Θεραπεία και τα συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών

Η ασθένεια δεν αποτελούν άμεση απειλή για την ανθρώπινη ζωή, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη Γενική υγεία και την υγεία γενικότερα. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια ιδέα από τα κύρια συμπτώματα, τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του μύκητα στα πόδια (τα πόδια, καθώς και τα νύχια), για να λάβει γρήγορα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη των δυσάρεστων πόδι διαταραχές. Μάθετε τι κλινικές εκδηλώσεις συνοδεύονται από κάποια μορφή της νόσου.

τους μύκητες των ποδιών

Τι είναι οι μύκητες στα πόδια μου

Πρόσφατα μυκητιασικές βλάβες των ποδιών εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να είναι μολυσμένα σχεδόν κάθε τέταρτο των κατοίκων του πλανήτη. Αυτό το θλιβερό στατιστικό στοιχείο, οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος της μια πτώση στην ποιότητα των Παπουτσιών παραγωγής, η οποία επηρεάζει άμεσα την κατάσταση των ποδιών. Έτσι, να σταματήσει η υπερβολική εφίδρωση, σε συνδυασμό με την κακώς αναπνέει υλικά, τα αγαπημένα σας παπούτσια, μπότες και άλλα μοντέρνα καινοτομίες, δημιουργία συνθηκών για την ενεργό αναπαραγωγή των μυκήτων. Η ασθένεια μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ιδιαίτερα υψηλή σε μέλη της οικογένειας που έχουν μολυνθεί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ασθένεια εμφανίζεται συχνά μετά την επίσκεψη δημόσιες εγκαταστάσεις: σάουνες, πισίνες, σολάριουμ. Επιπλέον, περίπου το 30% των ασθενών με διαβήτη υποφέρουν από μύκητες στα πόδια. Τα πρώτα σημάδια του μύκητα των νυχιών στα πόδια σε αυτούς τους ασθενείς, που εκδηλώνεται ως η ανάπτυξη της υποκείμενης παθολογίας. Ζάχαρη κύματα, κατά κανόνα, προκαλούν την έξαρση των μυκητιάσεις. Ο αιτιολογικός παράγοντας ελεύθερα αισθάνεται στο σώμα με μειωμένη ανοσία, γι ' αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθούν την κατάσταση και το χρόνο για τη διόρθωση τυχόν αποκλίσεων.

Μοιάζει με ένα πόδι μύκητα

Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση της βλάβης. Ως εκ τούτου, σαφώς κατανόηση, πώς τους μύκητες των ποδιών, μπορείτε ακόμα στα πρώτα στάδια της νόσου να λάβει όλα τα μέτρα για την εξάλειψη του παθογόνου παράγοντα. Έτσι, εάν τα ενεχόμενα πόδια, τακούνια βρίσκεται βαθιές ρωγμές. Όταν η λοίμωξη των νυχιών (ονυχομυκητίαση), στο πάχος των πλακών ορατό κίτρινες κηλίδες διαφορετικού μεγέθους, υπάρχει υπερκεράτωση κάτω από το κρεβάτι καρφιών. Σχηματίζεται ανάμεσα στα δάχτυλα ρωγμή με τα σωματίδια που έπεσε. Σε αυτόν τον τομέα, και σε όλο το πόδι σε Γενικές γραμμές, είναι η εμφάνιση σοβαρή φαγούρα.

Τα συμπτώματα των πλακωδών μορφές τους μύκητες των ποδιών

Με αυτή την ήττα σταματήσει λοιμώδη βλάβη, που συνήθως εντοπίζεται στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, μερικοί ασθενείς έχουν σημαντική αύξηση της επιφάνεια του νυχιού. Επιπλέον, τα συμπτώματα της πόδι μύκητα πλακώδη φύση εκδηλώνονται από το κερατινοποίησης του πέλματος. Η τελευταία αυτή, τελικά, πηγαίνει σε περιοχές με δύσκολη callosity με μια τάση για την εμφάνιση της μια βαθιά τακούνι ρωγμές. Τα αρχικά συμπτώματα από τους μύκητες των ποδιών με τη μορφή ξεφλούδισμα του δέρματος, ήπια ερυθρότητα εμφανίζεται στο ένα πόδι, αλλά με το χρόνο εξαπλώνεται η μόλυνση σε ένα άλλο άκρο.

Disgidroticheskaya μορφή τους μύκητες των ποδιών

χάνουν μύκητας toe

Η διάγνωση αυτή συνεπάγεται ότι η επιφάνεια του ασθενούς ποδιών εμφανίζονται φυσαλίδες. Μετά αυτές οι φυσαλίδες σκάνε και, στη θέση τους σχηματίζονται διάβρωση. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η επιφάνεια του τραύματος για να διαπεράσει τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν φλεγμονή του δέρματος. Κρίνοντας από την φωτογραφία των ποδιών των ασθενών που πάσχουν από αυτή τη μορφή μυκητιάσεις, είναι δυνατόν να καταλάβει ότι η ασθένεια είναι μακράς διάρκειας. Εκτός από τα κύρια συμπτώματα της νόσου συχνά στο παρασκήνιο δευτερογενή λοίμωξη παρουσιάζεται λεμφαδενίτιδα, πυρετός.

Intertriginosny μορφή

Αυτό το είδος μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει το χώρο ανάμεσα στα δάχτυλα. Σε αυτή τη μορφή της νόσου ρωγμές, που περιβάλλεται από κλίμακες του δέρματος. Τα συμπτώματα της πόδι μύκητα ανάπτυξη, συνήθως οφείλεται σε πλακώδη μυκητιάσεις. Έτσι, οι υπάρχουσες ρωγμές αντικαθίστανται από τις επιφανειακές βλάβες του δέρματος με τη μορφή διαβρώσεις. Αυτή η μορφή της λοίμωξης στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεται πολύς χρόνια. Σε προχωρημένα στάδια της νόσου είναι η ένταξη της μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Η εξωτερική όψη των φρένων αφήνει πολύ από το επιθυμητό:

 • είναι η διόγκωση;
 • παρατηρήθηκε περιοχή της υπεραιμία (ερυθρότητα του δέρματος);
 • προκύπτουν πυώδης κύστεων;
 • υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή.

Onychomycosis σταματήσει

Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από αρνητικές αλλαγές στην επιφάνεια του νυχιού. Η παθολογική διαδικασία αρχίζει με την εμφάνιση από κηλίδες και ραβδώσεις κίτρινου. Στο μέλλον τις πληγείσες καρφί πυκνώνει, θρυμματίζεται. Τα πόδια φαίνονται πολύ καταθλιπτικό. Αλλάξετε το χρώμα του νυχιού και υπερκεράτωση συμβάλλουν στο γεγονός ότι ο ασθενής αναπτύσσει πολλά συγκροτήματα, για να ασχοληθεί με αυτό, αν μόνο για να θεραπεύσει μύκητα. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διάρκεια και η φύση της θεραπείας εξαρτάται από τη μορφή της onychomycosis, το οποίο μπορεί να είναι:

 • υπερτροφική – περιλαμβάνει την αλλαγή του χρώματος των νυχιών, την παραμόρφωση και την πάχυνση;
 • μυκητιασικές nedersetting – δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα, αλλά μόνο με την παρουσία των συμπτωμάτων που σχετίζονται με ασθένειες των νυχιών;
 • ατροφική – που χαρακτηρίζεται από την πλήρη καταστροφή του νυχιού.

Μυκητιασικές βλάβες των ποδιών

Αυτή η μορφή της νόσου παρουσιάζεται υποτυπωδώς. Για αυτό το λόγο, για να απαντήσω στην ερώτηση, πώς να αναγνωρίζουν τους μύκητες των ποδιών που προκαλείται από μαγιά-όπως οργανισμούς, το μόνο που θα ειδικό. Όταν τα πρώτα σημάδια της λοίμωξης θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Ένας δερματολόγος θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το βαθμό της βλάβης και θα σας πω πώς να την πρόληψη της εξάπλωσης του μύκητα στην υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι Candida μορφή μυκητιάσεις εκδηλώνεται με τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • υπεραιμία του δέρματος;
 • η παρουσία του οιδήματος στην πληγείσα περιοχή;
 • σχηματισμό των μικρών ελκών και κύστεων;
 • παρουσία σοβαρή φαγούρα.
διάγνωση του μύκητα

Τα πρώτα σημάδια του μύκητα των νυχιών

Τα αρχικά συμπτώματα της μόλυνσης εμφανίζονται ασήμαντη αλλαγή στην απόχρωση των νυχιών. Σε αυτή την ασθενή, να αυξηθεί θαμπό ή ελαφρώς κιτρινωπό πιάτα. Τα κύρια συμπτώματα της πόδι μύκητα συχνά δεν προκαλούν ανησυχία και είναι γραμμένο από έλλειψη της θεραπείας, που επιτρέπει την παθολογική διαδικασία να διαδίδουν ελεύθερα σε υγιείς περιοχές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μόλυνση επηρεάζει την εγρήγορση, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όταν onychomycosis επηρεάζει όλα τα δάχτυλα του ασθενούς.

Λευκές κηλίδες στα πόδια

Αυτό το σύμπτωμα είναι μια ένδειξη ότι ένα άτομο είναι άρρωστο μύκητες μυκητιάσεις. Κλινική νόσος ξεκινά με απολέπιση του δέρματος. Στη συνέχεια, το δέρμα ξεφλουδίζει, και μετατρέπεται από νιφάδες λευκές νιφάδες, που, πέφτει έξω, να δημιουργήσετε στα πόδια του, "η επίδραση της σκόνης". Κάτι παρόμοιο μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας των οποίων η ασυλία δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στην εξάπλωση της λοίμωξης.

Διάγνωση

Εξωτερικά συμπτώματα της πόδι μύκητα είναι μη ειδικά. Παθολογικές αλλαγές του νυχιού ή το δέρμα του ποδιού ειδικούς χαρακτηριστεί μόνο ως την εμφάνιση της νόσου, την κατάσταση, το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε να εγκαταστήσετε. Έτσι, για να επιβεβαιώσει την αρχική διάγνωση, ο γιατρός δίνει στον ασθενή μια παραπομπή για τις ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις:

 • microsporia;
 • βακτηριολογική εξέταση;
 • DNA diagnostics.

Θεραπεία

Στα πρώτα στάδια της λοίμωξης μυκητιασική λοίμωξη δικαιολογείται η χρήση της εξωτερικής αντιμυκητιασικά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περισσότερες από 70 κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την υψηλή αποτελεσματικότητα των παρασκευασμάτων με βάση τερβιναφίνη. Επιπλέον, σε εμφανή τα συμπτώματα του αθλητή, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια αντιμυκητιασική κρέμα, αλοιφές και τζελ. Στην περίπτωση της παρουσίας εκτεταμένες βλάβες συστηματική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την από του στόματος αντιμυκητιασικά.

Την τελευταία ώρα να απαλλαγούμε από μυκητιασικές λοιμώξεις έχει γίνει πολύ ευκολότερη με τη βοήθεια του ιατρικού πεντικιούρ. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού σε συνθήκες απόλυτης στειρότητας. Φωτογραφία των ποδιών των ασθενών πριν και μετά από μια συνεδρία του υλικού πεντικιούρ είναι πολύ εντυπωσιακό. Με όλα αυτά, υπάρχει συχνά ανάγκη για χειρουργική αφαίρεση της μολυσμένης περιοχής, από ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι γεμάτη disgidroticheskaya μορφή βλάβες των ποδιών. Εν τω μεταξύ, η συστηματική θεραπεία για λιγότερο προχωρημένες περιπτώσεις της νόσου, τα ακόλουθα θεραπευτικά σχήματα:

θεραπεία από τους μύκητες των ποδιών
 1. Κλασικό χάπια, θα πρέπει να καταναλώνεται κάθε μέρα, καθ ' όλη τη διάρκεια.
 2. Short – συμπλήρωση τελειώνει το regrowth των νέων καρφί.
 3. Παλμός θεραπεία – η χρήση αντιμυκητιασικά διεξάγεται με μεγαλύτερα διαστήματα υπερβαίνει σημαντικά τον χρόνο της θεραπείας.
 4. Διαλείπουσα – συμπληρωμάτων σε συνδυασμό με μικρά διαστήματα ξεκούρασης.

Να θυμάστε ότι οι θεραπευτικές δραστηριότητες βοηθήσει να εντελώς να απαλλαγούμε από το ενοχλητικό μύκητα μόνο στην περίπτωση της τήρησης όλων των συστάσεων των εμπειρογνωμόνων για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί η σωστή απολύμανση του παπούτσια και τις κάλτσες. Επιπλέον, συνιστάται από καιρό σε καιρό να διενεργούν προληπτικές μαθήματα αντι μύκητες ποδιών ειδικά προϊόντα για τοπική χρήση.