Μύκητας στις μύτες των ποδιών

Πόδι του αθλητή είναι μια ασθένεια, όταν οι μύκητες παθογόνο μολύνει τα δάχτυλα των ποδιών. Να προκαλέσει ασθένεια μπορεί να διάφορα είδη μυκήτων.

Πόδι μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει το δέρμα πτυχές ανάμεσα στα δάκτυλα, στη συνέχεια, κάτω από ευνοϊκές συνθήκες αρχίζει να κινείται κάτω από το πόδι και τα νύχια.

μύκητας στις μύτες των ποδιών

Σε κίνδυνο βρίσκονται τα άτομα με διαταραχή του μεταβολισμού, ο διαβήτης, οι αθλητές και όσοι έχουν την άμυνα του οργανισμού μειώνεται, για διάφορους λόγους. Επίσης πολλές πιθανότητες να προσβληθεί από το μύκητα από όσους φορούν κλειστά παπούτσια κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά. Συχνά μυκητιασική λοίμωξη στο πόδι επηρεάζει τους άνδρες, διότι τους θέση ενεργό ζωή.

Η σύλληψη μύκητας toe μπορεί να είναι σε επαφή με το άρρωστο άτομο, για την χρήση του παπούτσια, πετσέτα, προϊόντα υγιεινής ή προσωπικά αντικείμενα. Επίσης, ο μύκητας στα δάχτυλα μπορεί να εμφανιστεί μετά από επίσκεψη σε δημόσιους χώρους όπου γυμνά πόδια σας θα είναι σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες.

Το πόδι μπορεί να χτυπήσει ο αιτιολογικός παράγοντας για την πισίνα, τις σάουνες, τα λουτρά, ένα κατάστημα Υποδημάτων. Αρκετά για να πιάσει το πόδι του αθλητή, απαιτεί μια σύντομη επαφή με ένα μολυσμένο αντικείμενο. Φυσικά, μυκητιακές ασθένειες δεν εμφανίζονται σε κάθε ανθρώπινο ον.

Σε κίνδυνο βρίσκονται τα άτομα που:

  • flat-footed και υπεριδρωσία;
  • έχουν τα πόδια και τα νύχια των ζημιών, μέσω της οποίας παθογόνους μικροοργανισμούς που εισέρχονται στο σώμα;
  • δεν τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, μην τη θεραπεία εξάνθημα από την πάνα;
  • δεν υψηλός-ποιότητα και στενά παπούτσια.

Τα συμπτώματα του μύκητα με τα δάχτυλα των ποδιών σας

Υπάρχουν αρκετά φωτεινό συμπτώματα του μύκητα, στην οποία μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως μυκητιασική λοίμωξη. Ωστόσο, για να προσπαθήσει να θεραπεύσει μύκητα toe δεν θα πρέπει να είναι το φάρμακο, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει μετά τον προσδιορισμό των αιτιολογικός παράγοντας, η ευαισθησία σε φάρμακα.

Αρχικά, ο μύκητας στο δάχτυλό σας εκδηλώνεται με peeling, στη συνέχεια, ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες με το υγρό. Οι φυσαλίδες θα σκάσει και στη θέση του θα παραμείνει επώδυνη ρωγμές και πληγές.

Στο μέλλον, το πόδι του αθλητή μπορεί να εξαπλωθεί και σε νύχια, θα πρέπει να υποδεικνύεται από κηλίδες στην επιφάνεια του νυχιού, την παραμόρφωση και θραύση. Ένα άλλο σημάδι των μυκήτων των ποδιών θα οσμή.

Είδη από μύκητες των ποδιών

Όταν ο γιατρός υποπτεύεται ότι ο ασθενής είναι μύκητες των ποδιών, τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τη μορφή της νόσου.

Klassificeret μυκητιασικές λοιμώξεις στο δέρμα των ποδιών του ασθενή αισθήσεις, την πληγείσα περιοχή και την πλατεία.

Υπάρχουν 4 μορφές:

μύκητας toe συμπτώματα
  • διαγράφονται. Εκφράζεται σε ξεφλούδισμα του δέρματος, μικρές ρωγμές. Σε αυτή τη μορφή το δέρμα τους μύκητες των ποδιών αντιμετωπίζονται γρήγορα, αλλά εάν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα, η θεραπευτεί μύκητας θα μπορούσε να έρθει πίσω και πάλι?
  • παρατριμματικές. Χαρακτηρίζεται από οίδημα (πρήξιμο) μεταξύ των δακτύλων, οι πτυχώσεις του δέρματος γίνεται κόκκινο και υγρά. Συχνά επηρεάζει τα διαστήματα μεταξύ 3,4 και 5 δάχτυλα. Το δέρμα ξεφλουδίζει, υπάρχουν βαθιές ρωγμές, τη διάβρωση του εδάφους.
  • φολιδωτό. Τα συμπτώματα θα είναι έντονο κνησμό, ξεφλούδισμα λευκή φλούδα μεταξύ των δακτύλων;
  • disgidroticheskaya. Εκδηλώνεται με φυσαλίδες με υγρό πάνω στα δάχτυλα μου και τα πόδια, έντονο κνησμό, φλεγμονή. Άνοιξε τις φυσαλίδες να μετατραπεί σε στάζει διάβρωση.

Πιο εύκολο να θεραπεύσει μύκητα στις μύτες των ποδιών σας, αν έχετε το χρόνο να σκεφτείτε ξαφνικά. Η παραμικρή αλλαγή στην υγεία πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν υποψιάζεστε ότι μια μυκητιασική λοίμωξη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Η θεραπεία του μύκητα στα δάχτυλα

Πριν ξεκινήσετε για τη θεραπεία μυκητιασική λοίμωξη του μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ή τα νύχια, θα πρέπει να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και δοκιμές για να προσδιορίσει τα παθογόνα μικροχλωρίδα και την ευαισθησία σε φάρμακα κατά των μυκήτων.

Μετά από αυτό, ο γιατρός θα σας πει πώς να θεραπεύσει μύκητα φαρμάκων, και την παραδοσιακή ιατρική, συνιστούμε τη διατροφή και προληπτικά μέτρα για τους μύκητες στα δάχτυλα όχι πάλι πίσω.

Στο σπίτι πρέπει να απολυμαίνονται όλα τα μολυσμένα αντικείμενα πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία του μύκητα των δακτύλων. Αν έχετε την ευκαιρία να ρίξει μακριά κλωστοϋφαντουργίας είναι καλύτερα να το κάνετε. Αν όχι, θα πρέπει να βράσει, στον ατμό, για να μεταχειριστεί τα διάφορα απολυμαντικά σκευάσματα.

Παλιές Παντόφλες θα απορρίπτονται. Τα παπούτσια πρέπει να γίνεται με ειδικά εργαλεία, μπορείτε να βάλετε μέσα ένα βαμβάκι εμποτισμένο με πετρέλαιο δέντρων τσαγιού και αφήστε το εν μία νυκτί τα παπούτσια σε μια σφραγισμένη σακούλα.

Μύκητες στο δέρμα του αντίχειρα μπορεί να θεραπευτεί σε περίπου ένα μήνα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο η μόλυνση έχει φύγει βαθιά μέσα στους ιστούς. Για μικρές βλάβες, για παράδειγμα, αν το ανακαλύψει μόνο του μύκητα στο μικρό μου δάχτυλο και πουθενά αλλού, είναι αρκετά για να χρησιμοποιούν αλοιφές.

Σε προχωρημένα στάδια η θεραπεία του μύκητα στα δάχτυλα παίρνει το χρόνο, κάθε 2 εβδομάδες φάρμακο πρέπει να αντικατασταθεί, έτσι ώστε ο αιτιολογικός οργανισμός δεν έχει αναπτύξει τα μέσα της ασυλίας. Ένας δερματολόγος θα σας πει πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες πιο γρήγορα, τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για την αρρώστια δεν έχει επιστρέψει.

Το καλό αποτέλεσμα δίνει λύση ο μπούροβ. Χρειάζεται, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε την συμπίεση του δέρματος του αντίχειρα ή στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα, όπου ο μύκητας σχηματίστηκε. Για να θεραπεύσει μύκητα στο μικρό δάχτυλο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 15 λεπτά την ημέρα, μέχρι τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί.

Αν ο μύκητας έχει εντοπιστεί το τρέξιμο στις μύτες των ποδιών και τα νύχια των ποδιών – ο γιατρός θα συνταγογραφήσει το χάπι μέσα. Είναι μια ισχυρή συστηματική φάρμακα που βοηθούν να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα της νόσου. Επιπλέον, όταν η διάγνωση του μύκητα στα δάχτυλα, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ανοσοτροποποιητές, τα φάρμακα για τις αλλεργίες και αντιβιοτικά, εάν ο μύκητας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού που συνοδεύεται από βακτηριακή λοίμωξη.

μύκητας toe θεραπεία

Λαϊκή ιατρική κατά τους μύκητες των ποδιών

Πριν από την, πώς να τη θεραπεία μύκητα στις μύτες των ποδιών σας γιατροσόφια, θα πρέπει να ελέγξετε αν είστε αλλεργικός στα συστατικά μέρη που ορίζονται στη συνταγή. Για να το κάνετε αυτό, κάποια κεφάλαια μπορεί να εφαρμοστεί στο εσωτερικό κάμψη του αγκώνα, να περιμένουμε και να δούμε αν η απάντηση. Εάν δεν υπάρχει αντίδραση, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το κύριο ερέθισμα για να ανακτήσει την επιθυμία να μην μολύνει τους συγγενείς. Έτσι, πρέπει γρήγορα να θεραπεύσει μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος του αντίχειρα, τα νύχια ή το πόδι. Για το ιστορικό της συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να είναι μια θεραπεία που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης σημαντικά.

Αποδεδειγμένη ασφαλής θεραπεία για το μύκητα ξεκίνησε καθαρίζοντας πατάτες βραστές. Θα πρέπει να καθαρίζουμε τις πατάτες, πλύνετε το καθαρίσετε και να μαγειρέψετε. Μαλάκωσε το δέρμα χρειάζεται για να τεντώσει στο ίδιο νερό όπου μαγειρεμένο.

Μετά την δρόσισε τη μάζα, το βάζουμε σε λεκάνη, επίσης, να βυθίζονται τα πόδια για 15 λεπτά. Μετά από ένα χρόνο τα πόδια πλένονται σε ζεστό νερό, αποξηραμένα και αλείφεται με χοιρινό λίπος. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα μέχρι το μύκητα εξαφανίζεται.

Μια άλλη δοκιμασμένη συνταγή δεν απαιτεί ειδικές δαπάνες. Ισχύει όταν ο μύκητας από το δάχτυλο μετακόμισε στο καρφί. Θα πρέπει να πάρει το 70% ξύδι, το νερό και το αλεύρι να ζυμώνετε λίγο τη ζύμη. Το προκύπτον κατ ' αποκοπή είναι πάνω στο προσβεβλημένο νύχι κάθε μέρα. Μετά από λίγο το μύκητα των νυχιών μπορεί να αφαιρέσει.

Στο αρχικό στάδιο της νόσου βοηθήσει καλά τις φέτες του λεμονιού που εφαρμόζεται στο δέρμα έχει προσβληθεί από το μύκητα. Έχουν καθοριστεί με επίδεσμο και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα από το φλοιό του aspen. Για την προετοιμασία του διαλύματος πρέπει να λάβει 100 g φλοιού και ετοιμάζω σε 0, 5 λίτρα νερού.

Το σκόρδο έχει από καιρό γνωστό για την αντι-βακτηριακή ιδιότητες. Για την καταπολέμηση του μύκητα θα πρέπει να συνθλίβονται σε ένα πολτό, 2 σκελίδες σκόρδο, ανακατεύουμε με το μαλακό βούτυρο. Αυτή η σπιτική αλοιφή εφαρμόζεται στις εστίες της νόσου κάθε μέρα. Ήδη μια εβδομάδα αργότερα, θα παρατηρήσετε προφανείς βελτιώσεις, αλλά θα πρέπει να παραταθεί για 4 εβδομάδες.

Το Rowan φύλλα θα πρέπει να συνθλίβονται σε ένα ευαίσθητος συνέπεια και απλώστε το βράδυ για να το προσβεβλημένο δέρμα σαν κομπρέσα. Η διαδικασία επαναλήφθηκε 10 συνεχόμενες ημέρες, στη συνέχεια να λάβει ένα διάλειμμα. Το διάλειμμα χρησιμοποιείται ένα αφέψημα από χαμομήλι, διαδοχή και βιολέτες. Βότανα που λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες, ρίχνουμε ένα λίτρο βραστό νερό. Η λύση θα πρέπει να εμποτίσουν μέχρι να κρυώσει. Έτοιμος ζωμός χρησιμοποιείται για τα λοσιόν για τα ενεχόμενα μέρη.

Πρόληψη της την ανάπτυξη των μυκήτων στα πόδια

μύκητες των ποδιών πρόληψη

Μύκητες στα δάχτυλα δεν είναι πάντα να αντιμετωπίζεται απλά και γρήγορα, μερικές φορές θα πρέπει να αντέξει μακροχρόνια ταλαιπωρία. Και πάλι αντιμέτωποι με μια τέτοια ασθένεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα προληπτικά μέτρα. Ο βασικός κανόνας είναι να επιλέξετε την ποιότητα παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Τιμή ακόμα και τα πιο ακριβά παπούτσια θα είναι φθηνότερη από την θεραπεία του μύκητα και τις συνέπειές της.

Για να αποτρέψετε τα παπούτσια πρέπει να είναι ξηρά, από καιρό σε καιρό να αντιμετωπίζονται με ξύδι, και απόσμηση ψεκασμού. Κάλτσες πρέπει να επιλέξετε τα φυσικά υλικά να αλλάζει καθημερινά ή πιο συχνά εάν είναι απαραίτητο. Λιγότερο κίνδυνο να μύκητα εκείνους των οποίων τα πόδια είναι στεγνό και καθαρό. Καλό βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να παρέχει, και αν μπορείτε να διορθώσετε τη διατροφή και τη ρουτίνα.

Αν υπάρχουν υποψίες μετά την επίσκεψη στην πισίνα ή στη σάουνα, μπορείτε να σκουπίσετε τα πόδια με το χυμό λεμονιού, ή να πάρετε ένα ντους με το ειδικό σαμπουάν, μετά το πλύσιμο όλο του το σώμα. Σε δημόσιους χώρους (αποδυτήρια και ντουζιέρες γυμναστήρια, πισίνες, σάουνες) χρήση λαστιχένιες Παντόφλες και όχι να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας. Σε ένα κατάστημα με παπούτσια, να προσπαθήσουμε για τα παπούτσια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με κάλτσες.

Σκοτώσει τα σπόρια σε υψηλές θερμοκρασίες, το βράσιμο, το χλώριο που περιέχουν φάρμακα. Τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα ενός ανθρώπου που υποφέρουν από μύκητες θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά, μετά την οποία θα πρέπει να σιδήρου σιδήρου ή στον ατμό.

Όλες οι επιφάνειες στο σπίτι πρέπει να αντιμετωπίζεται τακτικά με απολυμαντικό. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο του αέρα συχνά.