Είδη από μύκητες των ποδιών και θεραπεία

Κύρια είδη τους μύκητες των ποδιών μοιάζουν με μεγάλες φουσκάλες με υγρό στο εσωτερικό ή μπαλώματα ξηρό, λεπιοειδές φολιδωτό βλάβες του δέρματος μπορεί να προκύψει ως κάτω πόδι και το πόδι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι των μυκητιασικών λοιμώξεων, συνήθως οφείλεται σε μη τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής (συμπεριλαμβανομένου του αργά αλλαγή κάλτσες, υγρά, βρώμικα παπούτσια). Επιπλέον, ο μύκητας μπορεί να "σηκώσει" σε δημόσιους χώρους, λουτρά, σάουνες, πισίνες, ντουζιέρες.

είδη από μύκητες των ποδιών

Τι είναι οι μύκητες στα πόδια μου

Πόδι του αθλητή ή μόλυνση μύκητας είναι διαφορετικά είδη μυκήτων μικροοργανισμών του δέρματος με την πιθανότητα μόλυνσης από τα νύχια των ποδιών (ονυχομυκητίαση) και περαιτέρω εξάπλωση και σε άλλες περιοχές της επιδερμίδας του ανθρώπινου σώματος. Να σταματήσει η μόλυνση προκαλεί μια διαταραχή της φυσιολογικής δομής του δέρματος, λεπτές ρωγμές. Η κλινική εικόνα εξαρτάται από το είδος του παθογόνου παράγοντα που οδηγεί στην ασθένεια. Συνήθως, η παθολογία συνοδεύεται από φαγούρα, απολέπιση, τη μυρωδιά και την εμφάνιση του δέρματος νιφάδες.

Μυκητιάσεις στα πόδια ή τα κάτω άκρα μπορεί να προκληθεί από την παραβίαση των διαδικασιών του μεταβολισμού, χρόνιες ασθένειες των ενδοκρινών αδένων, η μειωμένη ανοσία. Έτσι, το πόδι μύκητα εμφανίζεται συχνά σε άτομα που έχουν διαβήτη. Συχνά συνδέονται με φλεγμονώδεις και πυώδη βακτηριακή αλλοιώσεις της επιδερμίδας μέχρι την ανάπτυξη της γάγγραινας.

Μοιάζει με ένα πόδι μύκητα

Μυκητιακή ασθένεια των ποδιών δεν είναι εμφανής άμεσα. Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης του αθλητή φαγούρα και ερυθρότητα (κυρίως στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών) μετά από παρατεταμένη φοράει παπούτσια ή σε ζεστό καιρό, αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το ντους, τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Μια μυκητιασική νόσος του ποδιού του δέρματος είναι επίσης το ξεφλούδισμα, το σχηματισμό του λευκού ή κίτρινες κηλίδες, ρωγμές στο δέρμα. Καρφί πλάκα καλύπτεται με ρίγες ή κηλίδες, να πήξει και να παραμορφωθεί.

Τα είδη του μύκητα στα πόδια

Το δέρμα στις κνήμες και τα πόδια εντυπωσιακή διάφορα είδη μυκήτων. Για τον σκοπό της αποτελεσματικής θεραπείας, είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί ακριβώς τι παθογόνου παράγοντα που προκάλεσε την ασθένεια. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας οπτική επιθεώρηση και ανάλυση. Κύρια είδη πόδι μύκητα που προκαλεί δυσάρεστα συμπτώματα:

  • δερματόφυτα;
  • μαγιά-όπως μύκητες (Candida);
  • φόρμες.

Δερματόφυτα

Αυτή η μορφή του αθλητή αναπτύσσεται σε επαφή με διαφορετικές παθογόνων μυκήτων. Αυτός ο μύκητας μοιάζει με γκρι και κίτρινες ρίγες στο καρφί πιάτο, το νύχι αρχίζει να κινείται μακριά από το κρεβάτι, και η επιδερμίδα γίνεται ξηρό, φολιδωτό, που καλύπτεται με κλίμακες. Η πιο κοινή μορφή της μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει ολόκληρο το πόδι εντελώς.

μύκητες στα νύχια ποδιών

Μαγιά

Μορφή μαγιά-όπως μύκητες προκαλείται από το παθογόνο του γένους Candida. Το σήμα κατατεθέν της λοίμωξης με Candida είναι συσσωρεύσεις λευκή μάζα που έχει την εμφάνιση τυρί cottage ή παχιά κρέμα. Η ανάπτυξη αυτή τη μορφή της νόσου που οφείλεται σε χαμηλότερη ανοσία, αυξημένη εφίδρωση ποδιών και διαβροχή του δέρματος. Βρήκαμε σταματήσει καντιντίαση είναι σπάνια, αλλά ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία.

Φόρμες

Αυτό το είδος του foot μύκητας προσβάλλει κυρίως το καρφί: είναι παραμορφωμένο, foliated, πυκνώνει και γίνεται θαμπό κίτρινο, και γύρω από το καρφί φυσαλίδες με το υγρό. Στη συνέχεια, το δέρμα γίνεται ξηρό, ρωγμές, συχνά επώδυνες, αιμορραγία. Επιπλέον, οι ασθενείς σημειωθεί η εμφάνιση έντονο κνησμό, το οποίο παρουσιάζεται κυρίως το βράδυ.

Θεραπεία των μυκητιάσεων των ποδιών

Πολλοί τύποι πόδι μύκητα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Ο βασικός κανόνας στη θεραπεία των μυκητιάσεων των ποδιών – μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει όχι μόνο τη χρήση ναρκωτικών, η χρήση της λαϊκής μεθόδους θεραπείας, αλλά και η προσεκτική φροντίδα του προβληματικού δέρματος. Πριν αρχίσετε θεραπεία με το φάρμακο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ο οποίος θα προσδιορίσει ο αιτιολογικός παράγοντας, χρησιμοποιώντας εργαστηριακές δοκιμές.

Φαρμακολογικές φάρμακα χρησιμοποιούνται, συνήθως με τη μορφή αλοιφές, κρέμες ή τζελ και εφαρμόζεται τοπικά άμεσα στις πληγείσες περιοχές της επιδερμίδας, η επιφάνεια του νυχιού. Σε σοβαρές μυκητιασικές λοιμώξεις είναι επιπλέον αναγκαία πορεία εφαρμογής του ανοσοδιεγερτικές φάρμακα, βιταμίνες και αντιμυκητιασικά φάρμακα σε χάπια ή κάψουλες.

Να διευκολύνουν την ταλαιπωρία, την ανακούφιση από τον κνησμό και να μειώσει την εφίδρωση θα βοηθήσει λαϊκές θεραπείες όπως το πόδι λουτρά. Πριν από τη χρήση λαϊκές θεραπείες για να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Επιπλέον, απαγορεύεται να κάνει το μπάνιο παρουσία ανοικτών τραυμάτων (εκδορές, τομές). Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς συνταγές λύσεων:

  • Με ξύδι. Πάρτε μια λεκάνη με λίγο ζεστό, αλλά όχι καυτό νερό και προσθέστε περίπου 70-100 ml φυσιολογικού τραπέζι το κρασί ή το ξίδι μηλίτη Μήλων. Στη συνέχεια, βυθίστε τα πόδια σας για 10-15 λεπτά, σκουπίστε με μια πετσέτα. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί δύο φορές την ημέρα για 5-7 ημέρες. Είναι σημαντικό να κάνετε το μπάνιο μετά από ένα ντους.
  • Με υπερμαγγανικό κάλιο. Αυτή η διαδικασία πρέπει στιφάδο με τα πόδια σε ζεστό νερό με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για 15-20 λεπτά. Το λουτρό πρέπει να κάνουμε σε μια μέρα όλο το μήνα.

Επιτυχής θεραπεία θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες συστάσεις:

θεραπεία από τους μύκητες των ποδιών
  1. Απολυμάνετε όλα τα παπούτσια από το εσωτερικό με ένα ειδικό αντι-μυκητιασική σπρέι;
  2. Όλες οι κάλτσες κάθε φορά, πλύνετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια σιδερώνεται μέχρι σταθερή ύφεση της νόσου;
  3. Χρησιμοποιήστε κάθε φορά καθαρό, ξεχωριστή πετσέτα για τα πόδια *
  4. Να φοράτε παπούτσια που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά *
  5. Για να χρησιμοποιήσετε τα εσωτερικά παπούτσια στα δημόσια λουτρά, το μπάνιο και την πισίνα.