Τα συμπτώματα και τη θεραπεία του δέρματος, μύκητες στα πόδια

Μύκητες (μυκητιάσεις) προκαλούνται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς – μύκητες. Το δέρμα μύκητες στα πόδια και άλλα μέρη του σώματος ονομάζεται ringworm και είναι δεύτερη στην επικράτηση. Παρά το γεγονός ότι στον κόσμο υπάρχουν πολλοί τύποι των μυκήτων μικροοργανισμών που προκαλούν το πόδι του αθλητή είναι μόνο μερικά από αυτά.

το δέρμα μύκητες στα πόδια

Η μόλυνση με μύκητες στο δέρμα των ποδιών

Υπάρχουν τρεις ομάδες μυκήτων που μπορεί να προκαλέσουν μυκητιάσεις των νυχιών και του δέρματος πόδι:

 • μεταδίδεται μέσω της απτικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο, επηρεάζει μόνο το ανθρώπινο δέρμα.
 • αυτό συμβαίνει τόσο μεταξύ των ανθρώπων όσο και μεταξύ των ζώων *
 • Candida μαγιά-όπως μύκητες.

Η προσβολή από μύκητες των ποδιών μπορεί να προκύψει άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό συμβαίνει μέσω της επαφής με μολυσμένο έδαφος, τα φυτά ή σε επαφή με ένα άρρωστο άτομο ή ζώο. Με έμμεσο τρόπο η μόλυνση εμφανίζεται όταν βοηθώντας ένα άρρωστο άτομο ή ζώο μέσα από τα αντικείμενα της φροντίδας.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιασικές λοιμώξεις, καθώς υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από το μύκητα. Σε κίνδυνο:

 • τα παιδιά έχουν λεπτό δέρμα με ανώριμους μηχανισμούς προστασίας;
 • άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο το σώμα είναι πρακτικά δεν αντιστέκεται μυκήτων *
 • οι άνθρωποι με άγχος και διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος – αλλαγή σε αυτά τα συστήματα οδηγήσει σε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • τα άτομα με λοιμώδη νοσήματα της χρόνιας φύσης – επίσης μειώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος και την αποδυναμώνουν;
 • οι άνθρωποι με υπερβολική εφίδρωση των ποδιών – εκ γενετής ή επίκτητες ιδιαιτερότητα ως αποτέλεσμα ορισμένων ασθενειών ή το να φοράς κακής ποιότητας παπούτσια;
 • παθολογικές αλλαγές στη σύνθεση του ιδρώτα μανιτάρια σε ένα ιδρωμένο περιβάλλον παθογόνων ιδιότητες και να προκαλέσει μυκητιάσεις.

Μυκητολογικές ασθένειες σταματήσει

Σήμερα οι γιατροί διακρίνει τα ακόλουθα μυκητολογικές ασθένειες:

 • πόδι του αθλητή;
 • rubromikoz;
 • καντιντίαση.

Ασθένειες όπως το πόδι του αθλητή επηρεάζει το δέρμα των ποδιών και την επιφάνεια του νυχιού. Μπορείτε να πάρετε σε δημόσιους χώρους, όπως το σάουνα, χαμάμ, γυμναστήριο. Να αποθηκεύουν και να μεταδίδουν ο αιτιολογικός παράγοντας του αθλητή μπορεί να πετσέτες, πετσέτες προσώπου, καθώς και τα θερμόμετρα, τα σφουγγάρια, τα χαλιά, αθλητικά είδη, εσώρουχα για Γενική χρήση. Αυτή η ασθένεια είναι πιο επιρρεπείς σε άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών. Υπερβολική εφίδρωση συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού του μυκητιάσεις.

Rubromikoz γίνεται επίκληση από τους μύκητες Trichophyton και μεταδίδεται μέσω της κολύμβησης σφουγγάρια, πετσέτες, κάλτσες και παπούτσια που χρησιμοποιούνται από τον ασθενή, αθλητικό εξοπλισμό και άλλα είδη οικιακής χρήσης. Με την ηλικία, ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται Trichophyton, παιδιά και εφήβους σπάνια έχουν αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη. Σε κίνδυνο περιλαμβάνουν τους αθλητές, τους επισκέπτες σε δημόσιες πισίνες, τους ανθρακωρύχους, τους υπαλλήλους της σάουνες και λουτρά, τα άτομα που εργάζονται στα καταστήματα ζεστό παραγωγής.

Μύκητας τελευταία είδη είναι λιγότερο συχνές από τις παραπάνω ασθένειες. Μικροοργανισμούς που ανήκουν στο γένος Candida είναι παρούσα στο ανθρώπινο σώμα και συνήθως δεν είναι ικανή να προκαλέσει λοίμωξη. Ωστόσο, με την απότομη μείωση του ανοσοποιητικού προστασία, μετατρέπονται σε επιβλαβείς και προκαλεί μυκητιακή ασθένεια. Candida οργανισμών διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα από τα τρόφιμα (π. χ., το χοιρινό κρέας, το τυρί, το γιαούρτι, και άλλα), καθώς και από την επιφάνεια των αντικειμένων.

Μόλυνση μυκητιάσεις Candida εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

το δέρμα μύκητα
 • δυνατότητα να αναπτύξουν ασθένειες των νυχιών και του δέρματος του ένα συγκεκριμένο τύπο μυκήτων μικροοργανισμών;
 • μείωση ανοσοποιητικό άμυνες του σώματος, η οποία προκαλείται από κοινές μολυσματικές ασθένειες, ογκολογικές παθήσεις, AIDS, κ. λπ.
 • η παρουσία της κατεστραμμένο δέρματος, που προκαλείται από τραύμα ή η δράση των επιθετικών χημικών ουσιών *
 • υψηλή συγκέντρωση του μύκητα στο δωμάτιο, για παράδειγμα, στο ζαχαροπλαστείο.

Τα συμπτώματα των μυκητιάσεων

Αθλητής και rubromikoz το δέρμα εμφανίζονται σχεδόν εξίσου και έχουν παρόμοια συμπτώματα. Υπάρχουν οι ακόλουθες μορφές των ασθενειών αυτών:

 • φολιδωτό;
 • δέρμα που προκαλείται από την παραβίαση της έκκρισης του ιδρώτα αδένες;
 • παρατριμματικές μοιάζει με ένα εξάνθημα από την πάνα στο δέρμα;
 • ονυχομυκητίαση (καρφί μύκητας), που χωρίζεται σε ατροφική, υπερτροφική, κανονική ουλές.

Συχνά οι ασθενείς παρουσιάζουν ένα συνδυασμό των διαφόρων μορφών των μυκητιασικών λοιμώξεων, έτσι ώστε η κατάταξή τους να είναι υπό όρους.

Το φολιδωτό μορφή η μυκητίαση είναι επίσης ονομάζεται πλακώδη. Όταν η νόσος προσβάλλει το ένα πόδι, και τελικά γίνεται το δεύτερο. Την πρώτη, το δέρμα υπάρχει μια ελαφρά ερυθρότητα, η οποία αρχίζει να αυξάνεται και τη φλούδα. Μερικοί ασθενείς παρατηρήσετε την φαγούρα αίσθηση, αλλά όχι όλα. Υπάρχουν φορές, όταν ο άρρωστος δεν με νοιάζει, και δεν το έκανε στροφή στους ειδικούς.

Όταν disgidroticheskaya μορφή μυκητιάσεις στην κορυφή του ποδιού, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των φυσαλίδων με διάμετρο 0.2-0.8 cm μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μικρές φυσαλίδες συγχωνεύονται σε μεγάλες, και στη συνέχεια να σκάσει. Στη θέση της διάρρηξης φυσαλίδες εμφανίζονται διάβρωση. Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας, το σχηματισμό της φυσαλίδες και διαβρώσεις διανέμεται σε όλη την επιφάνεια του ποδιού (κορυφή, πλευρές, κάτω μέρος). Η έκρηξη των φυσαλίδων σχηματίσουν ένα μεγάλο διάβρωση και φθορά. Τις πληγείσες περιοχές του δέρματος, φαγούρα και να προκαλέσει πόνο στον ασθενή. Σταδιακά, η διάβρωση αρχίζει να ξεκολλήσουν.

Εάν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίς την θεραπεία του μύκητα, αρχίζει η βακτηριακή λοίμωξη. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό των κύστεων γίνεται θολό και τελικά μετατρέπεται σε πυώδες περιεχόμενο. Ο ασθενής σημειωθεί σημαντική ερυθρότητα και πρήξιμο, έντονο πόνο. Η θερμοκρασία του σώματος του ασθενούς αυξάνει. Αυτή η μορφή του μύκητα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη διάρκεια. Για την περίοδο της νόσου εμφανίζονται προσωρινή βελτίωση και υποτροπές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει το ένα πόδι.

Τρέχοντας μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να περάσει από τη μία μορφή στην άλλη, όπως σε φολιδωτό δέρμα, ή αντίστροφα.

Intertriginoznoy πόδι του αθλητή και ringworm είναι η πιο κοινή. Αυτή η μορφή μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να αναπτυχθεί από μόνη της ή παρουσιάζεται σε φόντο φολιδωτό ασθένειες. Πρώτον, η ασθένεια είναι εντοπισμένη μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου των ποδιών. Μερικές φορές μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου.

Το κύριο σύμπτωμα αυτής της μορφής πόδι του αθλητή είναι ραγισμένα με υπόλευκο πλαίσιο γύρω από αυτό, που είναι μια απολέπιση των επιφανειακών στρωμάτων δερμάτων. Ο χώρος ανάμεσα στα δάχτυλα να βραχούν. Ο ασθενής αισθάνεται το κάψιμο και φαγούρα στην περιοχή της βλάβης. Με την πάροδο του χρόνου, οι βλάβες έχουν οδυνηρές διάβρωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παρατριμματικές μορφή μυκητιάσεις είναι χρόνια, τη μείωση της εμφάνισης κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του έτους και επιδεινώθηκε κατά το θερμό. Σταδιακά το δέρμα γίνεται πιο χαλαρή και χαλαρή. Ανοσολογική μηχανισμοί είναι μειωμένη, και το σώμα γίνεται πιο επιρρεπή σε στρεπτόκοκκοι. Αυτό οδηγεί σε πυώδης φλεγμονή της επιδερμίδας, που συνοδεύεται από πρήξιμο, πόνο και πυρετό.

Χάνει η μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών και ποδιών ονομάζεται ονυχομυκητίαση (βλ. φωτογραφία). Πρώτον, η πληγείσα ελεύθερη άκρη του νυχιού – εμφανίζονται κίτρινες κηλίδες και λωρίδες.

είδη από μύκητες των ποδιών

Υπάρχουν τρεις τύποι ονυχομυκητίαση:

 1. υπερτροφική που πλήττονται από τα νύχια γίνονται πιο χοντρές και κιτρινίζουν. Η επιφάνεια του νυχιού είναι εύκολο να καταρρεύσει, το δέρμα κάτω από αυτό είναι επίσης επιρρεπή στο ξεφλούδισμα;
 2. ατροφική – το καρφί πιάτο γίνεται λεπτότερο και κάτω από αυτό είναι μια τραχιά επιδερμίδα
 3. κανονική ουλές που προκαλούνται από μούχλα και μύκητες μικροοργανισμών αναπτύσσει το ιστορικό άλλων μορφών μυκητιάσεις. Κατά τη διάρκεια της νόσου, το καρφί μπορεί να είναι βαμμένα σε πράσινο, μαύρο, κίτρινο, ή καφέ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το είδος της onychomycosis περιπλέκεται από πυώδης φλεγμονή.

Καντιντίαση επηρεάζει τις μεσοδακτύλιες περιοχές των ποδιών. Υπάρχει μια μαγιά από τη διάβρωση, και το δέρμα διογκώνεται και γίνεται κόκκινο. Τα άκρα της πληγείσες περιοχές παρατηρείται το χείλος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Μπορεί να υπάρχουν μικρές κύστεις ή έλκη.

Το πόδι μύκητα θεραπεία

Κατά τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα της μυκητιάσεις οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Προκειμένου η θεραπεία να είναι αποτελεσματική, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν καταρτισμένο ειδικό ο οποίος προσδιορίσει σωστά το είδος του μύκητα που χτύπησε το πόδι του. Από το παθογόνο μύκητα εξαρτάται από το να την αντιμετωπίσουμε.

Ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει μια ολοκληρωμένη θεραπεία που περιλαμβάνει διάφορα παρασκευάσματα από τους μύκητες του δέρματος. Το συγκρότημα θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα φάρμακα:

 • εξωτερικά κεφάλαια από ένα μύκητα (αλοιφές, κρέμες, βερνίκια, κ. λπ. ενάντια στις μυκητιακές ασθένειες);
 • παρασκευάσματα από μύκητες του δέρματος που την αποτελεσματική καταπολέμηση μυκητιασικές λοιμώξεις;
 • αντιισταμινικά, να ανακουφίσει την φαγούρα;
 • βιταμινών και ανόργανων παρασκευάσματα για την ενίσχυση της ανοσίας;
 • αντιμικροβιακούς παράγοντες (μόνο με την παρουσία της λοίμωξης της βακτηριακής προέλευσης).

Εάν η μορφή του μύκητα στο δέρμα είναι πολύ παραμελημένο, ο γιατρός μπορεί να ορίσει την εξωτερική αντιμικροβιακά ευρέος φάσματος. Αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν διαφορετικής αιτιολογίας του αθλητή και να μειώσει την πιθανότητα της υποτροπής.

Αν η βλάβη εντοπίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα, αλοιφή για μύκητες εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα μία φορά την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί 7-10 ημέρες και τελειώνει όταν τα συμπτώματα του αθλητή θα εξαφανιστεί εντελώς.

θεραπεία και πρόληψη

Στην περίπτωση των βλαβών του δέρματος πόδια προ-made ιατρικό πεντικιούρ για να αφαιρέσει το τραχύ δέρμα. Πεντικιούρ μπορεί να κάνει το επαγγελματικό ή από τον εαυτό σας στο σπίτι. Στην τελευταία περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το συμπιέζει και το τυλίγει με σαλικυλικό οξύ. Για αυτό θα πρέπει να κάνετε ένα ποδόλουτρο με πρόσθεσε μαγειρική σόδα και σαπούνι. Με βρασμένο στον ατμό το δέρμα θα πρέπει να αφαιρέσετε το σκληρό στρώμα και κόψτε τις πληγείσες νύχια. Είναι σημαντικό να διαθέσει τα λέπια και τα κομμένα νύχια, και μετά τη χρήση της διαδικασίας εργαλείο, γιατί μέσα από όλα αυτά οι χοιρομητέρες και οι μύκητες.

Υγρό αθλητή μπορεί να είναι ντυμένο με πράσινο χρώμα, βορικό οξύ, ή ένα ιατρικό σχέδιο. Με προηγμένες μορφές κορτικοστεροειδών χρησιμοποιούνται κεφάλαια από το μύκητα.

Πριν από την εφαρμογή για την πληγείσα περιοχή είναι μια θεραπεία για το ωίδιο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε φλεγμονή και να αφαιρέσετε τα νεκρά σωματίδια. Μετά την εφαρμογή του αφρού, ζελέ, σπρέι ή αλοιφή για μύκητες δεν χρειάζεται να πλύνει τα πόδια του μέσα στις επόμενες 24 ώρες, όχι για να ξεπλύνετε το προστατευτικό στρώμα που δημιουργείται από το φάρμακο.

Έγκαιρη θεραπεία του δέρματος μύκητα στις μύτες των ποδιών και τα νύχια σου δίνει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κόστος για τον ασθενή είναι πολύ φθηνότερη από την θεραπεία των υποτροπών.