Τις καλύτερες λαϊκές θεραπείες του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Θεραπεία onychomycosis – μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Ακόμη και οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια του δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νόσου σε προχωρημένο στάδιο, αλλά η χρήση τους δικαιολογείται κατά τα αρχικά στάδια προσβολής από λοιμώδη και σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ιατρική θεραπεία.

τσάι μανιτάρι

Οι αρχές της λαϊκής θεραπεία

Όλα τα λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών είναι φθηνή, προσιτή και σχετικά ασφαλείς μεθόδους πάλης με μυκητιάσεις. Η θεραπεία για τις συνταγές εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιείται στο σπίτι και επιδιώκει τους ίδιους στόχους, ότι και ιατρική θεραπεία:

 • εξάλειψη των εστιών φλεγμονής;
 • αποκατάσταση της κανονικής κυκλοφορίας του αίματος και τις διαδικασίες αναγέννησης σε κατεστραμμένους ιστούς;
 • καταστολή ικανότητες παθογόνα μικροχλωρίδα στο αναπαραγωγή;
 • πρόληψη της εκ νέου μόλυνσης και της υποτροπής του μύκητα των νυχιών.

Οι περισσότεροι λαϊκά αντιμυκητιασικά προορίζεται για τοπική χρήση. Εάν είναι απαραίτητο, συστηματική θεραπεία θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις του γιατρού.

Σημαντικό!

Πριν από την έναρξη της θεραπείας απαιτείται έλεγχος για την υπερευαισθησία. Στη σύνθεση ορισμένων μέσων περιλαμβάνονται τα γνωστά πιθανά αλλεργιογόνα.

Δημοφιλή λαϊκά τρόπους

Θεραπεία αντιμετώπισης μυκήτων λαϊκές θεραπείες σε συνδυασμό με την εφαρμογή φαρμακείο φάρμακα για το μύκητα των νυχιών σας επιτρέπει να γρήγορα και αποτελεσματικά να χειριστεί με μυκητιασικές λοιμώξεις. Τα κατοικίδια τρόπους χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά υπάρχουν πολλές. Ανάμεσα σε αυτά πρέπει να υπάρχει μια κατάλληλη επιλογή για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

Τσάι μανιτάρι

Τσάι μανιτάρι ήταν αρκετά δημοφιλές θεραπευτικό μέσο κατά τη σοβιετική εποχή. Τοποθετούνται σε λίγες μέρες στη ζάχαρη το νερό, το τσάι μανιτάρι – ένα εξαιρετικό αντισηπτικό. Είναι η ποτό προοριζόταν για χορήγηση από το στόμα.

Ως εργαλείο για την καταπολέμηση του μύκητα της τοπικής έκθεσης τσάι μανιτάρι που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα κομπρέσες και το τρίψιμο. Οι πιο απλές επιλογές μυκητοκτόνο θεραπείες κομπούτσα:

 1. Ένα μικρό κομμάτι μανιταριών θα πρέπει να πλένονται με νερό, να καθαρίσει από το φιλμ και το θρυμμάτισμα. Η προκύπτουσα υδαρούς δύο φορές την ημέρα μασάζ στις πληγείσες περιοχές του αθλητή μετά από την υγιεινή επεξεργασία των ποδιών.
 2. Μέρος του σώματος μανιταριών μουλιάσουν σε καθαρό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το βράδυ εφαρμόζουν το άρρωστο νύχι και τυλίξτε επάνω μεμβράνη. Για να κομπρέσα κράτησε μέχρι το πρωί, συνιστάται να φοράτε ένα ζευγάρι βαμβάκι κάλτσες. Το μολυσμένο καρφί σε πρώτο χρόνο θα παραδώσει μια επώδυνη αίσθηση κατά την επαφή με μια κομπρέσα, αλλά μετά το τρίτο διαδικασίες ενόχληση εξαφανίζεται.
μύκητας των νυχιών των ποδιών ξίδι

Ξίδι

Λαϊκές θεραπείες εναντίον του μύκητα των νυχιών με οξικό βάση καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των εγχώριων συνταγές κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων. Τρόποι εφαρμογής διάφορα είδη ξιδιού στη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων υπάρχει πολύ: τα πόδια από λουτρά σε πολύπλοκα αλοιφές. Η αρχή της αποδοτικότητας των δεδομένων μέσων είναι να δημιουργηθεί μια ακραία όξινο περιβάλλον, μοιραία, για την πλειονότητα των μυκητιάσεις.

Οξικό λεκάνης

Πριν από τη διαδικασία, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά τα πόδια, κατά προτίμηση με την οικονομική και σαπούνι. Για να μεταχειριστεί το μολυσμένο καρφί ειδική λίμα, αφαιρέστε την πληγείσα στρώμα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Σε ένα δοχείο κατάλληλο σχήμα ρίχνουμε το βραστό νερό, δρόσισε έως 50 C. Προσθέστε το ξύδι μήλου μηλίτη από τον υπολογισμό: 3 κουταλιές της σούπας αιθέρια έλαια ανά λίτρο υγρού. Τα πόδια να κρατήσει στο διάλυμα για περίπου 15 λεπτά. Στεγνώσει, τρίψτε το με μια καθαρή πετσέτα.

Το δοχείο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ως προπαρασκευαστικό στάδιο πριν την εφαρμογή της κύριας ένα αντιμυκητιακό φάρμακο μετά την εργάσιμη ημέρα.

Λοσιόν

Οξικό gadgets – αποτελεσματικές αντιμυκητιασικά λαϊκές θεραπείες που επιτρέπουν την επιτυχή καταπολέμηση με τα πρώτα σημάδια της νόσου. Είναι γνωστό δύο βασικοί τρόποι για την προετοιμασία τους:

 1. Μούσκεμα σε διάλυμα οξικού οξέος (9%) βαμβάκι μονάδες για το βράδυ πράγματα στον μολυσμένο μέρος, καθορίζονται συγκρότημά του. Στην κορυφή συνιστάται να φοράτε καθαρές κάλτσες.
 2. Ετοιμάστε μια μικρή ποσότητα μείγμα από ξίδι, γλυκερίνη και αλκοόλ, που λαμβάνονται σε ίσα μέρη. Εμποτισμένο σύνθεση βαμβάκι επιβάλλεται στις πληγείσες καρφί. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας λοσιόν μπορείτε να το διαγράψετε. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται καθημερινά για μια εβδομάδα. Τη διάρκεια της θεραπείας πραγματοποιείται μέχρι την πλήρη ανάρρωση με 7 ημερών διαστήματα.

Λοσιόν μπορεί να συνδυαστεί με τα άλλα λαϊκά και ναρκωτικών τα μέσα.

Οξικό κομπρέσες και αλοιφές

Μια καλή συνταγή εγχώρια αντιμυκητιασικής αλοιφές – αυγό, διαλυμένο σε ξύδι. Ωμό αυγό τοποθετείται σε ένα μικρό δοχείο, το οποίο είναι γεμάτο με συμπυκνωμένο οξικό ουσία και παρασκευάζεται σε ένα σκοτεινό μέρος, μέχρι να διαλυθεί το σκληρό κέλυφος. Από το τελικό σύνθεσης κατασχέθηκαν ταινία, και αλοιφή χρησιμοποιούν για την καθημερινή εφαρμογή σε μολυσμένα νύχια. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και συνεχίζεται μέχρι την πλήρη ανάρρωση.

μύκητας των νυχιών των ποδιών bluestone

Bluestone

Μπλε κρύσταλλα θειικού χαλκού – επικίνδυνο δηλητήριο, που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική σπίτι. Οι λαϊκοί θεραπευτές πιστεύουν ότι χρησιμοποιούν παρόμοια χημεία είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τη θεραπεία μύκητα των νυχιών φαρμακευτικά προϊόντα.

Για την τοπική θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών πλάκες ισχύει bluestone σε μορφή αλοιφών ή λύση. Συμπυκνωμένο διάλυμα μπορεί να μαγειρευτεί, αν αραιωθεί ένα κουταλάκι του γλυκού κρυστάλλων σε ένα λίτρο καθαρού νερού. Η προκύπτουσα πυκνό χρησιμοποιούν για το πόδι λουτρά, εκ νέου αραίωση μικρές μερίδες διάλυμα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό (2St. l σε 3 λίτρα). Η διάρκεια το βράσιμο στον ατμό τα πόδια στο μπάνιο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Στο τέλος της διαδικασίας, τα νύχια θα πρέπει να αντιμυκητιακή το φάρμακο.

Για την παρασκευή αλοιφών χρειαστεί πυρωμένος κουταλάκι του γλυκού βιτριόλι στο χυτοσίδηρο τηγάνι. Αφού η ουσία αποκτήσει απαλό γκρι χρώμα, να προσθέσετε μια παρόμοια ποσότητα σημύδας πίσσα και το κίτρινο του θείου. Στη διαδικασία ανακατεύοντας και περαιτέρω προθέρμανση σχηματίζεται ένα ομοιογενές μάζα. Έλαβε αλοιφή καθημερινά αντιμετωπίζονται οι ασθενείς νύχια.

Σημαντικό!

Κατά την εργασία με τον αγωγό χαλκού από βιτριόλι θα πρέπει να τηρείτε τις υποδείξεις ασφαλείας και να χρησιμοποιούν ατομικά μέσα προστασίας.

Birch πίσσα

Κλαδιά με πίσσα στην παλιά θεραπεία μύκητα των νυχιών. Εφαρμόζεται για τις πληγείσες καυλιάρης πλάκα στην πιο αγνή της μορφή μετά από προσεκτική υγιεινή επεξεργασία και την αφαίρεση των νεκρών τμημάτων. Απαλά ζημιές πίσσα αφήνουν για τρεις μέρες, και μετά ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό και σαπούνι και να πραγματοποιούν τη διαδικασία.

Σαπούνι με πίσσα χρήσιμο γονιμοποίηση παπούτσια και πάτοι για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων. Το χρησιμοποιούν για τα πόδια λουτρά, στη σύνθεση τρίβει με σόδα και αλάτι κομπρέσες. Πίσσα αλοιφή σπιτικό δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της onychomycosis. Για την κατασκευή του απλού λαϊκού εργαλεία θα χρειαστεί να αναμίξετε παιδική κρέμα ή μια μικρή ποσότητα του ζωικού λίπους με υγρό κλαδιά με πίσσα. Συγκέντρωση της δραστικής ουσίας στη διαδικασία της θεραπείας πρέπει να αυξηθεί. Στα πρώτα πόρους αρκετά 5% περιεκτικότητας σε πίσσα, σταδιακά η αναλογία αξίζει να αυξήσει έως και 20%.

Στη σημείωση!

Φλύαρη, που αποτελείται από γλυκερίνη, σημύδα πίσσα και οινοπνεύματος, – ένας πολύ καλός στρατιωτικός τρόπος για να απαλλαγούμε από το ωίδιο. Τα συστατικά αναμειγνύονται σε ένα δοχείο από σκούρο γυαλί σε αναλογία 1:1:1,25. Σύνθεση πρέπει να χειριστεί τα νύχια πολλές φορές την ημέρα, ασθένεια σύντομα πίσω.

Φικαρία

Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως να θεραπεύσει μύκητα των νυχιών λαϊκά μέσα από φικαρία:

 • Χυμός δηλητηριώδη φυτά χρησιμοποιούν σε καθαρή μορφή για την επεξεργασία των προσβεβλημένων τμημάτων των πλακών. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο χυμό τόση βότκα ή το ιατρικό οινόπνευμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το εργαλείο εφαρμόζεται αρκετές φορές την ημέρα μετά από προηγούμενη το βράσιμο στον ατμό πόδια σε αλατούχο φόρτωσης.
 • Από το αποξηραμένο βότανο παρασκευάζεται συμπυκνωμένο εκχύλισμα, το οποίο προστίθεται σε σύγκριση λουτρών. 100g προϊόντος πρέπει να στον ατμό σε 1 λίτρο βραστό νερό για 15 λεπτά. Για τη θεραπευτική λεκάνης έτοιμη λύση συνδέεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1:1. Η διάρκεια της διαδικασίας δεν υπερβαίνει τη μισή ώρα.
 • Αντιμυκητιασικά το βάμμα παρασκευάζεται από βότανα φικαρία και βότκα (1:2). Χρόνος εκχύλισης σε δύο εβδομάδες. Να εφαρμόζουν το εργαλείο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, αρχίζοντας με μικρές δόσεις. Σύνθεση εφαρμόζεται με μια μπατονέτα απευθείας στην περιοχή της καταστροφής μύκητα.

Βοηθά το λάδι από φικαρία. Μπορείτε να το αγοράσετε σε ένα φαρμακείο ή να το κάνετε μόνοι σας, τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα ξηρό βότανο σε ένα δοχείο από σκούρο γυαλί και το κόλπο για 3-4 cm από οποιοδήποτε φυτικό λάδι. Σύνθεση λίγες ώρες θα πρέπει να αντέχουν στη ζέστη, και μετά για μια εβδομάδα αφήστε το σε δροσερό μέρος. Έτοιμο έγχυση εκ νέου αραίωση με φυτικό λάδι.

λαχανικά μέσα

Λαχανικά μέσα

Μεταξύ των λαχανικών καλλιέργειες πολλά φυτά, με αντιμυκητιασική δράση και αντισηπτικές ιδιότητες. Δραστικά φάρμακα για μυκητιάσεις των νυχιών στα πόδια στο σπίτι παράγονται από κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι.

Κρεμμύδι έλαιο κατάλληλο για την καθημερινή πολλαπλής επεξεργασίας των πλακών. Η τεχνική μαγειρέματος του εργαλείου είναι απλή: ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη κρεμμύδι φλοιών τρεις κουταλιές της σούπας έλαιο σπόρου ηλίανθων και να επιμείνει σε ένα σκοτεινό μέρος 21 ημέρες, ανακινώντας τακτικά το μείγμα.

Αλκοολικό βάμμα έχει παρόμοια δράση. Σε 0,5 λίτρα βότκα βάζουν 10 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φλοιό κρεμμύδι και συνεχίζεται για περίπου δύο εβδομάδες.

Παραδοσιακές συνταγές από μύκητες των νυχιών με το σκόρδο βοηθούν στην καταπολέμηση της μυκητιασική λοίμωξη και φλεγμονώδεις διεργασίες στο παρωνύχιο ιστούς. Ένα απλό εργαλείο, στη σύνθεση του οποίου υπάρχει το σκόρδο το χυμό, το οινόπνευμα και το βρασμένο το κρύο νερό εφαρμόζεται για τις πληγείσες περιοχές κέρατο πλάκες τρεις φορές την ημέρα. Η βέλτιστη αναλογία των συστατικών: 1:1:10. Το έτοιμο διάλυμα φυλάσσεται στο ψυγείο για όλη την περίοδο της θεραπείας.

Στη σημείωση!

Αν δεν υπάρχουν σημάδια διαπύηση, αξίζει να το δοκιμάσετε κομπρέσες με λεμόνι χυλός. Το ένα τέταρτο του λεμονιού τρίβουμε και να επισυνάψετε το άρρωστο νύχι κάτω από μια γάζα επίδεσμο. Τα πόδια είναι προ-στο steam νερό και σαπούνι και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Τα αιθέρια έλαια

Λαϊκές θεραπείες onychomycosis περιλαμβάνουν την εφαρμογή θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Τους προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα ζεστό σύγκριση λουτρών, λοσιόν ή κομπρέσες. Εναντίον του μύκητα αποτελεσματικά αιθέρια έλαια:

 • ylang-ylang;
 • δεντρολίβανο;
 • λεβάντα;
 • tea tree;
 • πορτοκάλι;
 • γαρίφαλα;
 • κανέλα.

Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρή μορφή για εφαρμογή σε καθαρισμένο Horny πλάκα και το δέρμα γύρω από το καρφί του κυλίνδρου.

Σημαντικό!

Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου συνιστάται να δοκιμάζονται για την υπερευαισθησία.

Πρόπολη

Λαϊκές θεραπείες με βάση την πρόπολη αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά δυσάρεστες εκδηλώσεις μυκητιάσεις των νυχιών στα πόδια, αποτρέποντας τη διάδοση μυκητιασική λοίμωξη.

Στη σημείωση!

Πρόπολη καλά μαλακώνει τα νεκρά τμήματα του νυχιού, το οποίο διευκολύνει τους μετέπειτα αφαίρεση. Ανακουφίζει από τη φλεγμονή, φαγούρα, έχει αντιβακτηριακές και απολυμαντικές ιδιότητες.

Η πρόπολη έχει διαφορετικές μορφές έκδοσης: αλκοολικό εκχύλισμα, το ελαιώδες εκχύλισμα, στερεά μαζικό πρόπολη. Στα φαρμακεία υπάρχουν πιο άνετα στην εφαρμογή κρέμες και αλοιφές με μυκητοκτόνο αποτέλεσμα.

Υγρό μορφές πρόπολης μέλισσας χρησιμοποιείται για το πόδι λουτρά, λοσιόν, ως λοσιόν. Στερεά πρόπολη μπορεί απλά να εφαρμόσει στον ασθενή δάχτυλο ή αναμειγνύεται με μυκητοκτόνο φάρμακο τοπικές επιδράσεις.

Ανεξάρτητα από το είδος του φαρμάκου, τη διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 3 μήνες. Η πρόπολη είναι ασφαλές για το δέρμα, σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και δεν έχει τοξικές προσμίξεις.

σόδα και το αλάτι

Αλάτι και σόδα

Μέσα από το αλάτι και το ανθρακικό νάτριο είναι ευρέως γνωστό στη λαϊκή ιατρική και εφαρμόζονται ως μια βοηθητική θεραπεία για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών:

 • Κρύα λουτρά με μαγειρική σόδα και το αλάτι της θάλασσας είναι κατάλληλα για την πρόληψη της υποτροπής ονυχομυκητίαση και αποκατάστασης της δομής των νυχιών. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μετά την οποία το πόδι θα πρέπει να πλένετε προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Για τη μείωση του κνησμού αλάτι παρεμβαίνουν με ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο δυόσμο. Λαμβάνεται το μέσο θα πρέπει να τυλίξετε το μολυσμένο δάχτυλό σας πάνω τυλίξτε το πολυαιθυλένιο και να μονώσει καθαρές κάλτσες. Καλύτερα εφαρμόστε το μίγμα πριν από τον ύπνο και το πρωί να περνούν το πρότυπο υγιεινό χειρισμό με το πόδι του.
 • Το συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού σκουπίστε με ένα μολυσμένο καρφί για 2-3 λεπτά, τα υπόλοιπα μέσα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό με μια μικρή ποσότητα όξινου ανθρακικού νατρίου. Τη διάρκεια της θεραπείας έχει σχεδιαστεί για 10 ημέρες.
 • Απολέπιση από θαλασσινό αλάτι και σόδα βοηθούν εύκολο να αφαιρέσετε τα νεκρά νιφάδες με το δέρμα και τα νύχια, στην πορεία, αποκαθιστώντας την αναγεννητική ικανότητα της επιδερμίδας και που σταθεροποιεί το horny ελάσματα.

Η σόδα ως ένα αντιμυκητιακό το εργαλείο χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με την οικονομική σαπούνι και νερό για το μαγείρεμα ζεστό το πόδι λουτρά. Διττανθρακικό νάτριο είναι αποτελεσματικό κατά των μυκήτων των παθογόνων.

Σημαντικό!

Επιλογή λαϊκή θεραπεία για τη θεραπεία μυκήτων νυχιών θα πρέπει να είναι σύμφωνα με ιατρική συστάσεις. Παρά την υψηλή αποδοτικότητα σπίτι συνταγές εναντίον του μύκητα στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης, η νόσος σε προχωρημένο στάδιο, δεν μπορεί να θεραπευτεί χωρίς εφαρμογές φαρμακείο φάρμακα.

Πολλά θετικά σχόλια σχετικά με τη θεραπεία λαϊκές θεραπείες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα συνταγές στο σπίτι, αλλά δεν εγγυώνται την πλήρη ανατροπή του μυκητιασικές λοιμώξεις χωρίς ιατρική παρέμβαση.