτα σε αυτή τη νόσο δεν είναι. Ωστόσο, εκτός από το καθαρά αισθητικά προβλήματα και ταλαιπωρία, ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, έως και πυώδης λοίμωξη των πληγεισών περιοχών και ακόμη και την ανάπτυξη της γάγγραινας. Ως εκ τούτου, δεν σφίξτε με τη θεραπεία, να αναλάβει δράση αμέσως, καθώς η ασθένεια ανακαλύφθηκε.

Σημάδια της μόλυνσης

Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να επιθεωρεί τακτικά τα πόδια, για την έγκαιρη ανίχνευση της τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθένεια αρχίζει να εκδηλώνεται στο μεγάλο δάκτυλο. Τα νύχια γίνονται θαμπά και αδιαφανές, σταδιακά αποδυναμώθηκε τους δομή, υπάρχει μια τραχύτητα. Τα πρώτα σημάδια της νόσου είναι οι εξής:

 • στην περιοχή των νυχιών και ανάμεσα στα δάχτυλα, έντονη φαγούρα αρχίζει;
 • υπάρχει μια αίσθηση καψίματος σε αυτά τα μέρη όπου το τέθηκε λοίμωξη;
 • τα νύχια γίνει κιτρινωπό και να συσκοτίσει;
 • αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ των άκρων δακτύλου και το νύχι;
 • ο ασθενής αισθάνεται Γενική αδυναμία και υπνηλία.

Με την πάροδο του χρόνου, αυξάνει κερατίνωση από το κρεβάτι καρφιών. Αυτό οδηγεί σε παραμόρφωση των νυχιών και την ανάδειξη στη θέση του παχύ κίτρινο ανάπτυξης.

Τα κύρια συμπτώματα της onychomycosis

Σημάδια του μύκητα των νυχιών μπορεί να είναι διαφορετική, ανάλογα με τη μορφή της λοίμωξης. Μεταξύ αυτών είναι τα κύρια συμπτώματα:

 • πιάτο κίτρινο, μαυρίζει ή να γίνει καφέ-λευκό, αυξάνεται σε μέγεθος;
 • η επιφάνεια που καλύπτει το τραχύ φλοιό, το νύχι αρχίζει να καταρρέει;
 • το πιάτο να χαλαρώσει ή να δέσει;
 • το καρφί είναι παραμορφωμένο, η οποία συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις;
 • κάτω από το πιάτο του χορίου είναι συνεχώς υγρό, εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή.

Τα σημάδια της onychomycosis αναφέρεται αφόρητη και έντονο κνησμό, το σχηματισμό πάνω στο δέρμα, αιμορραγία ρωγμές, φυσαλίδες με το υγρό.

Μέθοδοι αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών στα χέρια

καρφί θεραπεία μύκητας

Για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στα πόδια και τα χέρια χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές θεραπείες, επαγγελματική φάρμακα (αλοιφές, σταγόνες, διαλύματα) και μερικές χημικές ενώσεις.

Συμβατικά, οι θεραπείες μπορεί να διαιρεθεί σε:

 • Αλοιφές, τζελ και κρέμες. Ενυδάτωση και θρέψη των ιστών, την αποκατάσταση μεταβολικών διεργασιών.
 • Σταγόνες και λύσεις. Σε θέση να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, την πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων *
 • Χάπια και ενέσεις. Αποδίδεται ως βασική θεραπεία σε προχωρημένες περιπτώσεις της νόσου. Συμπληρώνεται από παρασκευάσματα για εξωτερική χρήση.
 • Λαϊκές θεραπείες.

Αποτελεσματικά γιατροσόφια

Για την γρήγορη θεραπεία του μύκητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο μεθόδους πάλης. Εκτός από τα χάπια και αλοιφές συνταγογραφηθεί από το γιατρό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής.

Συνταγές πώς να θεραπεύσει μύκητα στο σπίτι:

 • Από μυκητιασικές λοιμώξεις βοηθά ξύδι Μήλου μηλίτη. Στο αρχικό στάδιο της νόσου μπορεί απλά να τρίβονται στο πιάτο δύο φορές την ημέρα (κατά προτίμηση, πριν από τη χρήση αλοιφές ή κρέμες). Για προχωρημένες περιπτώσεις πιο κατάλληλο συνταγή με ξύδι. Σε ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με 200 ml του διαλύματος, αφού εκεί βυθισμένος αυγό. Η ικανότητα είναι να αφαιρεθεί σε ένα σκοτεινό μέρος για ένα διάστημα, μέχρι τα αυγά δεν είναι μόνο η ταινία (απελευθερώνεται). Ένα μέσο για να επίχρισμα από τα καρφιά στα χέρια και τα πόδια 1 φορές την ημέρα;
  Αυγό μύκητα
 • Ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν αν 1 φορές την ημέρα για να σκουπίσετε την πλάκα με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Έχει αντιμικροβιακή δράση και επιβραδύνει την ταχύτητα της ανάπτυξης διαφοράς *
 • Μια πολύ απλή θεραπεία για το μύκητα των νυχιών στα χέρια – λουτρά με καφέ ή τσάι ισχυρή. 1 Φλιτζάνι (200 ml) λαμβάνεται δύο πακέτα τσάι ή δύο κουτάλια συγκόλλησης. Αν η διαδικασία γίνεται με το κατακάθι του καφέ, ο καφές παρασκευάζεται ανά 100 ml – 20 g αλεσμένους κόκκους καφέ. Στο προκύπτον διάλυμα δύο φορές την ημέρα για να ενυδατώσετε τα χέρια και τα πόδια. Αυτό βοηθά στο να ενισχυθεί το δέρμα και να ενισχύσει την τοπική ανοσία;
 • Για να θεραπεύσει onychomycosis στο σπίτι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ιώδιο. Όπως το υπεροξείδιο του, αυτό το φάρμακο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση. Το εφαρμόσετε στο πιάτο σας δύο φορές την ημέρα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή;
  Το ιώδιο μύκητα
 • Αν παρατηρήσετε την έναρξη μιας μυκητιασική λοίμωξη, είναι δυνατόν να λιπαίνει ένα ξεχωριστό δάχτυλο ή χέρι με λάδι φικαρία. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε όχι μόνο το spore καταθέσεις, αλλά επίσης κονδυλώματα, παρωνυχίδες και να ενισχύσει σημαντικά τις οστίτη ιστού. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε αιθέριο έλαιο μέντας,
 • Τον εαυτό σας να θεραπεύσει μύκητα βοήθεια του σαλικυλικού οξέος 35%. Είναι σε φαρμακείο για να παραγγείλετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φάρμακο θα βοηθήσει να νικήσει ακόμα και τον πιο σύνθετη και πολύπλοκη υπόθεση. Δύο φορές την ημέρα για να λιπαίνει τις πληγείσες περιοχές αλοιφή. Αυτή η απλή και προσιτή επιλογή θα δώσει ακόμη και το περίφημο φαρμακευτικών σκευασμάτων;

καρφί μύκητας πρόληψη

Αρχική θεραπεία διαρκεί πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι το φάρμακο, αλλά είναι απολύτως ασφαλής. Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους δεν εξασφαλίζει μόνο την αφαίρεση της μυκητιασική λοίμωξη, αλλά επίσης να ενισχύσει το πιάτο.

Ονυχομυκητίαση είναι μια ύπουλη ασθένεια που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Θεραπείες, φάρμακα και λαϊκές θεραπείες έχουν επιλεγεί μεμονωμένα, ανάλογα με το μοτίβο της παθολογικής διαδικασίας.