Το δέρμα μύκητες στα πόδια: για τη θεραπεία της νόσου

Ερυθρότητα, ξεφλούδισμα του δέρματος των ποδιών, φουσκάλες και ρωγμές ανάμεσα στα δάχτυλα είναι τα κύρια συμπτώματα που συνοδεύουν τον μύκητα του δέρματος των ποδιών. Για να προσδιορίσει ο αιτιολογικός παράγοντας της μυκητιασική λοίμωξη και την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να είναι μόνο ειδικός-δερματολόγο, τόσο κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια από έναν γιατρό. Έγκαιρη θεραπεία βοηθά στην αποφυγή επιπλοκών και την ανάπτυξη χρόνιες μορφές της νόσου.

το δέρμα μύκητες στα πόδια

Τι είναι το δέρμα τους μύκητες των ποδιών

Ασθένειες που προκαλούνται από παθογόνους μικροσκοπικών μυκήτων, που αναφέρεται στην κλινική πράξη με μυκητιάσεις. Το δέρμα μύκητες στα πόδια ανήκει στην ομάδα των ringworm προκαλείται από παθογόνους μικροοργανισμούς του γένους Candida, ζύμες. Οι αιτιολογικοί παράγοντες της μυκητίασης ζουν στη φύση (στο έδαφος και τα φυτά), στο σώμα ή στα ζώα που παραμένουν ενεργές, στα ρούχα ή τα παπούτσια του ο άρρωστος.

Μοιάζει με ένα πόδι μύκητα

Μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλεί φλεγμονή του δέρματος σε σημεία εντοπισμού της μυκητιασική λοίμωξη. Τα κύρια είδη μυκητίαση των ποδιών είναι:

 • Ο μύκητας είναι το πέλμα του ποδιού, κατά την οποία η βλάβη είναι κόκκινο, φολιδωτό, το δέρμα ρωγμές. Συχνά ο ασθενής δεν βιώνει καμία ενόχληση, η οποία συμβάλλει στη διάδοση αυτού του τύπου της νόσου.
 • Το πόδι του αθλητή κατά την οποία η βλάβη εντοπίζεται στην καμάρα του ποδιού δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δαπέδου. Στις θέσεις των εστιών μόλυνσης το σχηματισμό των μικρών κυψέλες που διανέμεται στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του ποδιού, το άνοιγμα, σχηματίζοντας στην επιφάνεια του δέρματος διάβρωση και εξάνθημα από την πάνα. Η διαδικασία συνοδεύεται από φαγούρα και αίσθηση καψίματος. Μετά το άνοιγμα του φυσαλίδες (φυσαλίδες) η ασθένεια περνά στην παρακάτω φόρμα.
 • Μύκητες στο δέρμα των ποδιών, εντυπωσιακό το διάστημα μεταξύ των δακτύλων. Αυτή η μορφή της νόσου και είναι η πιο κοινή. Εκδηλώνεται με τη μορφή των ρωγμών, οι άκρες των οποίων καλύπτεται με ένα λευκό πλαίσιο ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Κατά κανόνα, αυτή η μορφή έχει μια μακρά πορεία χρόνιες και φτωχή ανταπόκριση στη θεραπεία.
 • Ο μύκητας το κάτω τμήμα του ποδιού ή το πόδι εκδηλώνεται με τη μορφή στρογγυλών κηλίδων του ροζ ή κόκκινο δέρμα που καλύπτεται με κλίμακες. Με την εξέλιξη της λοίμωξης εστίες της φλεγμονής αυξάνεται, η διαδικασία συνοδεύεται από έντονο κνησμό.

Τα συμπτώματα

Ανάλογα με τη μορφή της νόσου και την εντόπιση της φλεγμονής, η λοίμωξη συνοδεύεται από διαφορετικά συμπτώματα της μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά:

 • ξεφλούδισμα του δέρματος;
 • ελαφρά ή σοβαρή ερυθρότητα του δέρματος στην περιοχή της βλάβης;
 • φαγούρα;
 • αίσθημα καύσου;
 • συσκευασιεσ τυπου blister ή ρωγμές στο δέρμα.
τα σημάδια του δέρματος το μύκητα

Φουσκάλες στα δάχτυλα.

Το κύριο σύμπτωμα της μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών που προκαλείται από ένα μύκητα του γένους Candida, είναι η εμφάνιση φλυκταινών μεταξύ των δακτύλων, συνήθως ανάμεσα στον παράμεσο και το μικρό δάκτυλο. Η πορεία της νόσου συνοδεύεται από οίδημα του δίπλα στα δάχτυλα του δέρματος, σοβαρή περιοχές της ερυθρότητας με μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά τους. Φλεγμονή περιβάλλει το χείλος της επιδερμίδας, η οποία έχει εξαφανιστεί.

Τα πρώτα σημάδια

Ασθένεια του δέρματος των ποδιών είναι πάντα συνοδεύεται από μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά, η εμφάνιση των οποίων υποδεικνύει λοίμωξη του δέρματος από τα σπόρια των επιβλαβών μικροοργανισμών. Ζητήστε βοήθεια από έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • η εμφάνιση στο δέρμα στις πτυχές του το πόδι, ή μεταξύ των δακτύλων ρωγμές ή κυψέλες;
 • πάχυνση και σημαντική πάχυνση του δέρματος του δέρματος των ποδιών;
 • ερυθρότητα του δέρματος τμήματα, τους peeling;
 • αίσθηση καψίματος ή φαγούρα.

Λόγους

Η μόλυνση συμβαίνει για διάφορους λόγους, μετά από άμεση ή έμμεση επαφή του ασθενή με λοίμωξη του μεταφορέα ή τα προσωπικά του αντικείμενα, αντικείμενα οικιακής χρήσης. Παράγοντες κινδύνου για λοίμωξη από tinea των ποδιών περιλαμβάνουν:

 • πόδι διαταραχές της κυκλοφορίας και σχετικές ασθένειες (κιρσών);
 • εξασθενημένη Γενική ή τοπική ασυλία;
 • η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής;
 • η αποδυνάμωση των προστατευτικών συστημάτων του σώματος μετά από λήψη αντιβιοτικών;
 • η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, δέρμα
 • η παρουσία του δέρματος από μικροτραυματισμούς (γδαρσίματα, γρατζουνιές).

Οι κυριότεροι τρόποι μόλυνσης

Το δέρμα τους μύκητες των ποδιών, τα πόδια και τα πόδια μεταδίδεται από το φορέα του παθογόνου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από άμεση και έμμεση επαφή. Άμεση επαφή περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με τον ασθενή, ο μεταφορέας (ανθρώπου ή ζώου), μολυσμένο έδαφος ή τα φυτά. Στο πλαίσιο της έμμεσης επαφής λοίμωξη παρουσιάζεται μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα του ασθενή, τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα προσωπικά είδη υγιεινής.

Τύπων μυκητιασικών λοιμώξεων

Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια το είδος του μύκητα μπορεί να είναι μόνο ένα δερματολόγο με οπτική επιθεώρηση, τα δεδομένα που προσδιορίζονται από εργαστηριακές δοκιμές. Ανάλογα με το παθογόνο μυκητιασική λοίμωξη (ζύμες, μύκητες, μύκητες του γένους Candida) στο δέρμα των ποδιών, υπάρχουν πολλά σημαντικά είδη των ασθενειών, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • καντιντίαση των ποδιών;
 • πόδι του αθλητή;
 • trichophytosis των ποδιών;
 • ονυχομυκητίαση (καρφί μύκητας).
πώς να τη θεραπεία του δέρματος μύκητα

Παρά τη θεραπεία

Θεραπεία του δέρματος μύκητες στα πόδια είναι πολύ περίπλοκη θεραπεία, σε σοβαρές περιπτώσεις περιλαμβάνει τη χρήση τα εργαλεία του συστήματος για την από του στόματος χορήγηση. Μικρές βλάβες η έμφαση στην τοπική θεραπεία με αντιμικροβιακή και αντισηπτική παράγοντες. Σε οξείες μορφές της νόσου είναι επίσης εξοπλισμένα θερμά λουτρά για να ανακουφίσει τη φλεγμονή και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αναγκαίο να χειριστεί τα παπούτσια και τα ρούχα του ασθενούς με ειδικό λύσεις για να αποφευχθούν οι υποτροπές.

Εργαλεία συστήματος

Σύστημα για την από του στόματος χορήγηση διορίζονται σε περιπτώσεις αναποτελεσματικότητα των φαρμάκων της τοπικής δράσης, σε σοβαρές και προχωρημένες μορφές της νόσου. Μια πορεία από του στόματος φάρμακα κατά των μυκήτων ενδείκνυται για μυκητιασικές λοιμώξεις από τα βαθιά στρώματα του δέρματος, όχι μόνο να βοηθήσει στη θεραπεία της οξείας φάσης, αλλά και να αποφευχθεί η μεταφορά της ασθένειας σε χρόνια μορφή. Το σχήμα, τη διάρκεια της θεραπείας και η δοσολογία είναι που επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Θεραπεία με φάρμακα τοπικής δράσης δεν περιλαμβάνει μόνο τη χρήση των αντιμυκητιασικές κρέμες και αλοιφές, αλλά επίσης τη χρήση ειδικών σπρέι, σπρέι και λοσιόν. Η μορφή του φαρμάκου που έχει συνταγογραφηθεί από τον δερματολόγο, ανάλογα με τον τύπο του παθογόνου, η σοβαρότητα των βλαβών του δέρματος των ποδιών, το στάδιο της νόσου και τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Η διάρκεια της θεραπείας τοπικό φάρμακο μπορεί να κυμαίνεται από 2 εβδομάδες έως 3 μήνες.

Αντιμυκητιασική αλοιφή

Στη θεραπεία του μύκητα του δέρματος των ποδιών, στις περισσότερες περιπτώσεις, να συνταγογραφήσει μια αντιμυκητιασική αλοιφή όπως lamisil κρέμα ή τα ανάλογά της. Εφαρμόζεται για τα ναρκωτικά με τη μορφή αλοιφή ή κρέμα για το ξηρό δέρμα τακούνια ή άλλα μέρη του εντοπισμού της φλεγμονής, προηγουμένως προσεκτικά καθαρίζεται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, οποιαδήποτε άλλη ΕΠΙΔΡΟΜΉ. Τα διάφορα είδη της νόσου η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να κυμαίνεται από 2-3 εβδομάδες 2-3 μήνες.

Λαϊκές θεραπείες

Η χρήση λαϊκές θεραπείες θεραπεία είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση του θεράποντα ιατρού. Τα βασικά εργαλεία για μπάνια, κομπρέσες και εφαρμογές ενάντια στους μύκητες στο δέρμα των ποδιών είναι το ξύδι, την πρόπολη, τη σόδα, το τσάι από βότανα, σαπούνι. Πρακτική τις ακόλουθες διαδικασίες:

λαϊκές θεραπείες και πρόληψη
 • Λουτρά με ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και το αλάτι. 3 λίτρα νερό σε θερμοκρασία 36-40°C, χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Η διάρκεια της διαδικασίας – 10-15 λεπτά μετά το μπάνιο, ξεπλύνετε τα πόδια κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό. Χρησιμοποιείται σε οξείες μορφές του μύκητα μέσα σε 7 έως 10 ημέρες, δύο φορές την ημέρα.
 • Λοσιόν με αφέψημα βοτάνων. Για να προετοιμάσει το ζωμό, ανακατέψτε ίσες αναλογίες, αποξηραμένο φλοιό δρυός, καλέντουλα λουλούδια, φύλλα verbena officinalis. Για να προετοιμάσει το ζωμό 3 κουταλιές της σούπας. l. το μείγμα ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό, για να κρατήσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Κάντε μια κομπρέσα με την προκύπτουσα ζωμό τρεις φορές την ημέρα για 20-30 λεπτά.

Πρόληψη

Η κύρια μέθοδος για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων των ποδιών, είναι η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής σε δημόσιους χώρους, πισίνες, σάουνες, γυμναστήρια. Η συντήρηση της Γενικής και της τοπικής ανοσίας μετά από σοβαρή ασθένεια περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, βιταμίνες, επαρκή ανάπαυση και ύπνο, ισχύει επίσης και για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων.