Φικαρία θεραπεία του μύκητα των νυχιών

Φικαρία είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυτά που βρίσκονται συνήθως στα δάση, κατά μήκος μονοπάτια στον κήπο. Όταν κατεστραμμένα φύλλα ή μίσχους από το φωτεινό κίτρινο ή πορτοκαλί χυμό. Αυτό το υγρό είναι αποτιμώνται στη λαϊκή ιατρική, επειδή μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια, μύκητες, ιούς και άλλες παθολογικές οργανισμών.

απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών

Οι μοναδικές ιδιότητες του φικαρία

Τα φύλλα και τους μίσχους του αυτό το βότανο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Μερικά από αυτά συμβάλλουν στο καρφί – για παράδειγμα, βιταμίνες Α και C. Μερικοί παλεύουν με την ασθένεια. Οργανικά οξέα – μια εξαιρετική πρόληψη από ρωγμές και ραγισμένα νύχια.

Χρήση φικαρία για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών με διαφορετικούς τρόπους:

 1. Φρέσκο χυμό είναι το πιο πολύτιμο προϊόν, δεδομένου ότι απαιτεί τη παρουσία του ένα φρέσκο φυτό κάθε μέρα. Ιδανικό για όσους έχουν την ευκαιρία κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα για να επισκεφθείτε μέρη της ανάπτυξης του φυτού.
 2. Φυτικό φαρμακείο συλλογή φικαρία. Αν η ασθένεια εκδηλώθηκε το χειμώνα ή μια αυστηρά κάτοικος της πόλης και μην περιμένετε να βρείτε αυτό το φυτό, μπορείτε να αγοράσετε τα αποξηραμένα φύλλα και στελέχη του φικαρία στο φαρμακείο. Είναι φθηνά και πωλούνται παντού (περίπου 50 ρούβλια ανά πακέτο).
 3. Βάμμα του φικαρία για το αλκοόλ. Επίσης πωλούνται στο φαρμακείο σε φιάλες από σκούρο γυαλί, 30mm, 50 mm.
 4. Το πετρέλαιο φικαρία – συμπυκνωμένο χυμό φυτά με τις πρόσθετες ύλες των πετρελαιοειδών. Μια μεγάλη εναλλακτική λύση για φρέσκο χυμό.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε φικαρία για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, πρέπει να τροφοδοτηθεί.

Η προπαρασκευαστική φάση

Ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την επεξεργασία καρφιών φικαρία βοηθά το φάρμακο να διεισδύσει στο νύχι, όσο είναι δυνατόν να τη βλάβη. Ο μόνος τρόπος που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με το μύκητα και να σταματήσει την ανάπτυξή της.

Εκπαίδευση αποτελείται από 3 στάδια:

 1. Κόβετε τα νύχια σας όσο το δυνατόν συντομότερη.
 2. Να προετοιμάσει ένα μπάνιο για τα νύχια. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το ζεστό νερό, ρίχνουμε τη σόδα σε ποσοστό 1 κουταλάκι του γλυκού σε μισό λίτρο νερό, προσθέστε μια κουταλιά σαμπουάν, υγρό σαπούνι ή αφρόλουτρο. Μουλιάστε στο μπάνιο τα νύχια για 15-20 λεπτά.
 3. Στεγνώστε με μια πετσέτα τα πόδια. Χρησιμοποιώντας ψαλίδια και άλλα εργαλεία, να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από το λίπος αυξήσεις.

Εκτός από τα λουτρά, με μαγειρική σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο με το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το ξύδι ή το χαμομήλι.

Το προπαρασκευαστικό στάδιο είναι πολύ σημαντικό, καθώς επιτρέπει να επιταχύνει τη θεραπεία 2-3 φορές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φικαρία για τη θεραπεία του μύκητα

Φικαρία για τη θεραπεία του μύκητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Κάθε ένα από αυτά έχει την αποτελεσματικότητά της. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η θεραπεία της λαϊκής ιατρικής είναι καλύτερο να γίνεται σε πρώιμο στάδιο. Με περισσότερο τρέξιμο μύκητα φικαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στη σύνθετη θεραπεία, και η κύρια μέθοδος για τη θεραπεία θα πρέπει να συνταγογραφείται αλοιφές, χάπια και άλλα φάρμακα.

η θεραπεία με φικαρία μύκητα

Αλοιφή φικαρία

Για να κάνετε την αλοιφή της φικαρία όλους τους κανόνες που απαιτούνται φρέσκο χυμό του φυτού. Συν αλοιφή στο ψυγείο θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Έτσι, πάω να συλλέγουν φικαρία. Το κύριο πράγμα που πρέπει να ξέρετε κατά την αναζήτηση για τα φαρμακευτικά φυτά είναι το μέρος όπου φύεται. Φικαρία αρέσει υγρό χώμα, έτσι ώστε να κατοικεί πλούσια σε ποτάμια και λίμνες στα πεδινά.

Η συλλογή είναι καλύτερο να γίνεται με γάντια και προστατευτική ενδυμασία. Ή ότι δεν σας πειράζει φωτεινό πορτοκαλί χυμό είναι πολύ σκληρό χώμα και μπορεί να χαλάσουν τα πράγματα.

Συλλέξτε φικαρία με τα στελέχη, καθώς περιέχουν περισσότερο χυμό από τα φύλλα. Κάνετε αυτό γρήγορα. Το καλύτερο και πιο χρήσιμο φικαρία κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Στο σπίτι με τη βοήθεια ενός μπλέντερ αλέθουμε και πιέστε το χυμό μέσα από ένα σουρωτήρι.

Το δεύτερο συστατικό για την αλοιφή είναι βαζελίνη. Μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Ανακατεύουμε τη βαζελίνη με το χυμό του φικαρία, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και το κατάστημα σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος. Αυτή η αλοιφή είναι μια περιοχή που βολεύει, παλτό τα νύχια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των κονδυλωμάτων, έκζεμα, ακμή, κονδυλώματα και άλλες ασθένειες του δέρματος.

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη με βάση αλοιφές που μπορείτε να πάρετε λίπος χήνας.

Ένα αφέψημα της φικαρία

Για να προετοιμάσει ένα συμπυκνωμένο αφέψημα του φικαρία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φύλλα και μίσχους. Αν δεν είναι σε φόρμα και φαρμακείο συλλογή, αλλά η ποιότητα του ζωμού θα είναι χαμηλότερη. Έτσι, πάρτε φικαρία, το κόβουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Καλύψτε με νερό, έτσι ώστε τα φύλλα του ήταν εντελώς βυθισμένη στο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, το ζωμό στέλεχος. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 10 ημέρες. Είναι λιπαίνετε τα νύχια με μια μπατονέτα 3-4 φορές την ημέρα.

Ο ζωμός μπορεί να προστεθεί όταν ατμό πόδια για να προετοιμαστούν για την εφαρμογή κρέμες και την πρόληψη και για τη θεραπεία των πληγών και εκδορών. Μπορεί να αντικαταστήσει μια ποικιλία των αντισηπτικών.

Βάμμα του φικαρία

Βάμμα του φικαρία, μπορείτε να αγοράσετε στο φαρμακείο, αλλά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

Σημαντικός κανόνας: φρέσκο φικαρία είναι πάντα δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για να προετοιμάσει το βάμμα του φικαρία για το αλκοόλ χρειάζεται το φρέσκο φυτό και το αλκοόλ. Σε ένα γυάλινο βάζο λιώνουμε τα φύλλα και τους μίσχους, καλό θα είναι να τους κόψουμε σε 1 ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη αλκοόλης, ανακατεύουμε καλά, κλείστε με ένα σφιχτό καπάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ο λόγος του όγκου των φύλλων το αλκοόλ θα πρέπει να είναι περίπου 1 προς 2. Μπορείτε να κάνετε την λύση πιο συγκεντρωμένη, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για τη θεραπεία των νυχιών πλάκες των ποδιών, ή λιγότερο συμπυκνωμένο, αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστεί θεραπεία του δέρματος.

Εφαρμόστε το βάμμα του φικαρία μπορεί να είναι έως και 5 φορές την ημέρα για να καρφιά toe για 5 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτή τη φορά, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι αρκετά για τη θεραπεία της φικαρία, ή θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην παραδοσιακή ιατρική.

Μπάνιο με φικαρία

μπάνιο με φικαρία

Μπάνιο με φικαρία όχι μόνο να βοηθήσει να νικήσει το μύκητα, αλλά και να απαλλαγούμε από υπερβολική εφίδρωση ποδιών, δυσάρεστη οσμή, κάλους, κάλους και τα σπιρούνια. Για τους δίσκους αυτό το φαρμακευτικό φυτό κατάλληλο βάμμα, αφέψημα ή φρέσκο χορτάρι φικαρία.

Κουταλιά της σούπας από το φαρμακείο συλλογή φικαρία ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και αφήστε το καπάκι για 40 λεπτά. Ρίχνουμε το διάλυμα που προκύπτει στο λουτρό ποδιών. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι περίπου 40-50 βαθμούς. Κρατήσει τα πόδια 15-30 λεπτά, ανάλογα με το στάδιο του μύκητα. Για να ενισχύσει το αποτέλεσμα, και τα φυτά, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του πικραλίδα ρίζες, χαμομήλι, St.wort του Ιωάννη.

Βάμμα του φικαρία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για λουτρά από τους μύκητες των νυχιών. Προσθέστε λίγο βάμματος σε ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ιώδιο.

Στο λουτρό μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο χυμό φικαρία. Για το σκοπό αυτό, οι ρίζες και τα φύλλα αλέθονται σε ένα μπλέντερ και όλη η μάζα, δεν φιλτράρισμα, προσθέστε στο νερό.

Στα λουτρά κάνουν τη διαφορά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με αλοιφή κατά του μύκητα. Μετά το μπάνιο, σκουπίστε τα πόδια στεγνά, λιπάνετε τους με κρέμα και φορέστε κάλτσες. Είναι η περίπλοκη θεραπεία δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία των toe καρφί μύκητας.

Το πετρέλαιο φικαρία

Το πετρέλαιο φικαρία είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο προϊόν που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Έχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Αναγέννηση;
 • Κατά φαγούρα;
 • Κατά το σχηματισμό του μύκητα;
 • Αντιβακτηριακή;
 • Αντιμικροβιακή;
 • Την επούλωση των πληγών.
 • Αντισηπτικό?
 • Αναλγητικό;
 • Αντι-φλεγμονώδη.

Το πετρέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά, αλλά πριν το πιείτε, διαβούλευση του γιατρού.

Για να κάνουν το λάδι της φικαρία μπορεί να γίνει με 3 τρόπους.

 1. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα ωμά φικαρία. Αυτό είναι το καλύτερο κατάλληλο για το σκοπό αυτό, τα άνθη του φυτού. Κλείστε το καπάκι σφιχτά, και μόλις το λάδι έχει κρυώσει, το βάζουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Χρησιμοποιήστε το λάδι σε 3-4 ημέρες.
 2. Το πετρέλαιο και το φικαρία μικτή, βάλτε σε ένα λουτρό νερού και θερμαίνεται για περίπου 2 ώρες, που δεν επιτρέπει το βούτυρο να βράσει. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμάσει το πετρέλαιο, όπως σε ένα λουτρό νερού δίνει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των φυτών.
 3. Το πετρέλαιο και τα λουλούδια του φικαρία, ανακατέψτε και βάλτε σε ένα ζεστό μέρος – για παράδειγμα, κάτω από την μπαταρία. Μια εβδομάδα αργότερα, το λάδι είναι έτοιμο για χρήση.

Εφαρμόστε το προϊόν στην επιφάνεια του νυχιού, και γρήγορα θα απαλλαγούμε από το μύκητα. Μπορεί επίσης να τρίβονται στο δέρμα γύρω από τα νύχια, για την πρόληψη της νόσου να εξαπλωθεί περαιτέρω. Θεραπεία πετρελαίου της φικαρία υγιή νύχια για την πρόληψη.

Φικαρία με ιώδιο

Φικαρία είναι καλή και σε συνδυασμό με άλλες ουσίες. Για παράδειγμα, η ανάμειξη ενός διαλύματος φικαρία με ιώδιο, θα λάβετε μια μοναδική θεραπεία ενάντια σε μύκητες των νυχιών. Μπορείτε να το προσθέσετε σε λουτρά ή χρησιμοποιώντας μπατονέτες ισχύουν για τα νύχια 2-3 φορές την ημέρα.

Πλεονεκτήματα φικαρία με ιώδιο:

 • το χαμηλό κόστος και για τα δύο προϊόντα;
 • φυσικότητα;
 • υγεία ασφάλεια *
 • αύξηση της δράσης και των δύο φαρμάκων σε συνδυασμό.

Όταν χρησιμοποιείτε λουτρά φικαρία με ιώδιο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ιώδιο στεγνώνει το δέρμα, έτσι ώστε, μετά τη διαδικασία για τη θεραπεία του δέρματος με την κρέμα, και το καρφί μύκητας κρέμα.

βάμμα του φικαρία

Φικαρία με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ένας μοναδικός τρόπος για να καταστρέψει το μύκητα των νυχιών στα δάχτυλα – εφαρμόστε φικαρία με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μίγμα 1: 1 υπεροξείδιο του και βάμμα του φικαρία (το χυμό, το λάδι και το λίπος με μια μπατονέτα πληγείσες περιοχές των νυχιών. Και τα δύο φάρμακα διαπερνούν η φλεγμονή πιο γρήγορα αν κάνεις ένα αλατισμένο λουτρό. Ανά λίτρο νερού πάρτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι της θάλασσας. Η διάρκεια του λουτρού θα είναι περίπου 30 λεπτά.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από την εφαρμογή του χυμού του φικαρία.

Φικαρία λεμόνι

Δεδομένου ότι οι μύκητες δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε ένα όξινο μέσο για την καταπολέμησή τους χρησιμοποιείται κιτρικό οξύ, βορικό οξύ, ο χυμός λεμονιού. Ο τελευταίος έχει ένα φειδωλοί επίδραση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία μυκήτων, ακόμη και σε παιδιά. Ο χυμός του φικαρία θα ενισχύσει την επίδραση και θα σας βοηθήσει να θεραπεύσει την ασθένεια πολύ πιο γρήγορα.

Για να προετοιμάσει το φάρμακο, θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό του φικαρία. Τα ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάστε ένα λουτρό ποδιών, όπου μπορείτε να προσθέσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου και ένα μεγάλο μέρος του μείγματος. Ενυδατώστε τα πόδια για 20 λεπτά στο μπάνιο και, στη συνέχεια, στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Το υπόλοιπο χυμό ισχύουν για τα νύχια. Να φοράτε καθαρές κάλτσες βαμβακιού.

Προσπαθήστε τουλάχιστον 2 ώρες μετά από να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο, για να μην φοράτε παπούτσια.

Πρόληψη

Μετά από όλα τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί, είναι πολύ νωρίς για να χαλαρώσετε. Το toe καρφί μύκητας – μια ασθένεια γνωστή για την επανάληψη. Και, τέλος, να μέρος με αυτό, είναι αναγκαίο να δαπανήσει προληπτική θεραπεία σε 3-5 εβδομάδες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το χυμό του φικαρία. Λιπαίνετε τους με καρφιά μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από το κρεβάτι, ή να κάνετε καθημερινά 2 λουτρό σε αφέψημα από φικαρία.

Θεραπεία φικαρία το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών

Κατά το αρχικό στάδιο της toe καρφί μύκητας είναι θεραπεύσιμη με τις παραδοσιακές μεθόδους είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι όταν η νόσος είναι ήδη σε λειτουργία. Πώς να καθορίσει το αρχικό στάδιο του μύκητα των νυχιών στα πόδια σου; Δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Καρφί ελαφρώς αλλάξει το χρώμα;
 • Το καρφί έγινε πιο εύθραυστο, αλλά δεν πήξει;
 • Υπήρχε μια μικρή φαγούρα.

Αν αυτά τα σημάδια είναι μέτρια, είναι λογικό να προσπαθήσει να θεραπεύσει τον μύκητα διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Χρησιμοποιήστε κρέμα ή αλοιφή για μύκητες θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Φικαρία σε προχωρημένο στάδιο του μύκητα

καρφιά φικαρία

Δυστυχώς, η θεραπεία με φικαρία προχωρημένο στάδιο μύκητες των νυχιών δεν θα φέρει ορατό αποτέλεσμα. Η παρατεταμένη ασθένεια, δεν θα πάει μακριά αν δεν δείτε ένα γιατρό, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει αποτελεσματικά φάρμακα. Φικαρία σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ως δευτερεύουσα μέθοδος απολύμανσης στη θεραπεία κρέμες, αλοιφές και χάπια.

Θεραπεία πρόγνωση

Πρόγνωση στη θεραπεία του μύκητα των νυχιών φικαρία ευνοϊκές, ειδικά αν καταφέρει να εντοπίσει το πρόβλημα σε πρώιμο στάδιο. Φικαρία – το φυτό είναι δηλητηριώδες, τόσο μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνο. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί όχι συχνότερα από 3 φορές την ημέρα. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης εμφανίζονται στην 8-10 ημέρα της θεραπείας.

Στη θεραπεία του προχωρημένου σταδίου της θεραπείας φικαρία δεν χρησιμοποιείται λόγω της χαμηλής αποδοτικότητας.