Πώς να θεραπεύσει μύκητα νύχια

Καρφί μύκητας είναι μια ασθένεια που προκαλούν τα βακτηρίδια. Επηρεάζει όχι μόνο το καρφί, αλλά και το περιβάλλον δέρμα.

πώς να τη θεραπεία μύκητα των νυχιών

Πού μύκητα

Η μόλυνση εμφανίζεται μέσα από την καθημερινή ζωή. Επαφή με τον ασθενή προσωπικά αντικείμενα (παπούτσια, πετσέτα, κάλτσες) αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε μέρη με υψηλή υγρασία (π. χ. πισίνες, σάουνες) είναι δυνητικές πηγές μόλυνσης. Υπό την επίδραση της υγρασίας, το δέρμα και τα σωματίδια χωρίζονται από τον ασθενή να πέσει στο πάτωμα. Ως εκ τούτου, το περπάτημα σε τέτοια μέρη χωρίς παπούτσια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Κατά την επίσκεψη δυνητικά επικίνδυνες περιοχές, χρησιμοποιήστε μόνο τα παπούτσια σας. Λαστιχένιες σαγιονάρες θα προστατεύσει τα πόδια σας από ανεπιθύμητη επαφή με το σάουνες και πισίνες.

Παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών είναι:

  • παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής;
  • το να φοράς κακής ποιότητας ή τα στενά παπούτσια;
  • η τάση για εφίδρωση.

Άλλη πηγή μόλυνσης έχουν γίνει πρόσφατα σαλόνια νυχιών που δεν συμμορφώνονται με το απαιτούμενο επίπεδο επεξεργασίας, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό.

Ενήλικες που εκτίθενται σε πολύ περισσότερο από τα παιδιά. Αυτό είναι λόγω της ηλικίας που σχετίζονται με την αλλαγή του PH του δέρματος (μύκητας προτιμά ελαφρώς αλκαλικό ή ουδέτερο περιβάλλον). Υπάρχουν δευτερογενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην ενεργό ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών στα πόδια, μειωμένη ανοσία, έξαρση των χρόνιων ασθενειών, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, τα προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα, η διεύρυνση ή φλεγμονή των επινεφριδίων, κ. λπ.

Τι είναι ο κίνδυνος του μύκητα

Εκτός από την αισθητική ενόχληση, μύκητα των νυχιών στα πόδια είναι περίπλοκη για να συνδέονται οι χρόνιες παθήσεις (άσθμα, αλλεργίες και διαβήτη). Χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και προσαρμογή σε πολλούς τύπους θεραπείας. Κατά τη διενέργεια μερικής διάρκεια της θεραπείας είναι μια απότομη πτώση στην ασυλία μπορεί να είναι από μια μικρή εστία λοίμωξης να προκαλέσει μια ενεργή υποτροπής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα δεύτερο μάθημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

τι επικίνδυνο μύκητα

Αν ο μύκητας δεν αντιμετωπίζεται, σταδιακά, όχι μόνο παίρνει ολόκληρο το καρφί, αλλά το δέρμα γύρω από αυτό. Αυτό είναι επικίνδυνο, επειδή οι πληγείσες περιοχές είναι η πύλη προς το ανθρώπινο σώμα και σε άλλες λοιμώξεις. Ναι, και το μύκητα σε χαμηλή ανοσία μπορεί να επηρεάσει τα εσωτερικά όργανα.

Προχωρημένες μορφές της νόσου είναι γεμάτη με την πλήρη καταστροφή των νυχιών, χωρίς επακόλουθη ανάκαμψη.

Τα συμπτώματα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καρφί μύκητας έχει έντονη συμπτώματα, τα οποία είναι εύκολο να παρατηρήσετε.

Κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

  1. Για να αλλάξετε το χρώμα του νυχιού. Ανάλογα με τους μικροοργανισμούς που προκάλεσε την ασθένεια, το καρφί μπορεί να αλλάξει το χρώμα του από μαύρο σε άσπρο.
  2. Η εμφάνιση του φαγούρα. Οι ασθενείς συχνά αναφέρουν πόνο και αίσθημα καύσου στο δέρμα των ποδιών.
  3. Σε προχωρημένο στάδιο το καρφί αυξήσεις συμπιέζεται. Αυτό μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και να επιδεινώσει επιπλοκές.
  4. Τεκμηριωμένες περιπτώσεις αύξησης της θερμοκρασίας, κατά το αρχικό στάδιο της νόσου. Αλλά λόγω της έλλειψης συμπτώματα του μύκητα των νυχιών, σε αυτό το στάδιο, αυτό το σύμπτωμα είναι συχνά συνδέεται με ονυχομυκητίαση.
  5. Η επιφάνεια του νυχιού γίνεται εύθραυστο.
  6. Ίσως εξάνθημα, αλλεργικές αντιδράσεις και έλκη.

Αρκετά σπάνιο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις της νόσου στο αρχικό στάδιο χωρίς εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Κριτική σημαίνει φαρμακείο

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των φαρμάκων για την καταπολέμηση παθογόνων οργανισμών στα νύχια. Τα ράφια των φαρμακείων είναι γεμάτη από μια ποικιλία των αντιμικροβιακών βερνίκια, αλοιφές, κρέμες, τζελ και τα μπαλώματα. Αυτή η ομάδα φαρμάκων είναι απλό στη χρήση και έχει ελάχιστες αντενδείξεις.

Εκτός από την τοπική θεραπεία του μύκητα είναι συγκρότημα με την χρήση των από του στόματος φαρμάκων (δισκία). Η ομάδα αυτή των φαρμάκων έχει μια σειρά από αντενδείξεις και παρενέργειες. Συνδυασμός τοπικής και από του στόματος θεραπεία δίνει μια υψηλότερη τοις εκατό πιθανότητες της πλήρους αποκατάστασης και καμία υποτροπή της νόσου. Αλλά σύνθετη θεραπεία πρέπει να συνταγογραφείται και να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

Ένα ευρύ φάσμα των κατασκευαστών οφείλεται σε μια σειρά από χαρακτηριστικά για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση (το είδος του παθογόνου, ο βαθμός της βλάβης, το lesion localization. Το ίδιο φάρμακο για την αυτο-αποστολή σε διαφορετικούς ασθενείς μπορεί να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να επιδεινώσει την ασθένεια, την ανάπτυξη ανθεκτικότητας του μύκητα στη θεραπεία. Ως εκ τούτου, για να ασχοληθεί με το μύκητα των νυχιών στο σπίτι θα πρέπει να είναι αυστηρά με ιατρική συνταγή από ειδικό.

αντι μύκητα

Διορθωτικά μέτρα για να απαλλαγείτε από τους μύκητες

Ένας από τους πιο κοινούς τρόπους για τη θεραπεία μύκητα των νυχιών είναι ειδικά αντιμυκητιασικά βερνίκια. Χρησιμοποιούνται σε αρχικό στάδιο. Μερικές εφαρμόζονται για το μολυσμένο καρφί κάτω από την ομορφιά τυχερός. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της νόσου απευθείας στα νύχια. Όταν μολυνθεί συναφή με το καρφί του δέρματος, ένα βερνίκι για να απαλλαγούμε από το μύκητα είναι αδύνατο.

Συμβουλή: πριν από την επιλογή ενός φαρμάκου για τη θεραπεία, θα πρέπει να περάσει τις δοκιμές, να προσδιοριστεί το είδος του μύκητα. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το φάρμακο είναι δραστικό μόνο κατά ένα συγκεκριμένο παθογόνο. Αυτό θα μειώσει την περιττή οικονομική σπατάλη του από την αγορά το λάθος φάρμακο.

Μετά την πλήρη διάρκεια της θεραπείας να είναι σίγουρος για να το χέρι πάνω από επαναλαμβανόμενες αναλύσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει υποτροπή της νόσου, λόγω της μικρή πληγή που δεν θα επουλωθούν σωστά.

Toenail μύκητας θεραπεία στο σπίτι — λαϊκές θεραπείες

Στη χώρα μας δεν είναι μια ενιαία ασθένεια, η οποία δεν προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με το σπίτι αυτοσχέδια ή διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Η αγάπη του εαυτού που προκαλούνται από το χαμηλό επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα. Αν να εμπιστεύεσαι την υγεία σου σε "γιαγιάς" συνταγή " σε απομακρυσμένα χωριά, ή να αναζητήσουν διαθέσιμες βοήθεια από έναν εξειδικευμένο γιατρό ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του.

Το ιώδιο

Όλα τα γνωστά απολυμαντικό. Θα πρέπει να εφαρμόζεται με νύχια το πρωί ή το βράδυ, όπως ένα καρφί. Μπορεί να εφαρμοστεί στο μολυσμένο καρφί και το υγιές. Αλλά εφαρμοστές καρφί σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το ξεχωριστό, όχι για να μεταφέρει την μόλυνση σε υγιείς περιοχές. Τη διάρκεια της θεραπείας 20-30 ημέρες. Αν είστε αλλεργικοί στο ιώδιο δεν ισχύουν. Η διαδικασία χαρακτηρίζεται από τη διαθεσιμότητα, την απλότητα στην εφαρμογή και το χαμηλό κόστος. Για τη μέτρια και σοβαρή νόσο πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα ιωδίου αδύνατο.

Συμβουλή: το Ιώδιο είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο. Εφαρμογή στα νύχια μια φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής από ονυχομυκητίαση.

Σκόρδο

Παραδοσιακή ιατρική παρέχει πολλές συνταγές από τους μύκητες στα νύχια με τη χρήση του σκόρδου. Κοινή βάμμα συνταγή του πουρέ σκόρδου και το αλκοόλ (ίσα μέρη) με μια μικρή ποσότητα νερού. Εφαρμόστε το σκόρδο με το νύχι με ένα λεπτό στρώμα. Κατά την εφαρμογή της αλοιφής είναι πιο εύκολο βάμμα. Να είναι έξω από κιμά σκόρδο και το βούτυρο. Επιθέματα με αλοιφή για το καρφί που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το βράδυ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σκόρδο μπορεί να ερεθίσει και να κάψει το δέρμα, έτσι ώστε να κάνουν κατάχρηση της χρήσης του σκόρδου δεν είναι απαραίτητη.

Ξύδι

Με ξύδι κάνει ένα ποδόλουτρο. Τα πόδια είναι προ-ατμό. Για το νερό, προσθέστε μια μικρή ποσότητα ξίδι ότι η μυρωδιά ήταν έντονη και η γεύση έδωσε μια ελαφρά οξύτητα. Τα πόδια βυθίζονται στο διάλυμα, χωρίς να αγγίξετε το κάτω μέρος της μπανιέρα πόδια. Ο χρόνος που απαιτείται είναι 15 λεπτά.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατάχρηση διάλυμα ξυδιού και υψηλή συγκέντρωση, υπάρχει κίνδυνος να πάρει σοβαρά εγκαύματα του δέρματος θεραπεία θα είναι ακριβώς ο γιατρός! Λάβει ακραία μέτρα προσοχής κατά την εφαρμογή του.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Γνωστή απολυμαντικό για τις πληγές. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου προστίθενται, και το ξύδι σε μια μικρή ποσότητα σε ένα ποδόλουτρο. Η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά. Μετά θα πρέπει να σκουπίσετε τα πόδια σας στεγνά, χωρίς ξέπλυμα.

λαϊκές θεραπείες

Φικαρία

Ο χυμός του φικαρία είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, αποδεικνύεται για αιώνες. Η έγχυση είναι έτοιμη από το νερό και τα φύλλα του φικαρία (1:1 αναλογία). Φύλλα ρίξτε βραστό νερό για μια ώρα. Σε αυτή τη λύση, τα πόδια στον ατμό κάθε 6 ώρες, 15 λεπτά. Απλό και εύκολο, αυτή η μέθοδος δεν λέγεται. Όχι ο καθένας έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την διαδικασία με το χαμηλότερο χρονικό διάστημα.

Εκτός από την έγχυση, καθαρίζεται με νύχια και φρέσκο χυμό από τα στελέχη του φυτού. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φικαρία σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητηριώδες για τον άνθρωπο και η χρήση του πρέπει να είναι τόσο προσεκτικοί όσο το δυνατόν και όχι υπερβολική δόση!

Λεμόνι

Νόστιμο ευέλικτο και υγιεινό φρούτα. Το λεμόνι έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες και στη λαϊκή ιατρική, έχει λάβει μια καλά άξιζε την τιμητική θέση. Μύκητας μεταχείριση λεμόνι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Λεπτές φέτες λεμονιού εφαρμόζονται στο καρφί, τυλίξτε με μεμβράνη και στερεώστε το με έναν επίδεσμο. Η θεραπεία πραγματοποιείται, έτσι, για 12 - 14 ημέρες. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή με το δέρμα.

Πρόπολη

Μέλισσα προϊόν που πραγματικά μελισσοκόμοι δεν σέβονται λιγότερο μέλι. Για τους χρήσιμο και απολυμαντικές ιδιότητες χρησιμοποιείται στη θεραπεία της πόδι μύκητα. Βάμμα πρόπολης - ανακουφίζει από τον πόνο και τις σχετικές αισθήσεις (κνησμό, αίσθημα καύσου). Ασθενείς καρφιά από τη χρήση της πρόπολης εξαφανιστεί με φυσικό τρόπο που να προωθεί την ανανέωση των νυχιών. Βάμμα πρόπολης είναι πωλούνται στο φαρμακείο και η τιμή του θα είναι 20-30 ΤΡΊΨΙΜΟ.

Πρόληψη του μύκητα των νυχιών

Ακόμα και μετά την πλήρη ανάρρωση κανείς δεν είναι απρόσβλητος από την εκ νέου μόλυνση. Για την πλήρη προστασία τους από μύκητες και μικροοργανισμούς, είναι απλά αδύνατο. Για αυτό το μύκητα, μια φορά στο σώμα και στο ανθρώπινο δέρμα δεν έχει προκληθεί ζημιά για την υγεία, για την ενίσχυση της ανοσίας. Με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μύκητα δεν είναι τρομερό. Μετά από σοβαρές ασθένειες λάβει ειδική φροντίδα της υγείας τους.

Κρατήστε τον εαυτό σας καθαρό, να αλλάξετε τις κάλτσες σας κάθε μέρα και να μην χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο από τα παπούτσια. Να φοράτε παπούτσια που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά και να κρατήσει τα πόδια στεγνά.