Μύκητες μεταξύ των δακτύλων: συμπτώματα και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Τα πιο ορατά σημάδια της μυκητιάσεις του δέρματος, ερυθρότητα, φαγούρα και το ξεφλούδισμα από τις πληγείσες περιοχές. Μύκητες μεταξύ των δακτύλων εξακολουθεί να καθορίζεται από την υγρή επιδερμίδα και δυσάρεστη μυρωδιά. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια εξαπλώνεται σε υγιές δέρμα από το πόδι, και όλες τις μεσοδακτύλιες πτυχές.

μύκητες μεταξύ των δακτύλων

Οι μύκητες είναι η φαγούρα στο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα

Τα σπόρια των μυκήτων διεισδύσει σε αυτές τις περιοχές του ποδιού, όπου το δέρμα είναι ευαίσθητο. Υπό την επίδραση των δραστηριοτήτων του παρασίτου επιδερμίδα βραχεί και καταρρέει. Ο μύκητας καταστρέφει τις πρωτεΐνες από τη σύνθεση του δέρματος, τρώει τους, πολλαπλασιάζονται και εκκρίνουν τα τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού τους.

Σημαντικό! Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών, λόγω της φοράς κλειστά παπούτσια και η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών.

Μεταξύ των γυναικών, τη μυκητίαση των ποδιών είναι πιο συχνές σε αθλητές. Κίνδυνος είναι η γοητεία με το πεντικιούρ, ιδίως την απουσία της αποστείρωσης των εργαλείων.

Η μορφή του μύκητα: χρόνιες και οξείες

Όταν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλει τη μόλυνση, τότε η νόσος εμφανίζεται σε αρνητική μορφή. Οι άνθρωποι κατά καιρούς να αισθάνεται φαγούρα μεταξύ των δακτύλων, βλέποντας το ίδιο απολέπιση της επιδερμίδας. Συνήθως σε αύξηση δυσφορία που προκαλούν εφίδρωση και την επεξεργασία του νερού.

Μοιάζει με ένα μύκητα στα πόδια σε διάφορες μορφές χρόνιων παθήσεων:

 1. Διαγράφονται. Μικρές αποφλοίωσης εμφανής στο διάστημα ανάμεσα στην τελευταία και προτελευταία δάχτυλα των κάτω άκρων.
 2. Πλακωδών. Την πληγείσα περιοχή που καλύπτεται με μικρές κλίμακες, φαγούρα μετά από να πάρει υγρός και εφίδρωση.
 3. Gipertroficescoy. Το ξεφλούδισμα, μικρή ποσότητα των φυσαλίδων, τις πινακίδες, που θυμίζουν το καλαμπόκι, η δυσφορία είναι χειρότερα τη νύχτα.
 4. Prelolita. Κόκκινα πρησμένα, στάζει το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα, η επιδερμίδα μαλακώνει γρήγορα, που καλύπτεται με διαβρώσεις, ρωγμές που μπορεί να βλάψει.
 5. Disgidroticheskaya. Πολυάριθμα κυστίδια, υγρές περιοχές, διάβρωση, σύμφωνα με την οποία το ορατό ροζ-κόκκινο δέρμα.

Προσοχή! Τη φλεγμονώδη διαδικασία και την υγρή έντονα εμφανίζονται σε νεαρά και μέσης ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι δέρμα είναι επιρρεπής σε υπερκεράτωση και απολέπιση.

Η οξεία μορφή της νόσου συνοδεύεται από αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, επώδυνη ρωγμές, διαβρώσεις, φλούδες ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Μετά τη μόλυνση του δέρματος που συνδέονται βακτηριακή λοίμωξη, υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή.

Μια ποικιλία από είδη μυκήτων

Αιτία μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος στα πόδια από τους μικροοργανισμούς που ανήκουν στην ομάδα των dermatomitsety. Αντιπροσωπεύουν το 9 στις 10 περιπτώσεις των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος και ονυχομυκητίαση (καρφί μύκητας). Η εξάπλωση των μικροοργανισμών του γένους Candida πιο μέτρια 9% όλων των περιπτώσεων.

Η θεραπεία του μύκητα στις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών είναι δύσκολο, όχι μόνο λόγω της ποικιλίας των ειδών των μικροοργανισμών. Τα παθογόνα μπορούν να αποκτήσουν αντοχή στα συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία. Μαζί με επίμονες περιπτώσεις της λοίμωξης και την αυτο-μόλυνσης είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από τη μόλυνση. Μικροβιακές τοξίνες αναστέλλει τοπικά την ασυλία, το δέρμα είναι συνεχώς φλεγμονή, επειδή οι μύκητες μεταξύ των δακτύλων αποδυναμώνει τις προστατευτικές ιδιότητες.

Τα αίτια της νόσου

μύκητες μεταξύ των δακτύλων προκαλεί

Μυκητιασική λοίμωξη μεταδίδεται από άρρωστους ανθρώπους και τα Κατοικίδια ζώα υγιές άτομο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μικρόβια είναι συνεχώς επίθεση από το δέρμα, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Μύκητες στα πόδια και ανάμεσα στα δάχτυλα είναι πιο κοινή σε αυτούς που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, εσφαλμένα αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της προσωπικής υγιεινής.

Προσοχή! Σπόρια διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες σε απεργοσπάστες και κομμάτια από την επιδερμίδα, ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας στο πάτωμα του μπάνιου, του ντους, γύρω από την πισίνα.

Να αυξήσει την πιθανότητα προσβολής από μια μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών:

 • σοβαρή εφίδρωση;
 • διαταραχές του ανοσοποιητικού;
 • ορμονική ανισορροπία;
 • νόσος του θυρεοειδούς;
 • ρωγμές, αμυχές του δέρματος, πληγές στα πόδια;
 • η ανεπάρκεια των βιταμινών Α, C, ιχνοστοιχεία ψευδαργύρου;
 • μεταβολικές διαταραχές;
 • σακχαρώδη διαβήτη;
 • το υπερβολικό βάρος.

Οι εσωτερικές ασθένειες και τα μειονεκτήματα της φροντίδας του δέρματος οδηγεί στο γεγονός ότι ο μύκητας αρχίζει να βλάψουν το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα.

Συμπτώματα και διάγνωση της νόσου

Σε αυτό το τμήμα του δέρματος όπου αναπτύσσεται ο μύκητας, στην αρχή ένιωσα ένα αδύναμο φαγούρα, αλλά πολλοί δεν δίνουν αυτό το σύμπτωμα αξία. Την επόμενη, ενωθείτε με πρήξιμο, ερυθρότητα και απολέπιση του δέρματος, μπορεί να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες, διαβροχή (ενυδατώνοντας την επιδερμίδα). Συχνά ρωγμές και διάβρωση κατά την αφαίρεση κλίμακες και το δέρμα ένιωσα κάψιμο, μια αποκρουστική μυρωδιά.

Προσοχή! Σημάδια του μια μυκητιασική λοίμωξη παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά το διάστημα ανάμεσα στο τέταρτο και το πέμπτο δάχτυλο το ένα του πόδι.

Υπό ευνοϊκές για το μύκητα συνθηκών ο πρωταρχικός στόχος είναι να επεκταθεί, υπάρχει μια επίμονη φαγούρα, η οποία ενισχύεται με τη ζέστη και την εφίδρωση των ποδιών. Δέρμα στην πάσχουσα περιοχή είναι συνεχώς φλεγμονή και ερεθισμένο, που καλύπτεται με λευκό κλίμακες και απεργοσπάστες. Μετά τον καθαρισμό, προκύπτουν κάψιμο και πόνο.

Η διάγνωση της νόσου γίνεται από δερματολόγους με βάση την οπτική επιθεώρηση του ασθενούς και οι εργαστηριακές εξετάσεις που μπορούν να προσδιορίσουν μια μυκητιασική λοίμωξη.

Τοπική θεραπεία με αντισηπτικά

Το σκούρο μωβ κρυστάλλους υπερμαγγανικού καλίου είναι ανακατεμένο με ζεστό νερό για να κάνει ένα συμπυκνωμένο διάλυμα. Προστίθεται στο νερό και να πάρει το λουτρό ποδιών, ή τον εμποτισμό με το υγρό σε ένα βαμβάκι και να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν.

Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το μύκητα αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ουσίες.

Αντισηπτικό, ανακουφίζει από τον κνησμό του δέρματος, να περιορίσει την εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά αυτά τα φάρμακα δεν έχουν καμία δύναμη να απαλλαγούμε από το μύκητα σε προχωρημένες περιπτώσεις.

Ισχυρή αντιμικροβιακή δράση έχει βάμμα ιωδίου. Πριν να τη θεραπεία του μύκητα με τον τρόπο αυτό, είναι απαραίτητο για τη λίπανση με βαζελίνη υγιές δέρμα γύρω από τη βλάβη απολέπιση.

Αλοιφές με σαλικυλικό οξύ είναι καλύτερο για τη θεραπεία gipertroficescoy μορφές τους μύκητες των ποδιών. Η δραστική ουσία του σύνθεση έχει μια αντισηπτική επίδραση. Το εργαλείο μαλακώνει τις σκληρύνσεις, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τον πόνο, να διευκολύνει τον καθαρισμό του δέρματος από τα μεταβολικά προϊόντα του παρασίτου.

Τοπική θεραπεία με αντιμυκητιασικά φάρμακα

Απαλλαγείτε από τους μύκητες στο σπίτι με τη βοήθεια των φαρμακευτικών σπρέι, αλοιφές, τζελ και κρέμες. Σε δύσκολες περιπτώσεις, επιπλέον, λαμβάνοντας μέσα στο χάπια ανατεθεί σε έναν δερματολόγο.

Συστημική θεραπεία

μύκητες μεταξύ των δακτύλων θεραπεία

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο για εξωτερική χρήση αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Συνιστάται να ρωτήσετε το γιατρό σχετικά με το φάρμακο το οποίο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε. Αν μια μυκητιασική λοίμωξη αναπτύσσεται το ιστορικό σοβαρής εσωτερικής ασθένειες, και συνδυασμένη τοπική και συστηματική θεραπεία.

Είναι σημαντικό! Η χρήση των φαρμάκων και συνταγές εναλλακτική ιατρική απαραίτητα να συνδυάσετε με την αρμόδια φροντίδα του δέρματος των ποδιών.

Θα χρειαστεί θεραπεία με αντιμυκητιασικά φάρμακα για την από του στόματος χορήγηση σε σοβαρές περιπτώσεις. Επιπλέον, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει Ανοσοδιεγερτικά και βιταμίνη-ορυκτό συγκροτήματα. Πλήρης θεραπεία διαρκεί αρκετούς μήνες, και στη συνέχεια, υπό την προϋπόθεση ότι το επιλεγμένο εργαλείο αντιστοιχεί η μορφή και το στάδιο της νόσου.

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Στο σπίτι, ισχύουν τα αντισηπτικά και τα μυκητοκτόνα. Μύκητας μεταχείριση μεταξύ των δακτύλων λαϊκές θεραπείες βοηθά την πρώτη εβδομάδα να μειώσει την ταλαιπωρία.

Το λουτρό ποδιών

Διάλυμα σόδας για τη θεραπεία μύκητες μεταξύ των δακτύλων χεριών και ποδιών είναι έτοιμη από 2 λίτρα νερό, 2 φλιτζάνια αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Χρήσιμο από μύκητες μεταξύ των δακτύλων λουτρά με αφεψήματα από βότανα: φικαρία, αρτεμισία, φλοιό δρυός, φύλλα σημύδας, φλοιό ιτιάς. Παρασκευάζεται πρώτες και βράζουμε σε αδύναμη φωτιά, αλλά μάλλον σε ένα λουτρό νερού για 5-15 λεπτά. Οι αναλογίες της χλόης και του νερού είναι 1:5.

Μερικές φορές ετοιμάζω περισσότερα φυτικό υλικό για να αυξήσει τη συγκέντρωση του βιολογικώς δραστικών ουσιών στο διάλυμα, για ενίσχυση του αντικτύπου σχετικά με τις αιτίες της νόσου. Λουτρά με ένα αφέψημα από τα φυτά ή ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα κάνει το βράδυ. Πάρτε τη διαδικασία μέσα σε 30 λεπτά.

Λοσιόν και επιθέματα

Η πρόπολη και το βάμμα — ισχυρή λαϊκή θεραπεία για το μύκητα στο δέρμα μεταξύ των δακτύλων, με αντιβακτηριακή και επουλωτική δράση. Χρήση για τα λοσιόν και επιθέματα αλκοόλ βάμμα 10% ή 20%. Σημαίνει ότι μπορείτε να προετοιμάσει τον εαυτό σας ή να αγοράσει σε ένα φαρμακείο.

Καλή βοήθεια από τον κνησμό και την άσχημη μυρωδιά του ξιδιού — πίνακας από το κατάστημα ή το χέρι-που γίνεται από τα μήλα, τα κεράσια. Το οξύ αλλάζει το pH του δέρματος που αναστέλλει την αναπαραγωγή του μύκητα. Κάνει λοσιόν με το ξύδι, το βάμμα καλέντουλας, ισχυρή τσάι παρασκευής.

Η χρήση των αφεψημάτων από βότανα και άλλα βότανα

Στυπτικό μύκητα παρασκευάζεται από 5 κουταλιές της σούπας φλοιό δρυός και 1 λίτρο νερό:

 • Βράζουμε το κόνις για 10 λεπτά.
 • Μετά την ψύξη του διαλύματος στους 40°C, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή κιτρικό οξύ.
 • Αυτό σημαίνει σκουπίστε το δέρμα στα πόδια και τις ρυτίδες ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

Πώς να αφαιρέσει με τη βοτανική ιατρική:

 • Ετοιμάστε τη συλλογή βότανα: χαμομήλι, τσουκνίδα, μέντα και φασκόμηλο (1:1:1:1).
 • Ξηρά φυτά συνθλίβονται σε σκόνη και χύνεται σε κάλτσες.
 • Το αφήνουμε όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε στο ντους.
 • Συνιστάται ότι το εργαλείο να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση.

Σκόνη από βότανα μπορούν να ετοιμαστούν αρκετές μέρες μπροστά μας, αλλά δεν αποθηκεύουν πολύ.

Πώς να θεραπεύσει μύκητες μεταξύ των δακτύλων:

 • Μαγειρεύουμε 10 αποφλοιωμένες σκελίδες σε μισό λίτρο νερό.
 • Χρησιμοποιώντας τη λύση για τα λοσιόν μέσω της ημέρας.
 • Ή αναμείξτε μια πάστα σκόρδου με λίγες σταγόνες ηλιέλαιο.
 • Αυτό το εργαλείο λιπαίνετε την πληγείσα περιοχή και αφήστε το για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλύνετε τα πόδια με ζεστό νερό.

Σημύδα πίσσα και θειάφι

Για να εφαρμόσετε αυτές τις αρχαίες λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των ασθενειών του δέρματος είναι ενοχλητικό και δεν είναι πολύ ευχάριστη, διότι η έντονη μυρωδιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καθημερινό πλύσιμο των ποδιών με το θείο σαπούνι. t Ή να εφαρμόσει μια αλοιφή από θειάφι και πίσσα.

Στην πρόληψη της λοίμωξης και την αυτο-λοίμωξη θα πρέπει να στεγνώσει το δέρμα με μια μαλακή πετσέτα μετά το μπάνιο, με ιδιαίτερη προσοχή στα κενά ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο ή λαϊκή θεραπεία.

μύκητες μεταξύ των δακτύλων, η επιπλοκή

Πιθανές επιπλοκές

Η έλλειψη επαρκούς θεραπείας οδηγεί στο γεγονός ότι ολόκληρο το πόδι γίνεται φλεγμονή, ο πόνος γίνεται αισθητός όταν το περπάτημα και να ξεκουραστεί. Σοβαρή μυκητίαση του ποδιού στο σακχαρώδη διαβήτη.

Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί σε υγιή μέρη του σώματος, η οποία διευκολύνει τη διείσδυση άλλων μικροβίων. Αυξημένη ευαισθησία σε ιογενείς ασθένειες, αυξάνει τον κίνδυνο για βακτηριακή λοίμωξη και τις εκδηλώσεις των αλλεργικών αντιδράσεων.

Πρόληψη

Είναι απαραίτητο να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, φροντίδας του δέρματος των ποδιών. Κάλτσες πρέπει να πλένονται σε θερμοκρασία κάτω των 40°C. Συνιστάται για τη θεραπεία τα παπούτσια μέσα σε διάλυμα φορμόλης ή ειδικό σπρέι. Καλό θα είναι να επιλέξετε τα παπούτσια από φυσικά υλικά, πιο συχνά το καλοκαίρι να φορούν τα σανδάλια και flip-flops.

Εάν η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα υγρό και πολύ φαγούρα, εφαρμόζουν τα εν λόγω ταμεία, τα οποία δεν αυξάνουν την εφίδρωση. Το σπρέι, λοσιόν και σκόνη (πούδρα). Για το ξηρό μορφές του μύκητα μια καλή επιλογή — αλοιφή ή κρέμα. Πριν την εφαρμογή καθαρίστε την προσβεβλημένη περιοχή από τις κλίμακες και τις σκληρύνσεις με ένα ζεστό ποδόλουτρο.