Πώς να θεραπεύσει μύκητα στα πόδια: φαρμακείο και λαϊκές θεραπείες

Μυκητιακή ασθένεια είναι εύκολο να πιάσει, αλλά να απαλλαγούμε από αυτό, θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Η ασθένεια είναι σε προχωρημένο στάδιο συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις και δυσκολία στην θεραπεία. Για να αποδείξει καλά-καλλωπισμένο πόδια – ένα αρκετά εύκολο έργο, αλλά είναι σημαντικό να μην πάρετε είναι ότι ο αριθμός της μετάδοσης της λοίμωξης είναι τεράστια! Πώς να αναγνωρίσετε και πώς να την θεραπεία του μύκητα στα πόδια σου; Αυτό μπορείτε να μάθετε από το άρθρο.

τους μύκητες των ποδιών

Τι είναι το πόδι μύκητα;

Μυκητιάσεις – μια ασθένεια που προκαλείται από μύκητες παράσιτα. Η ασθένεια πιο συχνά επιτυγχάνει ακριβώς τα πόδια και τα νύχια. Υπάρχουν ένα τεράστιο αριθμό παθογόνων, είναι σε θέση να μολύνει τα ζωντανά πλάσματα, αλλά μερικά είδη μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μύκητες:

 • που μεταδίδονται από τα άρρωστα στα υγιή, μολυσμένα άτομα μπορεί να είναι μόνο;
 • το εκπληκτικό δεν είναι μόνο για ανθρώπους και ζώα *
 • Candida – μια ειδική ομάδα μαγιά-όπως μικροοργανισμών,..

Τύποι και συμπτώματα των ποδιών του αθλητή

Υπάρχουν τέσσερις τύποι μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών. Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τη μορφή του μυκητιάσεις.

Μεσοδακτύλιες θέα

Το πιο κοινό πρόβλημα είναι μύκητες στη φύση, που είναι το πιο εύκολο να αναγνωρίσει. Συνήθως aktiviziruyutsya στη θερμή περίοδο του έτους, επειδή η στάση εφίδρωση αυξάνει – ενεργοποιεί την αναπαραγωγή και ταχεία ανάπτυξη των μικροοργανισμών που συνεχίζουν να σπάσει το δέρμα.

Πιο συχνά μολυνθεί με πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα (συνήθως 4 ή 5), αλλά στη συνέχεια η ασθένεια περνά σε άλλους.

Αυτό το είδος του αθλητή μπορεί να είναι ξηρή ή υγρή. Στην πρώτη του μορφή, το δέρμα κοκκινίζει και παίρνει ερεθισμένο, τότε το λατρεύει. Να εξαφανιστούν από τον κόσμο της. Με την πάροδο του χρόνου, οι ρωγμές που ενίοτε αιμορραγούν. Ένοχος, και ο ψυχολογικός παράγοντας – μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο με την αφαίρεση όλα τα χαλαρά σωματίδια του δέρματος, θα απαλλαγούμε από τη νόσο. Αυτό και μόνο προκαλεί επιπλοκές.

Εξάλλου, μέσα από μικρές ρωγμές διεισδυτική άλλες ασθένειες λοιμώδους φύσης. Αν ξένων βακτηρίων θα επηρεάσει πληγές, μυκητιασική λοίμωξη θα είναι πιο δύσκολο για τη θεραπεία.

Κλάμα μορφή είναι γνωστή από το οίδημα και το πρήξιμο των ποδιών. Το δέρμα γίνεται λευκό ή πρασινωπό, μερικές φορές στάζει πύον. Υπάρχουν καύση και έντονο κνησμό. Μυκητίαση στα δάχτυλα είναι πάντα συνοδεύεται από πόνο, και τη δράση των μικρο-οργανισμών επικεντρώνεται κυρίως στο μπροστινό τμήμα του πέλματος, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει υγιές.

Φολιδωτό εμφάνιση

Στη μορφή αυτή η στάση είναι καλυμμένο με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το οποίο συνεχίζει να ξεκολλήσουν. Ήταν γι 'αυτό το είδος", δήλωσε, "πόδι του αθλητή" – κλιμακώνεται για να χωρέσει σε ένα άκρο του ολόκληρο το πόδι. Συχνά περαιτέρω εκδηλώνεται το καλαμπόκι, το οποίο προκαλεί αύξηση του πόνου αρκετές φορές.

Ο μύκητας είναι σε θέση να πάει σε μια σοβαρή μορφή της onychomycosis. Τα πρώτα σημάδια:

 • η απώλεια της διαφάνειας, την απόκτηση του μπλε, πράσινο, καφέ, ή ακόμη και το μαύρο (ανάλογα με το είδος των μικροοργανισμών);
 • η παραμόρφωση της πλάκας;
 • το νύχι αρχίζει να καταρρέει.

Για τη θεραπεία ονυχομυκητίαση είναι αρκετά δύσκολο, οπότε με τα πρώτα συμπτώματα επικοινωνήστε με το γιατρό σας – αυτό θα αποτρέψει την χειρουργική επέμβαση.

είδη από μύκητες των ποδιών

Φυσαλιδώδης μορφή

Αυτή η μορφή της μυκητιασική λοίμωξη συμβαίνει λιγότερο συχνά. Εκδηλώνεται με τη μορφή της φυσαλίδες που γεμίζουν με ένα άχρωμο υγρό. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται θολό, και οι φυσαλίδες σκάνε και έλκη ενωθούν, να συγχωνεύονται, σχηματιστεί από διάβρωση του δέρματος.

Η νόσος είναι εντοπισμένη, όχι μόνο για τα πόδια αλλά και το μοσχάρι. Έτσι, στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε συχνά τεράστια γκρι και ροζ σημεία, που ονομάζεται φυσαλίδες, η οποία ξέσπασε.

Φυσαλιδώδους μύκητας έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – η διείσδυση των βακτηρίων και των ιών στο πληγές. Αυτό περιπλέκει τη θεραπεία, και η ασθένεια γίνεται πιο σοβαρή – ενισχυμένα πόνο, αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. Πόδια πρήζονται.

Η κονιοποιημένη μορφή

Το πιο δύσκολο για τη διάγνωση μορφή μυκητιάσεις. Ο λόγος είναι η αορατότητα των συμπτωμάτων. Τι είναι το παρελθόν; Υπάρχουν μικρές ρωγμές ανάμεσα στα δάχτυλα, ελαφρά ερυθρότητα, το οποίο δεν μπορεί να αναγνωριστεί για πρώτη φορά στο σπίτι. Το δέρμα φαίνεται ως εάν πασπαλίζονται με αλεύρι.

Πρόσθετες ενδείξεις είναι φαγούρα και κάψιμο, μικρή δυσφορία κατά το περπάτημα. Αυτή η μορφή του αθλητή πιο συχνά διαγιγνώσκεται μόνο κατά την εναλλαγή στην ονυχομυκητίαση. Από την οποία είναι αδύνατο να αγνοήσει την ασθένεια; Από την παραμόρφωση των πλακών, όταν τα νύχια αρχίζουν να καταρρεύσει και να πέσει.

Αιτίες των μυκητιασικών λοιμώξεων

Όπως γνωρίζετε, το ανθρώπινο δέρμα καλύπτεται με ένα ειδικό αόρατο φιλμ, το οποίο χρησιμεύει ως ανθρώπινη ασπίδα. Μικροοργανισμών aktiviziruyutsya, να εξαπλωθεί και να διεισδύσουν βαθύτερα, όταν διαταράσσεται το προστατευτικό στρώμα. Έτσι, συχνά οι γιατροί συνιστούν να επαναφέρετε το ανοσοποιητικό σύστημα να μύκητα εν μέρει αποδυνάμωσε την επιρροή της – τότε η θεραπεία θα είναι πιο αποτελεσματική.

Σημαντικό! Μέρη όπου μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε μορφή μυκητιασικές λοιμώξεις, αφθονούν. Είναι γνωστό σε όλες τις δημόσιες πισίνες, λουτρά και σάουνες. Μικροοργανισμών νιώθω καλά σε αυτές τις συνθήκες: είναι υγρό, θερμό και εστίες μόλυνσης είναι σπάνια καθαρίζονται. Δικαστή για τον εαυτό σας στο ντους δεν θα συνεχώς σκουπίστε λακκούβες με νερό, και λιμνάζουν, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και θέρμανση, εμφανίζεται ένα μύκητα. Χτυπάει το κεραμίδι, το οποίο στη συνέχεια να γίνει γυμνά πόδια.

Ένα σαλόνι ομορφιάς μπορεί επίσης να προκαλέσει μυκητίαση. Ειδικά για ένα πεντικιούρ, αλλά είναι απαραίτητο να αναλάβει τη φροντίδα του και τις διαδικασίες σχετικά με το χέρι. Αν τα εργαλεία δεν απολυμαίνεται, υπάρχει απολύτως μολυσμένο με μικροοργανισμούς. Τα σωματίδια του δέρματος που ξεκολλάει σχετικά με τα πόδια σε έναν ασθενή με μυκητιάσεις, και στη συνέχεια να έχουν πέσει μακριά, να εγκατασταθούν στα ψαλίδια και άλλα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση των νυχιών.

Σε ένα κατάστημα Υποδημάτων επισκέπτες συχνά προσφέρουν για να χρησιμοποιήσετε κάλτσες – φέρεται να προστατεύουν από τους μύκητες των ποδιών. Αλλά είναι πιθανό ότι πριν κάποιος το έβαλε, και εκεί θα μπορούσε να τα σπόρια των μικροοργανισμών.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις μόλυνσης μέσω άλλων ανθρώπων είδη τουαλέτας – πετσέτες, πετσέτες, εργαλεία καρφιών, μανικιούρ.

Επιπλέον παράγοντες ανάπτυξης της νόσου:

 • η υπερβολική εφίδρωση ποδιών ή υπερβολική ξηρότητα;
 • επίπεδη πόδια και άβολα παπούτσια;
 • ζημία – αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νύχια;
 • επαγγέλματα που απαιτούν μακροχρόνια θέση (στρατιωτικοί, εργάτες, αθλητές);
 • συνεχή επαφή με τις φτωχές καθαρίστριες;
 • τα κλιματικά χαρακτηριστικά του τόπου κατοικίας. Σε χαμηλή θερμοκρασία, πρέπει να θερμαίνεται, και τα πόδια να ιδρώνουν πιο συχνά. Δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών;
 • παθολογία εσωτερικών οργάνων – ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, του διαβήτη, νοσήματα του θυρεοειδούς, HIV λοίμωξη;
 • η παχυσαρκία.
διάγνωση της μυκητιάσεις

Διάγνωση της μυκητιάσεις

Πριν την έναρξη της θεραπείας, είναι απαραίτητο να περάσει την εξέταση στο εργαστήριο. Ο ειδικός κάνει ένα ξύσιμο του μύκητα, και να εξετάζει προσεκτικά τα συμπτώματα της νόσου. Θα πρέπει να δώσει ακριβείς απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς εδώ και καιρό εμφανή ασθένεια, συμπτώματα που ήρθε πρώτο, αν κάποιος από τους συγγενείς σας ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Είναι, επιπλέον, πρέπει να περάσει μια περιεκτική διάγνωση άλλους γιατρούς για να μάθετε εάν έχετε παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Αυτό είναι σημαντικό σε περιπτώσεις όπου ο γιατρός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να καθορίσει την αιτία του μυκητιάσεις. Και αν συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Θεραπείες

Η θεραπεία για το μύκητα είναι μια μακρά διαδικασία. Ορισμένων μικροοργανισμών αντισταθεί φαρμάκων επειδή έχουν αναπτύξει ανοσία. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί δημιουργούν συνεχώς νέα φάρμακα που στοχεύουν στην καταστροφή των διαφόρων μορφών της νόσου.

Αποτελέσματα φαρμακείο τα φάρμακα δεν πάνε πάντα για το σώμα ανώδυνα. Αυτά τα αρχεία πιο συχνά σημαντικά μειωμένη ανοσία, οπότε στο τέλος της θεραπείας, είναι αναγκαίο να ληφθούν συμπλέγματα βιταμινών είναι συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας. Αυτό θα ενισχύσει τις προστατευτικές λειτουργίες του οργανισμού.

Παραδοσιακή ιατρική επιτρέπεται μόνο μετά την επίσημη ναρκωτικών. Να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τη χρησιμότητα αυτής της θεραπείας, καθώς δεν είναι αρκετά αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας.

Θεραπεία με το φάρμακο

Στα πρώτα στάδια του μύκητα σας συνιστούμε τη χρήση των εξωτερικών πόρων. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την προηγμένη χρησιμοποιούνται διαφορετικά χάπια σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ανάκαμψης.

Λαϊκές θεραπείες

Στη θεραπεία της λαϊκές θεραπείες τους μύκητες των ποδιών θα βοηθήσει ο χυμός του φικαρία. Μπορεί να λιπαίνετε το πρώην πληγείσες περιοχές. Είναι, επίσης, συνιστάται να κάνει το μπάνιο για τα πόδια στη βάση του φυτού. Το γρασίδι είναι βραστά, στη συνέχεια ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η διαδικασία θα βοηθήσει να ανακουφίσει το κάψιμο, κνησμό, πόνο. Να εξαλειφθεί η μυρωδιά. Επιπλέον, σκουπίστε μολυσμένες περιοχές αλόη.

Τα καρύδια πρέπει να στραφούν σε ένα μέλος του πηλού. Τα επιθέματα θα είναι αποτελεσματική στη θεραπεία όλων των τύπων των μυκητιάσεις. Επίσης, το μέτρο αυτό είναι χρήσιμο για την πρόληψη. Και γρήγορα να απαλλαγούμε από το μύκητα θα βοηθήσει ένα αφέψημα της αγριοτριανταφυλλιάς: συνολικά δώδεκα θεραπείες, και τα πόδια σας είναι φυσιολογικά. Μετά το μπάνιο, μην ξεχνάτε να φοράτε απλό κάλτσες βαμβακιού για το βράδυ.

Πρόληψη

Μην περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερού – πισίνες, λουτρά, σάουνες, αποδυτήρια αθλητικών συλλόγων. Ακόμη και αν το δωμάτιο είναι καθαρό, να είστε βέβαιος να φέρει τις Παντόφλες – οι μικροοργανισμοί παραμένουν στο κεραμίδι, στην περίπτωση των παράτυπων απολύμανση.

Μια φορά το μήνα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι για τα παπούτσια για να σκοτώσει το μύκητα. Χρησιμοποιήστε το φάρμακο μία φορά σε δύο εβδομάδες, αν έχετε πρόσφατα πήρε απαλλαγούμε από μυκητιάσεις.

Για να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αποβάλει το αλκοόλ, και να πάρει πιο φρέσκο αέρα. Κάνετε τη σωστή διατροφή με έναν επαγγελματία διαιτολόγο. Συνιστάται η χρήση βιταμίνη συγκροτήματα για ένα χρόνο μετά την μεταφερθούν νόσου.

Μην φοράτε τα πράγματα των άλλων ανθρώπων και δεν χρησιμοποιούν, δεν τις εγκαταστάσεις τους για φροντίδα. Αυτό ισχύει για εργαλεία μανικιούρ, πετσέτες και πετσέτες. Πιθανή επίσκεψη σε μη δοκιμασμένα σαλόνια ομορφιάς, θα πρέπει να διαγραφεί. Πάντα να εξασφαλίσει ότι το master περικοπή ψαλίδια, λίμες και άλλα πράγματα μπροστά στα μάτια σας, ακριβώς πριν από μια σύνοδο της πεντικιούρ.

λαϊκές θεραπείες κατά του μύκητα

Δεν φορούν άβολα, σφιχτά παπούτσια, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια δεν ιδρώνουν και δεν ήταν πάρα πολύ ξηρό. Έτσι θα πάψει να δημιουργήσουν ένα τεχνητό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών και η εξάπλωση της νόσου.

Να παλέψουμε ενάντια δέρμα μύκητες στα πόδια δεν είναι εύκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ρίξει τη διαδικασία επούλωσης. Η λοίμωξη μπορεί να περάσει στο γειτονικό δάχτυλα και ακόμα και να συλλάβει την περιοχή του νυχιού και να αφαιρέσετε ονυχομυκητίαση είναι πολύ πιο περίπλοκη από μια απλή μυκητίαση – διαδικασία διάθεσης θα διαρκέσει έως και 9-12 μήνες. Μην ξεχάσετε σχετικά με τη σκοπιμότητα της συμμόρφωσης με τα μέτρα πρόληψης, ακόμα και αν ο μύκητας έχει εδώ και καιρό δεν είστε ανησυχούν για τις περιπτώσεις υποτροπής είναι συχνές.