Η θεραπεία του μύκητα νύχια

Μύκητες των ποδιών είναι μια πολύ κοινή ασθένεια. Είναι η σταδιακή καταστροφή του νυχιού, η συμμετοχή του δέρματος των ποδιών και τα δάχτυλα. Παρά τα χαρακτηριστικά σημάδια της λοίμωξης και τον υπάρχοντα κίνδυνο της μόλυνσης, δεν είναι όλοι γνωρίζουν πώς τα συμπτώματα και πώς να την θεραπεία του μύκητα των τα νύχια των ποδιών.

μύκητας του νύχια

Τα αίτια της νόσου

Η ανάπτυξη των μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών αιτία από τους παρακάτω λόγους:

 • μόλυνση στο σπίτι από ένα άτομο προσβληθεί από το μύκητα των νυχιών;
 • φορώντας τα παπούτσια κάποιου άλλου, κάλτσες;
 • αδιαφορία αναπληρώσιμη Παντόφλες στην πισίνα, χαμάμ, σάουνα.
 • προσπαθώντας παπούτσια στο κατάστημα, χωρίς να χρησιμοποιούν τις κάλτσες;
 • τραυματισμούς των ποδιών, καρφί πλάκες *
 • σφιχτά παπούτσια κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά;
 • η ανεπαρκής θεραπεία πεντικιούρ σύνολα
 • εργασίες που σχετίζονται με την παρατεταμένη παραμονή στα πόδια, υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

Σημείωση!

Οι προδιαθεσικοί παράγοντες περιλαμβάνουν: αγγειακή νόσος, ο σακχαρώδης διαβήτης, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, η ανοσοανεπάρκεια Μέλη.

Τα συμπτώματα

Συχνά οι ασθενείς δεν παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα των νυχιών στα πόδια μου και να δώσουν προσοχή στο πρόβλημα της εμφάνισης του εμφανή σημάδια της ήττας. Onychomycosis εκδηλώνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

 • καρφί μύκητας σταδιακά αλλαγές πλάκες χρώμα από ροζ έως γκριζωπό-κίτρινο;
 • τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν με υπόλευκο, κίτρινο κηλίδες, λωρίδες;
 • το καρφί γίνεται τραχύ, ανώμαλο, εύθραυστα;
 • μπορεί να αλλάξει το πάχος του νυχιού;
 • τα νύχια χάνουν τη λάμψη τους, θα γίνει λασπώδες, θαμπό;
 • στον καιρό μπορεί να προκύψει, ατροφία των νυχιών και την ανάπτυξή της στη ζώνη.
 • το νύχι αρχίζει να πεθάνει και ξεχωριστό.

Καρφί μύκητας αναπτύσσεται ως συνέπεια της μυκητιάσεις ποδιών δέρμα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά την φωτογραφία της βλάβης, μπορεί να παρατηρήσετε μια αλλαγή στην κατάσταση "stop".

Η επιλογή της θεραπείας

το εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά του μύκητα

Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη διάγνωση της onychomycosis ακριβείς πληροφορίες που είναι απαραίτητες για το πώς να θεραπεύσει μύκητα από τα νύχια των ποδιών και σε ποιο χρονικό πλαίσιο θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα από την έναρξη της θεραπείας. Για την καταπολέμηση της νόσου υπάρχουν διάφορες σύγχρονες μεθόδους, την καταλληλότητα της χρήσης τους εξαρτάται από:

 • ηλικία *
 • ο βαθμός καταστροφής των νυχιών;
 • η παρουσία άλλων ασθενειών *
 • η παρουσία αντενδείξεις για την κάθε μέθοδο θεραπείας.

Γιατρός-μυκητολόγος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα επεξεργασίας και να εξηγήσει ότι, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μύκητα των νυχιών, ποδιών κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Οι κύριες μέθοδοι αντιμετώπισης ονυχομυκητίαση:

 • φαρμακευτική αγωγή;
 • το υλικό θεραπεία;
 • χειρουργική θεραπεία;
 • η χρήση διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Σημαντικό!

Μυκητιασική λοίμωξη εύκολη και μέτριας σοβαρότητας μπορεί να θεραπευτεί χωρίς χάπια. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα είναι αρκετά εξωτερική ναρκωτικών ή υλικού επιπτώσεις. Λειτουργία μύκητες, με τη συμμετοχή περισσότερων από 60% της επιφάνειας του νυχιού και την ήττα από τις περιοχές ανάπτυξης θα απαιτούν συστηματική θεραπεία.

Η διάρκεια των σπουδών και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας

Ασθένεια φέρνει δυσφορία, χαλάει την εμφάνιση των νυχιών, έτσι, ένα από τα πιο πιεστικά ερωτήματα των εμπειρογνωμόνων παραμένει: πώς να γρήγορα και αποτελεσματικά για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών στα πόδια. Ασθενείς με ονυχομυκητίαση μπορεί να είναι ασθενής, η θεραπεία θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη αναγέννηση ενός υγιούς νυχιού. Μερικοί ασθενείς θα απαιτήσει προληπτική θεραπεία και μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων της λοίμωξης.

Σημαντικό!

Δεδομένου ότι ο ρυθμός αύξησης των τα νύχια των ποδιών – η αξία του ατόμου να προβλεφθεί με ακρίβεια η διάρκεια της θεραπείας είναι αδύνατο. Οι περισσότερες από τις οδηγίες για τα φάρμακα, δείχνουν ότι η θεραπεία σε ενήλικες θα διαρκέσει έως και 6 μήνες. Με την ήττα από τα νύχια στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών εφαρμογή των θεραπευτικών παραγόντων πέρα από καιρό — μέσα σε 12 μήνες.

Ένα σημαντικό σημείο είναι η αξιολόγηση του φαρμάκου. Για να καταλάβει ότι είναι πραγματικά αποτελεσματική θεραπεία της onychomycosis, θα πρέπει να αξιολογεί τακτικά τα προσωρινά αποτελέσματα της θεραπείας. Τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα μπορεί να παρατηρηθεί, όχι νωρίτερα από 2 μήνες σε συνεχή θεραπεία. Πώς να καταλαβαίνεις ότι αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα σκοτώνει τους μύκητες στα πόδια, είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης:

 • τα νύχια μεγαλώνουν υγιείς;
 • μειωμένη ερυθρότητα του δέρματος γύρω μαξιλάρι;
 • εξαφανίζεται, η ενόχληση εξαφανίζεται η μυρωδιά από τα πόδια.

Αν μετά από 3 μήνες τακτικής θεραπεία δεν θετικές αλλαγές στην κατάσταση, πρέπει να αλλάξει θεραπεία.

θεραπεία της λαϊκής τρόπους

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι αντιμετώπισης των μυκήτων των ποδιών δεν είναι επαρκώς αποτελεσματικά. Συνιστάται η χρήση τους μόνο ως Συμπλήρωμα, γι ' αυτό είναι σημαντικό να φανταστείτε τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε:

 • το μαλάκωμα των νυχιών, την ενίσχυση της διείσδυσης των φαρμάκων για τη βλάβη?
 • φλεγμονή του δέρματος των ποδιών;
 • μειώνει τον κνησμό, δυσάρεστη οσμή;
 • τη μείωση της δραστηριότητας του δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη.

Η χρήση λαϊκές θεραπείες είναι δικαιολογημένη κατά την αρχική εκδηλώσεις του μύκητα στα πόδια.

Στο σπίτι εξάπλωση της χρήσης των δίσκων με διάφορα μέσα. Πριν από τα πόδια πλένονται καλά. Κόψτε τα νύχια σας, και να αφαιρέσετε τις πληγείσες περιοχές. Βέλτιστη θερμοκρασία σημαίνει για θεραπείες 40-45 βαθμούς, τα πόδια είναι στον ατμό για 20 λεπτά. Τα πόδια ξηρά, προκαλώντας τοπικό φάρμακο κατά των μυκήτων.

Συνταγές λουτρά:

 1. Με μαγειρική σόδα και το αλάτι. 2 λίτρα ζεστό νερό διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανεβαίνουν πόδια χρειάζεστε καθημερινά για 14 ημέρες.
 2. Με ξύδι. 30 ml 9% Apple ξίδι μηλίτη αραιωμένο με 2 λίτρα νερό, ρίχνετε 2-3 κρυστάλλους υπερμαγγανικού καλίου. Αφού ξεπλύνετε τα πόδια, σκουπίστε με μια πετσέτα. Λαμβάνεται καθημερινά το βράδυ, μια πορεία 14 ημέρες.
 3. Με φικαρία. Αποξηραμένα φικαρία, ρίξτε βραστό νερό 5 κουταλιές της σούπας βότανο για κάθε λίτρο υγρού. Το βάζουν στη φωτιά, να εξατμιστεί για 5-7 λεπτά. Το να κρυώσει σε μια άνετη θερμοκρασία. Για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία μέσα σε 3 εβδομάδες καθημερινά βάζοντας κρέμα ποδιών.

Οι οπαδοί της φυσικής θεραπείας πιστεύω ότι ο μύκητας νυχιού στα πόδια σκοτωθεί από την εφαρμογή της παρακάτω εργαλεία:

 1. Το ιώδιο βοηθά να θεραπεύσει μύκητα των νυχιών. Η πιο κοινή συνταγή – χρήση αλκοόλ λύση σε καθαρή μορφή. Για την καταπολέμηση της onychomycosis εφαρμόζεται στο καρφί πιάτο σε ένα μικρό ποσό, προσπαθώντας να μην αγγίξει το περιβάλλον δέρμα. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα να λερώσετε τα νύχια με το ιώδιο που χρειάζεται καθημερινά για 3 εβδομάδες.
 2. Το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού. Η απλούστερη μέθοδος για την εφαρμογή, χρήση κομπρέσες. Το εργαλείο είναι απαλά τα νύχια, αποφεύγοντας την επαφή με το δέρμα, να βάλει ένα τσιρότο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μέχρι 30 ημέρες.
 3. Λοσιόν με πρόπολη. Διάλυμα αλκοόλης εμποτισμένο βαμβάκι και να εφαρμοστεί στις πληγείσες νύχια μέχρι 3 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 3 μήνες.
 4. Birch πίσσα – γνωστή εγχώρια θεραπεία κατά του μύκητα των νυχιών. Αυτό το προϊόν προετοιμάσει μια αλοιφή με την ανάμειξή του με τα λιπαρά κρέμα γάλακτος σε αναλογία 1:5. Αλοιφή που εφαρμόζονται για τα πόδια το βράδυ, και στην κορυφή βάλτε καθαρές κάλτσες. Για να φέρει το μύκητα, σπιτική αλοιφή χρησιμοποιείται μέχρι την εκ νέου ανάπτυξη υγιών νυχιών πλάκες των ποδιών.

Θεραπεία σημαίνει φαρμακείο

Ιατρική θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια είναι κατασκευασμένα από ναρκωτικά τοπική και συστηματική δράση. Για την αρχική εκδηλώσεις των μυκήτων η ήττα από τα προβλεπόμενα μέσα για την κατάρτιση άμεσα στις πληγείσες νύχια.

Αντιμυκητιασικά βερνίκια

Τα βερνίκια είναι εύκολο, διότι η εύκολη και οικονομική εφαρμογή. Δραστική ουσία διεισδύει στο πιάτο και δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια. Χρησιμοποιούνται σε θεραπευτικούς και προφυλακτικούς σκοπούς.

κρέμα και αλοιφή κατά του μύκητα

Κρέμες και αλοιφές

Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών αλοιφή ή κρέμα είναι επίσης κοινά. Ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη νόσο.

Μέσα για την αφαίρεση των νυχιών

Η χρήση γύψου ή επικόλληση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος που θα σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις πληγείσες περιοχές του νυχιού όταν τρέχει το πόδι μύκητα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στο σπίτι, ως αντικατάσταση χειρουργική αφαίρεση.

Σημαντικό!

Μετά την αφαίρεση του κατεστραμμένου καρφί μύκητας ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Συστημική θεραπεία

Στην περίπτωση εκτεταμένες αλλοιώσεις των νυχιών συνδέεται συστηματική φάρμακα σε μορφή δισκίων, καψουλών. Ο δερματολόγος θα κάνει συστάσεις σχετικά με το διορισμό, τη διάρκεια της θεραπείας. Για την ορθή θεραπεία της onychomycosis, μια ημερήσια δόση του φαρμάκου, τη διάρκεια της θεραπείας που συλλέγονται χωριστά.

Το υλικό θεραπεία

Υλικό μέθοδοι θα κάνουν τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και να μειώσει τη διάρκειά της:

 • Ιατρικές συσκευές πεντικιούρ. Εκτελείται μόνο σε ιατρικές κλινικές. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θεραπεία του ποδιού του δέρματος, των νυχιών απολυμαντικό, αφαίρεσης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά εξαρτήματα του προσβεβλημένου ιστού των νυχιών, την εφαρμογή αντιμυκητιασικά. Η διαδικασία διεξάγεται 2 φορές τον μήνα. Δερματολόγοι σκεφτώ αυτή τη μέθοδο ως μια αποτελεσματική, ακόμη και όταν τεράστια ήττα.
 • Η θεραπεία με λέιζερ. Για να καταστρέψει τους μύκητες στα νύχια των ποδιών, τοπικά εκτίθενται σε λέιζερ στο πιάτο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γρήγορα να απαλλαγούμε από τη μόλυνση. Σημείο η ζέστη σκοτώνει τους μύκητες και τα σπόρια. Η διάρκεια της μια συνεδρία, τη συχνότητα και τον αριθμό των επισκέψεων καθορίζεται από το δερματολόγο ξεχωριστά.

Μύκητας των τα νύχια των ποδιών δεν θα λειτουργήσει από μόνη της ή μετά από την εφαρμογή διαφόρων αμφιβόλου σημαίνει. Για την παραγωγική αγώνα με ονυχομυκητίαση, είναι σημαντικό να ξεκινήσει η θεραπεία με τη χρήση μεθόδων με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.