Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από το μύκητα των νυχιών: αποτελεσματικές μεθόδους και τα μέσα για τη θεραπεία

Ερυθρότητα γύρω από το καρφί αναδιπλώνεται, την αλλαγή στη δομή του νυχιού πάχυνση, την καταστροφή, το σχηματισμό χτυπήματα, φαγούρα, κάψιμο: όλα αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ξεκάθαρα την εμφάνιση του μύκητα. Να ενεργεί σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να γρήγορα, αλλά ποια είναι τα μέσα για να το χρησιμοποιήσετε – δεν καταλαβαίνουν όλοι. Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από το πρόβλημα των φυσικών ενώσεων, ή να απαιτούν μια ισχυρή φαρμακευτική ναρκωτικά;

μύκητας των νυχιών πιάτο

Τι είναι το μύκητα των νυχιών

Ονυχομυκητίαση – μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από βλάβες του νυχιού παθογόνων ή ευκαιριακούς μικροοργανισμούς από το γένος των μανιταριών. Είναι ένα είδος μυκητιασική λοίμωξη. Μεταξύ των ασθενειών που επηρεάζουν το πόδι είναι η πιο κοινή. Παθογόνων μυκήτων νυχιών λοιμώξεις είναι:

 • δερματόφυτα;
 • epidermofitia;
 • microsporia.

Θα είναι δυνατή η θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια ή τα χέρια γρήγορα εξαρτάται από τη σοβαρότητα της βλάβης, ο όγκος της πληγείσας περιοχής και τον αριθμό των πλακών. Όχι λιγότερο σημαντικό είναι το είδος του πράκτορα και τη γενική υγεία. Η μόλυνση μπορεί να εκτεθεί σε όλους που συμμετέχουν, τα δημόσια λουτρά, σάουνες, πισίνες, ντουζιέρες (αναπαραγωγή του μύκητα εμφανίζεται σε υγρά κλίματα), αλλά και με την ανάπτυξη της νόσου παρατηρείται μόνο στο πλαίσιο της ανοσίας.

Πώς να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών

Ούτε μια μέρα, ούτε μια εβδομάδα με ονυχομυκητίαση δεν μπορείτε να χειριστείτε, ακόμα και αν έχετε αγοράσει το πιο ακριβό φάρμακο που υπόσχεται να γρήγορα να εξαλείψει το πρόβλημα. Οι δερματολόγοι λένε ότι το θεραπευτικό πρόγραμμα διαρκεί από 8 εβδομάδες σε ένα χρόνο. Το ακριβές χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση των νυχιών καθορίζεται από την ταχύτητα της regrowth στο χέρι μεγαλώνει γρήγορα στα πόδια του – αργά. Για να μειώσετε αυτή την περίοδο, οι ειδικοί συμβουλεύουν:

toenail μύκητας θεραπεία στο σπίτι
 • Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα και να μην περιμένουμε να απαλλαγούμε από το μύκητα χρησιμοποιώντας μόνο το 1ο εργαλεία (όπως και το φαρμακείο και την συνταγή της παραδοσιακής ιατρικής). Που χρειάζεται είναι να συνδυάζουν την τοπική και συστηματική θεραπεία.
 • Δύσκολο να διατηρηθεί η καλή υγιεινή – με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψει τη μόλυνση και μειώνει τον κίνδυνο της αύξησης της έκτασης της καταστροφής.
 • Μάθετε την ακριβή αιτία της νόσου: αν δεν απαλλαγούμε από αυτό, ο μύκητας μπορεί, επίσης, δεν είναι ιάσιμη.
 • Επισκεφθείτε το γραφείο των επαγγελματιών που ασχολούνται με λέιζερ καθαρισμού των επηρεαζόμενων μύκητας καρφί πλάκες: μπορείτε γρήγορα να εξαλείψει το φυτώριο των παθογόνων μικροοργανισμών, που βοηθά να διαπεράσει τις δραστικές ουσίες επιλεγμένα τοπικά προϊόντα.
 • Για να το κάνετε καθημερινή τακτοποίηση από την ελεύθερη άκρη – ο στόχος είναι η ίδια όπως σε θεραπεία με λέιζερ, επηρεάζεται μόνο μια μικρότερη περιοχή.

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο σπίτι

Να απαλλαγούμε από ονυχομυκητίαση, καθώς και τους επαγγελματίες για να διευθύνει θεραπευτικές διαδικασίες, είναι δυνατόν, αν είστε έτοιμοι για λίγους μήνες να ακολουθούν αυστηρά το πρόγραμμα που συντάσσεται από το γιατρό. Ένα μεγάλο μέρος των προετοιμασιών που απαιτούνται για την καθημερινή χρήση σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αν πρόκειται να γρήγορα να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Στο καθεστώς της θεραπεία στο σπίτι είναι πάντα παρούσα:

 • το βράδυ λουτρά με αντισηπτική, αντιμικροβιακή και αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις: αφαιρέστε την δυσάρεστη μυρωδιά, την ερυθρότητα, τον κνησμό, την πρόληψη της μόλυνσης των υγιών επιφάνεια του νυχιού και του δέρματος,
 • θεραπευτικά βερνίκια που χρησιμοποιούνται σε όλα τα νύχια, για να εμποδίζουν την είσοδο των μυκήτων στον αέρα και την πρόληψη της μόλυνσης των υγιών χώρων,
 • τα μπαλώματα – θα πρέπει να μαλακώσει και να βοηθήσει να αφαιρέσει γρήγορα το πληττόμενο μέρος *
 • συστηματική φάρμακα που βοηθούν να σκοτώσει το παθογόνο μέσα, αλλά τα δυσάρεστα συμπτώματα δεν καταργούν;
 • προληπτικά μέτρα για όλα τα μέλη της οικογένειας και του ασθενούς.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται εξωτερική εφαρμογή συνθέσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίσει το πιάτο του, να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό του μύκητα και να τον σκοτώσει, να εξαλείψει τα συμπτώματα της νόσου. Έχουν εφαρμοστεί στην καθαρή περιοχή, έτσι ώστε το πρώτο πόδια ή τα χέρια αιωρούνται, το ελεύθερο άκρο της είναι κομμένα. Μετά από ένα καλό ξηρό καρφιά και να εφαρμόσει ένα επιλεγμένο εργαλείο (ή τους ανθρώπους που είναι φαρμακείο). Μερικές από τις συνθέσεις μπορεί να εφαρμοστεί στη νύχτα, κάτω από τον επίδεσμο.

Ναρκωτικά

Αντιμυκητιασικά, ή φάρμακα για να βοηθήσει να απαλλαγούμε από παθογόνων μυκήτων, μόνο το 3 κατηγορίες. Σε όλα υπάρχουν φάρμακα για το εξωτερικό και από του στόματος χρήση και είναι επιθυμητό η τελευταία επιλογή επιλέχθηκε με το γιατρό σας. Συστηματική μακροχρόνια θεραπεία της onychomycosis δίνει πολλές δυσάρεστες παρενέργειες, γι ' αυτό είναι σημαντικό να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία που θα επηρεάσουν το συγκεκριμένο παθογόνο παράγοντα, έτσι ώστε όλοι οι κίνδυνοι θα υλοποιηθεί.

Το αντιμυκητιασικές κρέμες και αλοιφές

Προσπαθώντας να απαλλαγούμε από ονυχομυκητίαση στο αρχικό στάδιο μόνο τοπική θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται με αλοιφές, τζελ και κρέμες. Λειτουργούν σε σχετικά ασφαλείς ουσίες προκαλούν μόνο τοπικές ανεπιθύμητες αντιδράσεις έχουν έναν ελάχιστο αριθμό αντενδείξεις. Αν η ασθένεια δεν είναι σε λειτουργία, θα είστε σε θέση να απαλλαγούμε γρήγορα: μέσα σε 3-4 εβδομάδες.

Χάπια

Εάν πρόκειται για αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια ή τα χέρια, όχι μόνο για να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα, θα απαιτούν συστηματική θεραπεία με χάπια. Η επιλογή γίνεται από κοινού με το γιατρό σας, καθώς είναι πολύ τοξικό. Όλες αυτές οι δραστικές ουσίες έχουν ένα ευρύ φάσμα της δραστηριότητας, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μανιταριών, αλλά το αποτέλεσμα της θεραπείας γρήγορα που δεν θα δείτε τουλάχιστον έξι μήνες, όταν το πιάτο είναι ενημερωμένο.

Ο κατάλογος των ανεπιθύμητων ενεργειών που περιγράφονται στις οδηγίες για τα ταμεία, κυρίως συνεπάγεται αρνητική αντίδραση από το πεπτικό σύστημα. Δεν αποκλείεται δερματικό εξάνθημα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλαγές στη σύνθεση του αίματος κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας θεραπείας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών παρενεργειών από φάρμακα Ιτρακοναζόλη, τόσο αυτο-θεραπείας με τους απαγορεύεται.

η θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Θεραπευτικά βερνίκια

Υγρή συνοχή κάνει αυτή τη διατύπωση των μέσων-αντιμυκητιασικά πολύτιμο από τη θέση του διείσδυση στα βαθύτερα στρώματα του νυχιού: το βερνίκι νυχιών και το καθιστά γρήγορα στο μέγιστο βαθμό. Λόγω σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για τα παπούτσια, ρούχα, έπιπλα (όταν αγγίζετε τους). Η ταινία, που αποτελεί ένα βερνίκι που να εμποδίζει την είσοδο του οξυγόνου στην επιφάνεια του νυχιού, έτσι ώστε τα σπόρια των μυκήτων δεν αναπαράγει και να καταφέρουν να απαλλαγούμε από 2-3 ημέρες. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις από βερνίκια όχι, αλλά στα μεταγενέστερα στάδια της onychomycosis, είναι ανίσχυροι.

Διαδικασία των φαρμακούχων βερνίκια παίρνει χρόνο: πρώτο, να κάνει ζεστό μπάνιο, στον ατμό μετά από τα νύχια κομμένα, το ανώτερο στρώμα πλάκες ξύνεται με μια ελαφρόπετρα και αρχείο καρφιών. Τα εργαλεία μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα πρέπει να απολυμαίνονται. Μετά από όλα τα δάχτυλα (όχι μόνο για το μολυσμένο!) ομαλή ένα λεπτό στρώμα βερνίκι που στεγνώνει 3-5 λεπτά για να κάνει αυτή τη διαδικασία καθημερινά για 4-6 μήνες.

Χειρουργική μέθοδος

Σε μια τρέχοντας κατάσταση, να θεραπεύσει onychomycosis, ακόμη και με τη χρήση συστηματικών παραγόντων γίνεται δύσκολο. Το χαλαρό πιάτο δεν αποκαθίσταται, η πάχυνση μόνη της δεν θα εξαφανιστούν, τα εύθραυστα νύχια παύουν να αυξηθεί, και αν εκτός από αυτά τα προβλήματα σε μια ευρεία περιοχή των μυκήτων επίθεση (επηρεάσει ολόκληρο το νύχι, ή πολλές μαζί), ο γιατρός δίνει την κατεύθυνση της επιχείρησης. Γρήγορα να απαλλαγούμε από το τμήμα του ασθενή χειρουργικά είναι αν:

 • η εμφάνιση των κύστεων στις κοιλότητες της επιδερμίδας.
 • εκπαίδευση κάτω από τα νύχια υπερκεράτωση;
 • εξέλιξη της λοίμωξης, το ιστορικό του τραυματισμού του το καρφί.
 • εγγύς ονυχομυκητίαση (όταν η λοίμωξη είναι σε απόκλιση από το καρφί στη συνέχεια).

Χειρουργική επέμβαση για το μύκητα των νυχιών αποτελεί μια πλήρη λειτουργία για να απαλλαγούμε από την επιφάνεια του νυχιού εντελώς ή από ένα μικρό πληγείσα περιοχή. Η παραδοσιακή μέθοδος περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των εργασιών με τοπική αναισθησία, επειδή η διαδικασία είναι επώδυνη. Το αποτέλεσμα είναι η κάθαρση από το κρεβάτι καρφί, έτσι ώστε τυχόν τοπική φάρμακα θα διεισδύσουν βαθύτερα. Οι γιατροί συχνά συνταγογραφήσει την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση.

Λαϊκές θεραπείες

Συνταγές εναλλακτική ιατρική δεν θα δώσει το αποτέλεσμα το συντομότερο φαρμακευτικά δισκία και αλοιφές, αλλά είναι ασφαλέστερο και onychomycosis στο αρχικό στάδιο θα πρέπει να προσπαθήσει να πάρει μαζί τους. Φάρμακα που επηρεάζουν μυκητιασικές μικροοργανισμών, ένας μεγάλος αριθμός των:

 • σημύδα πίσσα *
 • Kombucha;
 • φικαρία (χυμός, μίσχους, φύλλα);
 • ξίδι.
 • το σαλικυλικό αλοιφή;
 • θάλασσα και το επιτραπέζιο αλάτι;
 • το σκόρδο φρέσκο
 • χρένο ρίζα;
 • το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού;
 • το βορικό οξύ.
 • η ρητίνη του φλοιού των βερίκοκο δέντρο.
λαϊκές θεραπείες

Ξύδι

Όξινο περιβάλλον για όλα τα είδη των μυκήτων μικροοργανισμών είναι ένα φυσικό εχθρό, έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την ασθένεια σε πρώιμο στάδιο. Αυτό χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον ξύδι Μήλου μηλίτη, ή ουσία, αραιωμένο έως 9% συγκέντρωση, για να αποφύγετε εγκαύματα οξύ (το δέρμα αρχίζει να κοκκινίζει, φαγούρα). Στο ερώτημα πώς να γρήγορα να απαλλαγούμε από το μύκητα των νυχιών με το ξίδι, οι γιατροί δίνουν αυτές τις συνταγές:

 • Υγράνετε τη γάζα στο ξύδι, σκουπίστε το βράδυ πληγείσες περιοχές, να φοράτε γάντια ή κάλτσες έτσι ώστε να μην δώσει το όχημα για να εξατμιστεί.
 • Απολαύστε το ξύδι με μια πατσαβούρα βαμβακιού, εφαρμόστε να πληγείσα περιοχή, ασφαλή με γύψο ή επίδεσμο. Αφαιρέστε μετά από 8 h. Επαναλάβετε κάθε βράδυ για εβδομάδες.
 • Χτυπάμε 3 αυγά πρωτεΐνη με ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι και οινόπνευμα, εφαρμόστε το κάτω από τον επίδεσμο για την πληγείσα περιοχή.

Σκόρδο

Ψιλοκομμένο φρέσκο σκελίδα σκόρδο να το πηλού και αναμειγνύεται σε μια σταγόνα φυτικό έλαιο, μπορείτε να πάρετε ένα μείγμα που εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή του νυχιού. Κορυφή βάλει σίγουρα ένα επίδεσμο και αφήστε τη μάσκα μέχρι το πρωί (διαδικασία που γίνεται το βράδυ μετά το μπάνιο). Εναλλακτική επιλογή: συμπίεση μέσω του τύπου, μερικές σκελίδες σκόρδο, ανακατέψτε 1:1 με οινόπνευμα για να χειριστεί τα νύχια σας πρωί και βράδυ.

Το ιώδιο

Ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες ήταν ο λόγος που το ιώδιο εμπειρογνωμόνων έχει αναφερθεί ως μια λαϊκή θεραπεία για το μύκητα των νυχιών είναι ιδιαίτερα συχνές: βοηθά να γρήγορα να σταματήσει την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, εάν η πληγείσα περιοχή είναι έως και 30% της επιφάνειας της πλάκας. Υπάρχουν 2 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ιώδιο για να απαλλαγούμε από το μύκητα (θεραπεία διαρκεί ένα μήνα):

 • Ισχύει για τα άρρωστα καρφί κάθε 1 σταγόνα μία φορά την ημέρα.
 • Να σας παρουσιάσω 2-3 σταγόνες σε κάθε μπάνιο, ανάμειξη με διάλυμα χλωριούχου νατρίου ή θαλασσινό αλάτι και μαγειρική σόδα (1 κουταλιά της σούπας. σε 0,5 λίτρο ζεστό νερό) και να κρατήσει τα πόδια σας ή τα χέρια σας μέσα για μισή ώρα.

Πρόπολη

Το αλκοόλ βάμμα πρόπολης για να απαλλαγούμε από ονυχομυκητίαση χρησιμοποιείται τοπικά ως συστατικό λουτρά και λοσιόν – όλες οι διαδικασίες κάνω το βράδυ. Σε ισχύ είναι κοντά σε Yoda, αλλά λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Για μια ισχυρότερη επίδραση στο πρόβλημα, το πόδι ή το χέρι βουτηγμένο σε σόδα ή αλάτι μπάνιο, και, στη συνέχεια, εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα:

 • Εμποτισμένη γάζα βάμμα πρόπολης, εφαρμόζεται στην πληγή περιοχή, τυλίξτε. Αλλαγή του επίδεσμο καθημερινά.
 • Αναμείξτε τα βάμματα σε μισό με βούτυρο, το βάζουμε στο βαμβάκι για να το καρφί. Αφαιρεθεί μετά από 10-12 h.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Τοπική εφαρμογή αυτό το ήπιο αντισηπτικό είναι παρόμοια και για τα άλλα ταμεία καθεστώτα. 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου ή απολαύστε μια μπατονέτα για να εφαρμοστούν ως κατάπλασμα ή την έθαψε στο καρφί κοιλότητα. Τα χέρια συμπιέζει αναμονή 15 min., στα δάχτυλα από το αριστερό τους για μια ώρα. Η διαδικασία γίνεται σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, πάντα μετά από ένα ζεστό μπάνιο.

Χυμοί λαχανικών

Τα κρεμμύδια και το χρένο ρίζα είναι ένα μεγάλο φυσικό αντισηπτικό που λόγω του μεγάλου αριθμού των phytoncides βοηθήσει να απαλλαγούμε από παθογόνους μικροοργανισμούς. Πρέπει να αφαιρέσετε το δέρμα ή το φλοιό, το άλεσμα και το υπόλοιπο με ένα μαχαίρι, συμπίεση μέσω cheesecloth. Ο χυμός που προκύπτει μείγμα στο μισό κοτόπουλο, λίπος ή βούτυρο, η χρήση της σύνθεσης ως θεραπευτικής αλοιφής. Μπορεί να εφαρμοστεί το βράδυ κάτω από τον επίδεσμο μέχρι το πρωί.

αιθέριο έλαιο κατά των μυκήτων

Αιθέρια έλαια

Αντιβακτηριακός, αντι-φλεγμονώδη, διεγείροντας την αναγέννηση – όλες αυτές οι ιδιότητες των αιθέριων ελαίων χρήσιμο στη θεραπεία της onychomycosis. Χρησιμοποιούνται, επίσης, με τη μορφή συμπιέζει ή λουτρά. Η πιο αποτελεσματική συνταγή για το μύκητα των νυχιών: το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού και βαζελίνη (ή γλυκερίνη), Ηνωμένες σε ίσες αναλογίες, τρίβονται στο καρφί πιάτο μετά το βράσιμο στον ατμό. Κορυφή βέβαιος να φορούν κάλτσες ή γάντια. Επίσης χρησιμοποιείται fir πετρελαίου, κέδρος, λεβάντα, δεντρολίβανο.

Πρόληψη

Γρήγορα να απαλλαγούμε από το onychomycosis θα πετύχει μόνο παράλληλα με τη θεραπεία τα προληπτικά μέτρα που αφορούν την προσωπική υγιεινή. Ο ασθενής θα πρέπει να έχετε καθημερινά, να φοράτε καθαρές κάλτσες, και βρώμικο για να πλύνετε με ένα διάλυμα με σαπούνι και σόδα, και να κολλήσει με διάφορους κανόνες:

 • Για να αποτρέψει το πόδι του αθλητή, εάν είναι απαραίτητο τη θεραπεία τα πόδια με σκόνη ταλκ.
 • Χρησιμοποιώντας τη δική σας πετσέτα και Παντόφλες.
 • Λαβή μέσα παπούτσια με αντισηπτικά κάθε μέρα.