Τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σχεδόν οι μισές από όλες τις επισκέψεις στο δερματολόγο, ένα ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με μυκητολογικές ασθένειες. Η λοίμωξη είναι δυνατόν σε μια πισίνα, σάουνες, που επισκέπτονται την παραλία ή το περπάτημα σε άλλους, και αθλητικά παπούτσια. Μάθετε τα πάντα για το πώς χωρίς ξύσματα και άλλες διαγνωστικές μεθόδους για τον εντοπισμό μύκητα νύχια – συμπτώματα οι εκδηλώσεις της onychomycosis της αρχικής και της χρόνιας στάδια της νόσου.

καρφί μύκητας συμπτώματα

Τι είναι οι μύκητες από τα νύχια των ποδιών

Ασθένειες που προκαλούν παρασιτικών μικροοργανισμών, αναφέρονται ως μυκητιάσεις ή ονυχομυκητίαση. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τους πάρει περισσότερα από τους άλλους, είναι εκείνα με τα παραμελημένα πόδια με σκασμένες φτέρνες, σκληρύνσεις. Τυρόπιτα ή το ξηρό δέρμα είναι, επίσης, θεωρείται η κύρια αιτία της λοίμωξης σταματήσει. Ποικιλίες των μυκητιασικών λοιμώξεων, υπάρχουν πολλοί, διότι στην φύση υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες παθογόνων μυκήτων, είναι σε θέση να παράσιτο στον οργανισμό του ανθρώπου. Τα πιο κοινά δερματόφυτα, ζυμομύκητες και μύκητες παράσιτα.

Μαγιά

Δεύτερον, η συχνότητα εμφάνισης των λοιμώξεων από μύκητες των ποδιών. Εμφανίζονται πιο συχνά στα δάκτυλα, ως επιπλοκή των ήδη υπαρχόντων μυκητιασικών λοιμώξεων που προκαλούνται από δερματόφυτα. Επίσης να επηρεάσει την επιφάνεια του νυχιού από την άκρη. Για τα αρχικά συμπτώματα, χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση στην άκρη του δακτύλου σας, μαύρες κηλίδες, που σταδιακά αυξάνουν σε μέγεθος.

Φόρμες

Αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη δεν είναι πολύ κοινό – υποφέρουν μόνο τρεις ασθενείς που υποβάλλει αίτηση για βοήθεια στο δερματολόγο.

Δερματόφυτα

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παθογόνων παραγόντων των ονυχομυκητίαση είναι δερματόφυτα, χτυπάνε τα πόδια, το διάστημα μεταξύ των δακτύλων. Να προκαλέσει το ξεφλούδισμα, πόνος στα πόδια κατά την οδήγηση. Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία υπάρχει κίνδυνος ατροφίας.

Μοιάζει με μύκητα από τα νύχια των ποδιών

Σήμερα στην ιατρική, τη χρήση των δύο ταξινομήσεις της onychomycosis: το πρώτο – το είδος των παθολογικών αλλαγές, και το δεύτερο ανάλογα με τον εντοπισμό. Με βάση το είδος μυκητιασική λοίμωξη, όλα τα είδη χωρίζονται σε τέσσερις υποκατηγορίες: περιφερειακό, normotrofichesky, υπερτροφικές και ατροφικές. Η μορφή του εντοπισμού των τύπων των ασθενειών μερικά ακόμα:

 • άπω – όταν ο μύκητας πάσχει μόνο το άκρο;
 • πλευρική – παθολογικές διεργασίες αρχίζουν γύρω από πτυχές του δέρματος;
 • εγγύς – η αλλαγή επηρεάζει το κάτω μέρος;
 • λευκή επιφανειακή ονυχομυκητίαση – υπάρχουν λευκές κηλίδες ή λωρίδες.

Περιφερειακή onychomycosis

Αυτό είναι το αρχικό στάδιο του μύκητα, να προσδιορίσει το οποίο ανεξάρτητα, είναι πολύ δύσκολο. Αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη συνοδεύεται από αλλαγές στο καρφί πιάτο που είναι ορατό στην εμφάνιση του ένα στενό γκρι ρίγες. Με την πάροδο του χρόνου, τα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια και χειρότερα: το χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει, υπάρχει μια θραύση, το πάχος της πλάκας παραμένει η ίδια. Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε γκρι-κίτρινο κηλίδες.

Normotroficheskie

Αυτό το είδος της onychomycosis εκδηλώνεται με την μείωση της λαμπρότητας, αλλά διατηρώντας το πάχος του, το στερεό μέρος του δακτύλου. Τα κύρια συμπτώματα της εργασίας τροφικές τύπος είναι:

 • αυξάνουν την ευθραυστότητα;
 • η απώλεια ερμηνείας;
 • η εμφάνιση λευκό ή γκριζωπό-κίτρινο κηλίδες σε όλη την επιφάνεια του νυχιού.
 • το κρεβάτι είναι οπτικά χωρίζεται σε διάφορους τομείς *
 • σταδιακά από κάτω από το νύχι αρχίζει να πηγαίνει γκρι κόλλα.
τύποι μύκητα των νυχιών

Υπερτροφική

Αυτό έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο σχηματισμός ατροφία στην άκρη. Υπερτροφία οδηγεί σε πάχυνση του νυχιού, η εμφάνιση του ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Οι ασθενείς συχνά παραπονούνται για πόνο, ειδικά όταν το περπάτημα, το οποίο λαμβάνει χώρα μόνο μετά τη λήψη το φάρμακο για τον πόνο. Υπερτροφική μυκητιασική λοίμωξη έχει τρία στάδια:

 • Συνολική μάζα βλάβης, που επηρεάζει το πάχος του νυχιού.
 • Πλευρά – εμφανίζεται στα πλευρικά μέρη.
 • Άπω λοίμωξη θα είναι κάτω από ένα ελεύθερο μέρος του κρεβατιού.

Λευκή επιφανειακή μορφή

Για αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των μικρών εστιών μόλυνσης στο κέντρο ή στις άκρες των νυχιών σας, λευκό ή σχεδόν λευκό. Αυτό το είδος της ονυχομυκητίαση εμφανίζεται μόνο στα πόδια. Λόγω του γεγονότος ότι τα σπόρια είναι εντυπωσιακό μόνο το πάνω μέρος του δακτύλου, το πιάτο παραμορφώνει πολύ σπάνια, αλλά πάσχουν από ένα μύκητα, το ανώτερο στρώμα και την επιδερμίδα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το δύσκολο μέρος γίνεται χαλαρά και τραχύ. Κατά κανόνα, επιφανειακή ονυχομυκητίαση δερματόφυτα αιτία.

Ατροφική

Συνοδεύεται με απαλλαγή από το πιάτο από το μαλακό κρεβάτι καρφιών. Τις πληγείσες καρφί γίνεται θαμπό με γκρί στίγματα και σταδιακά να χάνει τη λάμψη της. Γενικά, αυτό το είδος του μύκητα εμφανίζεται ως επιπλοκή σε άλλους τύπους μυκητιάσεις. Ελλείψει κατάλληλη θεραπεία, οι βλάβες μπορεί να εμφανιστούν περιοχές που καλύπτονται με υπερκεράτωση.

Κάντιντα onychomycosis

Συχνά σε συνδυασμό με το παρωνύχιο βλάβες στους υγιείς ιστούς. Παθολογία, γενικά παρουσιάζεται στις 3 ή 4 το δάχτυλο τα χέρια ή τα πόδια. Για vulvovaginal μυκητιάσεις χαρακτηρίζεται από την παρουσία του τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • δέρμα στη γραμμή της ανάπτυξης των νυχιών;
 • ευθραυστότητα και καταρρέουν από τις άκρες της πλάκας;
 • η εμφάνιση της εγκάρσιες ζώνες στη βάση του κρεβατιού;
 • φλεγμονή του δέρματος που διπλώνει;
 • καφετί χρώμα του νυχιού;
 • ερεθισμός των μαλακών ιστών.

Εγγύς-παραμόρφωση

Μία από τις σπανιότερες μορφές της onychomycosis. Η νόσος συχνά αρχίζει να αναπτύσσεται από τους μαλακούς ιστούς, σταδιακά σε ένα υγιές νύχι. Η ανάπτυξη των μυκήτων αρχίζει από τη μέση του νυχιού. Χωρίς θεραπεία, οι πλάκες αλλάζουν χρώμα, να καταρρέουν και να ξεφλουδίζομαι.

Ατροφική

Αυτή η μορφή είναι μια άσχημη ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μια αλλαγή στην κανονική χρώμα καφέ-γκρι. Τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά: πρώτα, η πλάκα χάνει τη λάμψη του και γίνεται θαμπό και, στη συνέχεια, το καρφί έχει καταστραφεί, και στην θέση του στο κρεβάτι ορατό χαλαρές συστάδες από μικρές νιφάδες του δέρματος. Παθολογικές διεργασίες αρχίζουν με το εξωτερικό μέρος, με το χρόνο που περιλαμβάνει την περιοχή από την ανάπτυξη των νυχιών και του δέρματος κυλίνδρων.

Πώς να προσδιορίσει μύκητες στα νύχια των ποδιών - κοινά συμπτώματα

Ανάλογα με το στάδιο της νόσου διάκριση την πλήρη και μερική ατροφία, υπερτροφία, και οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες, αλλά δεν είναι συνώνυμα. Κάτω από ατροφική τύπος είναι η παραβίαση ανάπτυξη, την αραίωση και την πλήρη καταστροφή του νυχιού – αυτό είναι το στάδιο της συνολικής ζημίας. Συχνά, μετά την ανίχνευση σε προχωρημένο στάδιο οι ασθενείς παραπονιούνται για ένα γιατρό-δερματολόγο, όχι μόνο στην αλλαγή της δομής, αλλά σε μια πολύ πόνο.

Υπερτροφική μύκητα των νυχιών στα πόδια συμπτώματα:

 • αποκτά μια κίτρινη απόχρωση στην άκρη του πιάτου ή να εμφανίζονται υπόλευκες κηλίδες γύρω από την ανάπτυξη *
 • παραμορφωμένο – υπάρχουν κύματα, τις προσκρούσεις, και άλλες παρατυπίες;
 • το μαξιλάρι είναι το κόκκινο, φολιδωτό και πρησμένο από την επέκταση της λοίμωξης;
 • αρχίζει να διαιρούν, να αναχωρήσει από το κρεβάτι.
 • μεταξύ των δακτύλων υπάρχουν μικρές ρωγμές, μερικές φορές φουσκάλες.
σημάδια του μύκητα των νυχιών

Φαγούρα και κάψιμο

Πολύ συχνά η νόσος εμφανίζεται σε πόδια, με τη μορφή έντονο κνησμό. Αυτό το συναίσθημα αρχίζει να ενοχλεί τον ασθενή από τις πρώτες ημέρες μετά τη μόλυνση. Αν τα σπόρια των μυκήτων επιτέθηκε στο πιάτο, δεν είναι φαγούρα γύρω από την πληγείσα περιοχή, το δέρμα γίνεται πλαδαρό, ξηρό και ξεφλουδίζει, ερεθισμό. Εάν η μόλυνση ξεκίνησε με τους μαλακούς ιστούς, φαγούρα στα δάχτυλα. Με ένα δυνατό βούρτσισμα του δέρματος μετά από την φαγούρα προέρχεται από την αίσθηση καψίματος. Συνήθως αυτά τα συμπτώματα παρουσιάζονται με τραύματα στα πόδια, λιγότερο στην ονυχομυκητίαση από τα χέρια.

Η απώλεια του φυσικού χρώματος

Το παρακάτω είναι ένα σύμπτωμα της onychomycosis, το οποίο αντικαθιστά ή συμπληρώνει την φαγούρα. Το χρώμα θα εξαρτηθεί από το είδος του πράκτορα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο ανθρώπινο σώμα:

 • Δερματόφυτα προκαλούν την εμφάνιση κιτρινωπών κηλίδων, εντοπίζεται κοντά στην άκρη. Με την πάροδο του χρόνου τα σπόρια εξαπλωθεί στο Κεντρικό τμήμα.
 • Μαγιά-όπως μύκητες λεπτότερο από το νύχι, ξεκινώντας από τις πλευρές, γίνεται κίτρινο, ρωγμές μπορεί να εμφανιστούν αυλάκια ή κύμα. Για τον προσδιορισμό της παρουσίας της μυκητιασική λοίμωξη στο αρχικό στάδιο μπορεί να είναι σε κυλίνδρους – είναι κόκκινο, πρησμένο, φαίνεται ασημί κλίμακες μπορεί να φουντώνουν.
 • Οικογένεια φόρμα παράσιτα αλλαγές στην απόχρωση των νυχιών από κίτρινο-πράσινο σε καφέ-μαύρη απόχρωση.

Η εξαφάνιση του Λάμπει το καρφί πλάκα

Να πάρει μέσα από τα δάχτυλα, τα σπόρια των μυκήτων αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά και σταδιακά να καλύψει όλο το χώρο, σιγά-σιγά με αποτέλεσμα την πλήρη παραμόρφωση και καταστροφή των στερεών μερών. Πιάτο πυκνώνει, ή, αντίθετα, γίνεται πολύ λεπτό, θα αρχίσουν να καταρρέουν, γίνονται ορατά αφύσικο κίτρινο και υπόλευκο bloom. Στα αρχικά στάδια της λοίμωξης αλλάζει τη δομή του νυχιού – γίνεται άνιση ή που καλύπτονται σε λωρίδες, τη σκιά πιάτο γίνεται θολό.

Οι γιατροί διακρίνει τρία κύρια στάδια της μυκητιασική λοίμωξη:

 1. Το χρώμα γίνεται κίτρινο, αυλάκια εμφανίζονται. Όταν προσπαθείτε να κόψετε την άκρη, την άκρη αρχίζει να καταρρέει. Μερικές φορές αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη μυρωδιά.
 2. Δάχτυλο αλλάξει εντελώς το χρώμα, έγινε μουντό και θολό, υπήρχε μια παράξενη κηλίδες. Το κιτρίνισμα αρχίζει να σκοτεινιάζει, απειλητικά μαύρα λωρίδες, μπορεί να υπάρχουν περιοχές του πράσινου. Για να κόψει το μολυσμένο καρφί γίνεται πολύ δύσκολο.
 3. Άλλαξε ολόκληρο το νύχι είναι πολύ λίπος, κόψτε την άκρη με το μαλάκωμα αδύνατο.

Πόνος στην περιοχή των νυχιών

Δυσφορία όταν καρφί μύκητας – η έννοια δεν είναι τυπική για κάθε ασθενή. Μερικοί ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα, ειδικά αν η νόσος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο. Όταν εκτελείτε τη φόρμα σε μια μυκητιασική λοίμωξη, να αναγνωρίσει την παθολογία είναι εύκολη: τα δάχτυλα χάνουν την αρχική τους εμφάνιση, αρχίζουν να απολέπιση και τη φλούδα. Σε αυτό το στάδιο, μερικοί ασθενείς μπορεί να αισθάνονται πόνο κάτω από το νύχι ή τα δάχτυλα.

Πόνος όταν το πόδι του αθλητή προς τα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να εμφανιστεί για πολλούς λόγους:

 1. Λόγω του γεγονότος ότι οι περιοχές που πλήττονται γίνει παχύτερο, χάνουν την αρχική τους εμφάνιση, παραμορφωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και η δωρεάν παπούτσια προσφέρει σημαντική δυσφορία κατά το περπάτημα. Κατά συνέπεια, ο πόνος μπορεί να αφορά όχι μόνο, ενώ το περπάτημα, αλλά μετά την αφαίρεση παπούτσια.
 2. Με την εξάπλωση των σπορίων, ο μύκητας συλλαμβάνει όλα τα νέα επικράτεια. Όταν εγχέεται στο μαλακό ιστό του νυχιού από τη μόλυνση συχνά υποφέρουν από απολήξεις νεύρων, η οποία εμφανίζεται πόνος, παροξυσμική ή παλλόμενο πόνο. Αν το σύμπτωμα που έχει προκύψει για το λόγο αυτό, η δυσφορία μπορεί να προκύψουν ακόμα και σε ανάπαυση.
 3. Ένα από τα σημάδια των ποδιών του αθλητή – η εμφάνιση των μικρών ρωγμών, και τις φουσκάλες στα δάχτυλα. Το δέρμα μπορεί να είναι πολύ κόκκινο, φλεγμονή, τα δάχτυλα θα γίνει πρησμένο. Λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα κλειστά παπούτσια εφίδρωση σε μεγάλο βαθμό, αυτές οι πληγές στα πόδια επουλώνονται πολύ αργά και συνεχώς άρρωστος.

Πώς να ξεκινήσετε ένα μύκητα των νυχιών στα πόδια μου

Η απώλεια και την αλλαγή στο χρώμα, η εμφάνιση της τραχύτητας, λέπτυνση ή πάχυνση της πλάκας, την απελασματοποίηση είναι το πρώτο σημάδι ενός μύκητα των νυχιών στα πόδια μου, που ταιριάζουν με τη Γενική περιγραφή. Ωστόσο, μια προσεκτική αυτο-διάγνωση της νόσου μπορεί να είναι ακόμη και να ταξινομούν. Για παράδειγμα:

πόνος στο μύκητα των νυχιών
 • Η μόλυνση με δερματόφυτα ξεκινά με το ελεύθερο άκρο της πλάκας. Η εμφάνιση της μούχλας, δείχνει ένα μικρό κίτρινο σημείο και την επιφάνεια των νυχιών, η οποία αρχίζει να αποσυντίθεται.
 • Για μαγιά-όπως μύκητες τυπικό της εγγύς μορφή – όταν η λοίμωξη ξεκινά από τη βάση. Το κύριο σύμπτωμα της ονυχομυκητίαση από Candida είναι φλεγμονή του το μαξιλάρι γύρω από το καρφί, το διαχωρισμό της επιδερμίδας, πόνος κατά την πίεση.
 • Λεκιασμένο φόρμα δάχτυλα σε πράσινο, καφέ ή μαύρο. Μόλυνση μούχλα εκδηλώνεται με τη μορφή κηλίδων, μικρές κουκίδες ή επιμήκεις πλάκες.

Τα πρώτα σήματα που έχετε μύκητα των νυχιών στα πόδια – τα συμπτώματα που εκδηλώνονται στην παρακείμενων μαλακών ιστών. Το δέρμα χάνει το φυσικό του χρώμα, κόκκινο ή κίτρινο, γίνεται λεπτό και εύκολα τραυματίες. Κατά κανόνα, ξεκινά με αυτό το μυκητιασικές διαδικασία. Με την πάροδο του χρόνου η ασθένεια μπορεί να φέρει σοβαρή ταλαιπωρία – να προκαλέσει την εμφάνιση από βαθιές ρωγμές, φαγούρα, φουσκάλες με υγρό.