Σημάδια μύκητες ποδιών - τα συμπτώματα στο δέρμα ή τα νύχια πώς να αναγνωρίζουν το μύκητα

Αυτό το είδος της νόσου είναι πολύ συχνή και εμφανίζεται σε παιδιά και ενήλικες. Αν το χρόνο για να παρατηρήσετε τα σημάδια από μύκητες στα πόδια ή τα νύχια, όταν θα αρχίσει η θεραπευτική διαδικασία θα είναι ευκολότερη και τα συμπτώματα να μην επιστρέψει ποτέ. Το είδος της παθολογίας εξαρτάται από το παθογόνο, ανοσολογική κατάσταση του ατόμου που συνοδεύει τις ασθένειες. Θα εκπλαγείτε από τους μικροοργανισμούς του ανθρώπινου πόδια και την επιφάνεια του νυχιού, η μόλυνση εξαπλώνεται από το ένα καρφί στο άλλο.

ο μύκητας σε πολλές χώρες

Τι είναι οι μύκητες

Αυτό είναι το κοινό όνομα για μολυσματικές ασθένειες που επηρεάζουν τα ανθρώπινα πόδια, δάχτυλα ή τα χέρια. Στην ιατρική, τέτοιες ασθένειες ονομάζονται μυκητιάσεις σε όλη την ομάδα ασθενειών, που προκαλείται από μικροσκοπικούς μύκητες. Κατανομή ονυχομυκητίαση – μολύνσεις των νυχιών, και ringworm είναι εντοπισμένο στο δέρμα των ποδιών. Η ασθένεια είναι συχνά μια ανεξάρτητη διαταραχή συνήθως αναπτύσσεται στο παρασκήνιο διαταραχές διαφόρων προελεύσεων. Αυτό μοιάζει με το ένα πόδι μύκητα, ο εντοπισμός εξαρτάται από το είδος του παθογόνου.

Υπάρχουν πολλοί τύποι των μυκήτων, ωστόσο, οι παθολογικές αλλαγές στον άνθρωπο, γιατί μόνο μερικοί από αυτούς. Μυκητίαση των ποδιών είναι σχετικά με τον επιπολασμό του 2-ου θέση μεταξύ όλων των ασθενειών του δέρματος. Προσδιορίστε τα ακόλουθα μύκητες που είναι επικίνδυνα για την υγεία:

 1. Ο μύκητας που προκαλεί παθολογία μόνο στον άνθρωπο, μπορεί να προσβληθεί από κάποιο άλλο πρόσωπο.
 2. Ο μύκητας που προκαλεί την ασθένεια στα ζώα, η μόλυνση εμφανίζεται από τα ζώα και τους άλλους ανθρώπους.
 3. Candida. Ξεχωριστό είδος της μαγιάς, το οποίο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Τα είδη του μύκητα στα πόδια

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των παθήσεων που έχουν παρόμοια συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν rubromikoz και το πόδι του αθλητή. Είναι Ενωμένοι κάτω από τον ορισμό του το "πόδι του αθλητή". Τα συμπτώματα του μύκητα στα πόδια διαιρείται, ανάλογα με το είδος, αλλά συχνά αναπτύσσουν παράλληλα, τόσο η διάκριση αυτή είναι αυθαίρετη. Υπάρχουν οι ακόλουθες μορφές παθολογίας:

 • νιφάδα, είναι μια νιφάδα;
 • παρατριμματικές;
 • δέρμα;
 • onychomycosis, η οποία χωρίζεται σε: normotroficheskie, ατροφική, υπερτροφική.

Φαίνεται

Μύκητες είναι οι πιο κοινές ασθένειες του δέρματος των ποδιών μπορεί να μολυνθεί αγνοώντας τους απλούστερους κανόνες υγιεινής. Μοιάζει με το πόδι του αθλητή ειδικά, έτσι ώστε να μπορεί να δει στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης, η οποία θα διευκολύνει τη διαδικασία της θεραπείας. Διαφορετικές ανάπτυξη της μυκητιασική λοίμωξη κάτω από τα νύχια και το πόδι του αθλητή, αλλά υπάρχουν κοινά συμπτώματα της νόσου:

 • η εμφάνιση των ρωγμών ανάμεσα στα δάχτυλα;
 • οσμή, ακόμη και μετά τη λήψη ένα ντους;
 • μυκητιασικές λοιμώξεις είναι πάντα συνοδεύεται από ένα χαρακτηριστικό αίσθημα καύσου και σοβαρή φαγούρα;
 • παρατηρείται ξηρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος;
 • ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να σχηματίσουν φυσαλίδες, το οποίο στη συνέχεια να σκάσει και να αφήσει τη διάβρωση *
 • αναπτύσσει την ερυθρότητα στις πληγείσες περιοχές *
 • καρφί πιάτο για να αλλάξετε την απόχρωση, είναι πάχυνση
σημάδια από τους μύκητες των ποδιών

Τα συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία αμέσως, ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω στο δέρμα, τα διπλανά δάχτυλα και τα νύχια. Θεραπεία διορίζεται βάσει των δοκιμών που πρέπει να περάσει στο νοσοκομείο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος του παθογόνου και τη μορφή της νόσου να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Ξεκινά το μύκητα των νυχιών στα πόδια είναι πάντα υπερβολική εφίδρωση, δυσάρεστη μυρωδιά, αίσθηση καψίματος και φαγούρα, έτσι ώστε, όταν συμβαίνουν, πηγαίνετε αμέσως στο δερματολόγο.

Η μορφή νιφάδων

Αυτό είναι ένα από τα είδη της παθολογίας, εκεί είναι οι μύκητες στα πόδια ισχυρή απολέπιση της επιδερμίδας. Περισσότερα από τα άλλα οικόπεδα να νικήσει το εκτεθειμένο δέρμα από την πλευρά των ποδιών και ανάμεσα στα δάχτυλα. Τα συμπτώματα της φλεγμονώδους διαδικασίας είναι διαφανής, μοιάζει η επιφάνεια είναι, όπως και σε υπεραιμία. Τα κύρια συμπτώματα της πόδι μύκητα τα εξής:

 • η κεράτινη στιβάδα πυκνώνει;
 • δέρμα γίνεται παχύ και αρχίζουν να Λάμπουν;
 • πιο καθαρά το σχέδιο του δέρματος;
 • σταδιακά η εξάπλωση του μύκητα στα δάχτυλα, του ποδιού και των νυχιών;
 • μερικές φορές σχηματίζεται πλάκα-όπως κλίμακες στην επιδερμίδα
 • άλλες δυσάρεστες αισθήσεις δεν.

Disgidroticheskaya μορφή

Αυτό το είδος του μύκητα ποδιών χαρακτηρίζεται από μικρές φυσαλίδες που γεμίζουν με υγρό. Αυτό τα σημάδια της μόλυνσης. Κατά κανόνα, εντοπίζεται στο πλάγιο μέρος του ποδιού. Επόμενη είναι η διανομή αυτό το σύμπτωμα στο εσωτερικό μέρος των δακτύλων. Η χρόνια μορφή μπορεί να αναγνωριστεί από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • μια φούσκα, αν σχηματίζεται χι λίγα, θα συγχωνευθούν σε ένα μεγάλο;
 • το υγρό μέσα στο βλατίδες είναι πιο σκούρα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία;
 • όταν σπάσει η φουσκάλα που εμφανίζεται η διάβρωση κρούστα.

Παρατριμματικές μορφή

Αυτή είναι η πιο κοινή παραλλαγή του μυκητιάσεις των ποδιών. Τα συμπτώματα δεν είναι το πρώτο στάδιο της νόσου δεν είναι αισθητή, στη συνέχεια, υπάρχει μια αλλαγή του δέρματος στα δάκτυλα των ποδιών. Στη συνέχεια, αρχίζουν να σχηματίζουν στρώματα και ρωγμές στο δέρμα. Το δέρμα δεν έχει ορατά τραύματα, αλλά αυξάνει την εφίδρωση. Είναι αυτή η μορφή του μύκητα σε αθλητή και trihofitii. Έχει αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η ασθένεια δημιουργείται το ιστορικό του μορφή νιφάδων ή έχουν προκύψει ανεξάρτητα *
 • η παθολογική διαδικασία αναπτύσσεται συνήθως στο δέρμα μεταξύ 5 και 4 δάχτυλα;
 • τα κύρια συμπτώματα είναι ρωγμές στο χόριο, που σχηματίζεται γύρω από το λευκό χείλος της απολέπιση του δέρματος;
 • ανάμεσα στα δάχτυλα ρωγμές.
 • υπάρχει μια αίσθηση καψίματος, φαγούρα στο μεσοδακτύλιες χώρους?
 • μετά από ρωγμές μπορεί να παραμείνει διαβρωθεί, έχουν μια έντονη πόνος;
 • παθολογία είναι συνήθως μακρύς και χρόνια βέβαια, η ασθένεια υποχωρεί το χειμώνα, και το καλοκαίρι είναι επιδεινωθεί;
 • δέρμα, τελικά, να χαλαρώσει, να πέσει προστατευτική λειτουργία που παρέχει πρόσβαση, για μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη, αυτό οδηγεί σε φλεγμονή πυώδης τύπου *
 • οι ανωτέρω προϋποθέσεις, να προκαλέσει οίδημα, πόνος, ερυθρότητα, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και Γενική αδιαθεσία του ανθρώπου.

Onychomycosis σταματήσει

Αυτή η μορφή της νόσου επηρεάζει την επιφάνεια του νυχιού από τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι η δομή αλλάζει, υπάρχουν σημεία ή την αλλαγή του χρώματος του νυχιού. Παθολογικές αλλαγές ξεκινούν με την ελεύθερη άκρη. Στο πρώτο στάδιο τα συμπτώματα των μυκητιάσεων των ποδιών εκδηλώνονται με το σχηματισμό των κηλίδων στο πιάτο, τις λωρίδες κίτρινο χρώμα. Τα σημάδια της onychomycosis θα ποικίλει ανάλογα με τον τύπο τους:

τους μύκητες των ποδιών
 • Υπερτροφική. Υπάρχει μια πάχυνση των νυχιών, σχηματίζοντας ένα κίτρινο χρώμα. Με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει να καταρρέει, κάτω από αυτό γίνεται ορατό να πήξει, φολιδωτό δέρμα.
 • Ατροφική. Υπάρχει αραίωση των νυχιών, αυτό καταρρέει και από κάτω γυμνή την κερατίνη του δέρματος.
 • Η ήττα από τη φόρμα. Η εξέλιξη της νόσου παρουσιάζεται, κατά κανόνα, στο φόντο των άλλων παθήσεων των νυχιών. Το πιάτο μπορεί να αγοράσει κίτρινο, καφέ, μαύρο, πράσινο. Χαρακτηριστικό αυτής της μορφής πόδι του αθλητή επιπλοκές με τη μορφή paronihii – πυώδης φλεγμονή του κρεβατιού κοντά στο νύχι.

Καντιντίαση του ποδιού

Σημάδια αυτής της μορφής αρθρίτιδα αναπτύσσεται με την ήττα των μυκήτων του γένους Candida. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι άσπρα μπαλώματα στα πόδια. Αυτά τα παθογόνα έχουν με όλους τους ανθρώπους, αλλά τα παθογόνα, όπως κινείται μόνο υπό την κουνάει από εξωτερικούς παράγοντες, που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν να είναι αδρανής και δεν προκαλούν δυσφορία στο άτομο. Τα χαρακτηριστικά της καντιντίασης των ποδιών περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • είναι πρησμένο και κόκκινο δέρμα Αριθ.
 • βλάβη αναπτύσσεται στο 3ο ή 4ο δάχτυλο *
 • η φούσκα σχηματίζεται κοντά στην εστία, όπου υπάρχει ένα χαλαρό κομμάτι του δέρματος;
 • την επόμενη εμφανίζονται έλκη και φουσκάλες.

Πώς να προσδιορίσει μύκητα

Δεν είναι πάντα άσχημη μυρωδιά από τα πόδια είναι ένα σημάδι της μυκητιασική λοίμωξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι η επίδραση από το να φοράς άβολα παπούτσια ή off-season. Να αναγνωρίζουν το μύκητα στα πόδια μπορεί να είναι χαρακτηριστικές εμφανίσεις: ρωγμές, απολέπιση, ερυθρότητα. Εμφανή τα σημάδια θα είναι φαγούρα και κάψιμο στις πληγείσες περιοχές μόλυνσης. Εάν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα αναφέρονται αμέσως στο δερματολόγο. Για να προσδιορίσετε τον τύπο του μύκητα θα είναι σε θέση με οπτική επιθεώρηση και τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Τα πρώτα σημάδια

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από την έγκαιρη θεραπεία του ασθενούς στο γιατρό. Εάν έχετε ήδη αναπτύξει προχωρημένο στάδιο, στη συνέχεια να ασχοληθεί με όλα τα συμπτώματα θα είναι δύσκολο. Την πλήρη αποτυχία της θεραπείας, το ανθρώπινο σώμα θα πρέπει να υποβάλλονται σε συνεχή επίθεση του παθογόνου παράγοντα, που οδηγεί σε αποτυχίες σε άλλα συστήματα. Τα πρώτα σημάδια του μύκητα των νυχιών στα πόδια και τα πόδια σας τα ακόλουθα:

 1. Ανάμεσα στα δάχτυλα ρωγμές. Αυτή η περιοχή γίνεται πάντα προτεραιότητα όταν νικήσει η μυκητιασική λοίμωξη, μπορεί επιπλέον να αντιμετωπίσετε υπερβολική ξηρότητα, απολέπιση στα πόδια.
 2. Η τραχύτητα του δέρματος, σημαντική πάχυνση. Λανθασμένα, αυτό το σύμπτωμα μπορεί να θεωρηθεί για άλλες ασθένειες.
 3. Καταστροφή του δέρματος, φλύκταινες.
 4. Ερυθρότητα, κάψιμο και φαγούρα στην πληγείσα περιοχή. Αυτά τα σημάδια προκαλέσει σοβαρή ενόχληση, αυτή είναι η πιο κοινή και χαρακτηριστικά συμπτώματα των μυκητιάσεων των ποδιών.
διάγνωση του μύκητα

Διάγνωση

Μυκητολογικές ασθένειες διαγιγνώσκονται από έναν δερματολόγο οπτικά. Μπορούν να προσδιοριστεί από την εμφάνιση τους, το είδος της παθολογίας, με βάση τα συμπτώματα, να ορίσει τις απαραίτητες εξετάσεις. Διορίστηκαν για την τελική επιβεβαίωση της διάγνωσης και να προσδιορίσετε το είδος του παθογόνου. Οι ακόλουθες δοκιμές:

 1. Μικροσκοπική εξέταση. Εκτελέστε το δέρμα ή μια μικρή άκρη των νυχιών. Το υλικό είναι προσεκτική επεξεργασία και εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο. Η ανάλυση αυτή βοηθά να επιβεβαιώσει την παρουσία του μύκητα, αλλά δεν καθορίζει την εμφάνισή του.
 2. Διαγνωστικά για την παρουσία των βακτηρίων. Το αποτέλεσμα βιοϋλικό το κάπνισμα σε ένα ειδικό θρεπτικό υπόστρωμα. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η μελέτη των αποτελεσμάτων, τι αποικία ιδρύθηκε, για να ελέγξετε την ευαισθησία σε φάρμακα κατά των μυκήτων. Διάρκεια της ανάλυσης – 5-7 ημέρες.