Μύκητες μεταξύ των δακτύλων — συμπτώματα, αιτίες, φωτογραφίες και θεραπεία

Μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται μεταξύ των δακτύλων. Το να φοράς κακής ποιότητας παπούτσια, κακή υγιεινή και η υπερβολική εφίδρωση συμβάλει στην ανάπτυξη της αυτή η δυσάρεστη ασθένεια. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε γιατί εκεί είναι οι μύκητες μεταξύ των δακτύλων, η θεραπεία και τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας.

Προκαλεί μύκητες μεταξύ των δακτύλων

μύκητες μεταξύ των δακτύλων

Κάθε μέρα ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με μύκητες μεταξύ των δακτύλων αυξάνει. Ο κύριος λόγος – η κακή υγιεινή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των μυκήτων που προκαλούν μεσοδακτύλιες μυκητιάσεις, και είναι ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν είναι κάθε αντισηπτικό θα είναι σε θέση να καταστρέψει τους μύκητες, το οποίο μπορεί εύκολα να διεισδύσει σε μικρές ρωγμές και πληγές στο δέρμα των δακτύλων.

Toe μύκητας μεταδίδεται μέσω:

 • Παπούτσια του.
 • Πετσέτες.
 • Washcloths.
 • Χαλιά.
 • Μανικιούρ αξεσουάρ.
 • Λινό.

Ο μύκητας εύκολα προσκολλάται στα πέλματα των ποδιών, και αν υπάρχουν πληγές ή ρωγμές ενσωματωμένα στο δέρμα. Πολύ συχνά, η λοίμωξη παρουσιάζεται σε πισίνες, γυμναστήρια και τις παραλίες. Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευαίσθητα σε μόλυνση.

Μερικά απλά να πάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι ή χώμα για να πάρει, επειδή ο μύκητας ζει σχεδόν παντού, για να προστατεύσει τον εαυτό σας από αυτό είναι δύσκολο.

Οι πιο ευάλωτες στον ιό σε άτομα που πάσχουν από:

 • Ο διαβήτης.
 • Dysbiosis.
 • Κιρσώδεις φλέβες.
 • Beriberi.
 • Παθήσεις των λεμφαδένων.
 • HIV ή το AIDS.

Οι άνθρωποι με την παθολογία του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος, πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά καλής υγιεινής και να αποφεύγουν τη στενή επαφή του δέρματος με τα αντικείμενα που μπορεί να μολυνθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνεχίσει να φοράει τα παπούτσια κάποιου άλλου, να περπατάτε ξυπόλητοι και η χρήση κάποιου άλλου μανικιούρ.

Να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσει τον κίνδυνο της λοίμωξης μπορεί να:

 • Υποθερμία.
 • Αντιβιοτικά.
 • Εφίδρωση.
 • Εγκυμοσύνη.

Τα άτομα με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, αλλά οι εξωτερικές εκδηλώσεις του μύκητα δεν θα. Σε συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής λοίμωξη μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και κατά το πρώτο σημάδι του αθλητή ανάμεσα στα δάχτυλα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

τα συμπτώματα των μυκήτων

Μύκητες μεταξύ των δακτύλων συμπτώματα

Το αρχικό στάδιο σε άτομα με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι που πάσχουν από ήπια φαγούρα κάτω από το μικρό δάχτυλο ή τον αντίχειρα, η οποία λαμβάνει χώρα μετά από τις διαδικασίες υγιεινής.

Εξέλιξη της κνησμό και το κάψιμο γίνει πιο έντονη, και δεν μπορεί να οδηγήσει μια φυσιολογική ζωή. Το πιο αδύναμο το ανοσοποιητικό σύστημα, τόσο πιο γρήγορα η νόσος εξελίσσεται.

Οι άνθρωποι με το μύκητα μπορεί να παρατηρήσει στην περιοχή του χώρου μεταξύ των δακτύλων:

 • Μικρή ερυθρότητα, παρέχοντας φαγούρα και κάψιμο.
 • Η φλούδα από το δέρμα και φαγούρα.
 • Από την αποφλοίωση.
 • Βραχεί δέρματος.
 • Η άσπρη άνθιση.
 • Εκπαίδευση πληγές με ένα διαυγές υγρό.
 • Το ράγισμα δέρμα στα δάχτυλα.
 • Ιδρώτας των ποδιών, καθιστώντας την εξάπλωση του μύκητα πιο έντονη.

Καθώς η διάδοση των σφραγίδων εμφανίζονται στα πέλματα των ποδιών, αυξημένη εφίδρωση, φαίνεται κίτρινο ή γκρι λεκέδες. Αν ο μύκητας παίρνει στο καρφί πιάτο, που παρατηρήθηκε την καταστροφή τους με περαιτέρω παραμόρφωση. Για να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών είναι πολύ δύσκολο, και η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Διάγνωση

Είναι αδύνατο να τεθεί η σωστή διάγνωση με βάση τα οπτικά συμπτώματα. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που έχουν παρόμοια συμπτώματα, αλλά απαιτούν διαφορετική μεταχείριση.

Προκειμένου να προσδιοριστεί το μεταβιβάζον, πάρτε το ξύσμα από την ταραγμένη περιοχή και να τα εξετάζει με το μικροσκόπιο. Επακόλουθη βακτηριακή σπορά, σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε το είδος του μύκητα.

Μεσοδακτύλιες πόδι του αθλητή: θεραπεία

μύκητας μεταχείριση

Από το να τη θεραπεία των μυκήτων στα πόδια, εξαρτάται από το στάδιο. Η αρχική μορφή των μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα αντιμετωπίζεται επιτυχώς με φάρμακα για εξωτερική χρήση.

Ξεκίνησε να θεραπεύει το μύκητα που πήγε από τα δάχτυλα, τα νύχια, συνδυάζοντας συστηματική και επίκαιρα φάρμακα.Όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό, ως αυτοθεραπεία μπορεί μόνο να επιδεινώσει την ασθένεια.

Πριν την έναρξη της θεραπείας, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από παλιές πετσέτες και άλλα προϊόντα υγιεινής, που μπορεί να περιέχουν σπόρια των μυκήτων. Όλα τα υποδήματα θα πρέπει να απολυμαίνονται, και μανικιούρ αξεσουάρ. Σε όλη τη θεραπεία κάθε εβδομάδα και θα πρέπει να χειριστεί τα παπούτσια και τις κάλτσες.

Εξωτερικό

Η μέση διάρκεια της θεραπείας του πρώιμου μορφές μεταξύ των δάχτυλων του μύκητα αρχικό στάδιο είναι ένας μήνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάθε μέρα, 2-3 φορές την ημέρα μετά από τις διαδικασίες υγιεινής για τα πόδια γιατί η αλοιφή του μύκητα με τέτοιες ουσίες, όπως μικοναζόλη, και άλλοι.

Πριν από την εφαρμογή κάθε αλοιφές και λύσεις τα πόδια για 20 λεπτά σε σαπουνόνερο. Για να το κάνετε αυτό στο μισό μπάνιο προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σαπούνι και το αφρισμένο σύνθεση. Μετά τη διαδικασία, σκούπισε τα πόδια του με ένα πανί και απαλά εφαρμόστε την κρέμα ή αλοιφή για την πληγείσα περιοχή και το δέρμα γύρω του.

Αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα μέτρια και σοβαρή στάδια ανάμεσα στα δάχτυλα πάντα να περιλαμβάνει τη συστηματική ναρκωτικά. Η εφαρμογή τους είναι σχετικές μόνο μετά από επίσκεψη σε έναν ειδικό και μια ακριβή διάγνωση.

Αντιμυκητιακή ένδικα μέσα που διαλύονται γρήγορα στο γαστρεντερικό σωλήνα και να καταστρέψει την κυτταρική μεμβράνη των μυκήτων, προκαλώντας την καταστροφή τους.

Αντιμυκητιασικά φάρμακα έχουν ένα ευρύ φάσμα αντενδείξεις και παρενέργειες. Η διάρκεια της εφαρμογής συχνά δεν υπερβαίνει 7 ημέρες. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αλοιφές και κρέμες για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Λαϊκές θεραπείες για μύκητες μεταξύ των δακτύλων

Για τη θεραπεία των μυκήτων ανάμεσα στα δάχτυλα των λαϊκών ένδικα μέσα είναι αδύνατη. Περιλαμβάνονται στην αγωγή, αλλά να ενεργεί ως ανεξάρτητος σημαίνει ότι δεν μπορεί.

Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι:

μύκητες ποδιών δάχτυλο
 • Το αλάτι. Καθημερινά για την πλήρη αποκατάσταση κάνεις αλάτι λουτρά. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε τη σόδα.
 • Ξίδι από κρασί. Σκουπίστε απαλά προβληματικές περιοχές με μια μπατονέτα πριν πάτε για ύπνο. Στην περίπτωση του μύκητα, με πληγές από αυτό το εργαλείο δεν είναι κατάλληλο.
 • Το ιώδιο. Καλό αντισηπτικό, το οποίο εφαρμόζεται σε ένα καλλυντικό ραβδί. Μεταχειριστείτε την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα και τα νύχια. Βοηθά με εξανθήματα που έσκασε.
 • Υπερμαγγανικό κάλιο. Σε μια μικρή ποσότητα χλιαρού νερού προσθέστε το μαγγάνιο για τη λύση του είχε αποκτήσει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα. Η προκύπτουσα σύνθεση των επεξεργασμένων πόδι, και μετά από 20 λεπτά ξεπλύνετε.
 • Το κρεμμύδι το χυμό. Σκουπίστε την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλά σας για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια πραγματοποιείται διαδικασίες υγιεινής.
 • Το βορικό οξύ. Στον ατμό τα πόδια, σκουπίστε και πασπαλίζουμε με σκόνη βορικού οξέος. Δεν το αφήνουμε για τη νύχτα.

Λαϊκές θεραπείες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Σε περίπτωση έντονου ερεθισμού και ισχυρή αίσθηση καψίματος ανάμεσα στα δάχτυλα της χρήσης τους πρέπει να εγκαταλειφθεί.